Skocz do zawartości
Forum

Kwietniówki 2015

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie mało śpi. Co zaśnie to zaraz się budzi z płaczem. Co do jedzenia to sama nie wiem czy jak leży przy piersi to rzeczywiście je, czy traktuje pierś jako smoczek. No ale ciagnie, tylko ze potrafi tak przez 2h.
Oprócz tego jak juz jest bardzo rozdrażnieniona i w nocy daje jej bebilon 1 ale wypija tylko 30 ml.
Już jestem załamana.

Sandra przyczyn może być dużo... Musisz ją obserwować, może jej jest za ciepło bo moja,, wisiała,, na cycunia jak ja przegrzewalam -niestety chcąc dobrze dzieciaka zapatulałam w body,śpiochy,kaftanik, czapkę a na koniec gruby koc:$ a w domu 20stopni było masakra, popatrz może po jedzeniu kladz ja na brzuch to najlepszy sposób żeby się odbiło i bąk poszedł :-P. Musisz sama pokombinować

Kaseya
A ja dzisiaj happy w końcu! Caly dzien przeleżałam bo sie chyba podświterminie rtwiłam wizyta a niepotrzebnie. Mała ma 3,6kg, przepływy i wszystko super, szyjka rozwarta na 1cm i lekarz mówi ze wszystko ładnie przygotowane i ze poród będzie szybciej niz pozniej:) a z ciekawości ile z takim rozwarciem chodzilyscie?

Kaseya zazdroszczę Ci ze się rozwierasz, ja jestem w mega stresie już do terminu 4dni U mnie nic, zaznaczam że już jedną córkę przenosiłam teraz to chyba umrę jak będę po terminie,meża męczęB-), szoruje cały dom jutro, podłogę na kolanach :-S fiksuje i wyżywam się mężu :-S

Sandra ja miałam na początku identycznie. Teraz wydaje mi się że się normuje. Noc super przesypia. Ost raz karmię go o 22 a on śpi do 3,4 w nocy i później wstaje o 6.30, ale w dzień karmię co 1, 1,5 godz i teraz po 30 min ,40 min Ale zdarza się że czasem 1,5 h siedzę z cycorami. No ale z tym jego odbiciem jest bardzo ciężko. Noszę go 15 min jak nic to kładę go na podwyższeniu i patrzę Ale on czasem po godz nawet odbija.

http://fajnamama.pl/suwaczki/hgipr58.png]Tekst linka[/url]

Dzisiaj byłam na kolejnej konsultacji laktacyjnej. Okazało się, że mały jest przekarmiony i mam koniecznie odstawić butlę. Pani doktor podała też wzór na obliczenie ile dziecko powinno zjadać na porcję: aktualna waga dziecka x 150 / ilość posiłków. Czyli np u nas: 3340g x 150 / 8= 64,5 ml . po zaokrągleniu 65ml. (Wartość 150 jest stała - dla każdego niuniusia ma być właśnie taka). A ja w niego wlewałam juz po 100ml (cyc+odciągnięty pokarm+ w razie wątpliwości bebilon 1). Efekt jest taki, że tył po 65 g na dobę a norma jest do około 35g. Pani doktor powiedziała, że mogę w ten sposób dziecku otyłość zafundować. Dodatkowo, żołądek rozepchany i teraz jak dostał odpowiednią porcję, to bidula ma wrażenie, że się nie najadł i jest niespokojny.
P.S. U mnie po cycku Staś też nie odbija.

http://fajnamama.pl/suwaczki/6toabre.png

Cześć dziewczyny, czytam Was ale się nie udzielalam do tej pory. Termin mam na piątek, ale objawów oprócz bólów brzucha jak na okres brak. Mam nadzieje ze nie przenoszę ciąży. Jutro wieczorem ide do lekarza, jestem ciekawa co mi powie.

Boję się, że w wyniku przenoszenia ciąży, mogą być jakieś komplikacje. U mnie 3 dni po terminie :-(
Do szpitala mam się zgłosić w czwartek, zrobią ktg i podejmą decyzję, co dalej.
W Waszych szpitalach po jakim czasie wywołują poród?

ja dziewczyny w piątek mam wizytę jak nie urodę u swojej lekarz, podobno 2 poród szybciej jak się widać po moim przykładzie nie prawda. Moja na zeszlej ważyła 3800 następna wizyta prawie 2tygodnie później ciekawa jestem ile będzie miała....