Skocz do zawartości
Forum

Kwietniówki 2015

Rekomendowane odpowiedzi

madzix85
Monisiaa ja zastanawiam się nad czarnym z domieszką białego albo taki szaro- bialy tylko ze nie widziałam ich na żywo i niewiem jak gondola czy jest duża( a podobno jest) a Ty już masz wybrany kolor?

madzix85 ja zastanawiam się nad fioletowym, bardzo podoba mi się biało czarny w grochy ale wiem że nie praktyczny kolor na zimę będzie - spacerówka. my byliśmy oglądać na żywo wózek i bardzo lekko się prowadzi i bardzo skrętny jest, a co do gondoli to jest spora i to było dla mnie ważnym argumentem. :)

http://www.suwaczki.com/tickers/w4sq3e3krchawntv.png

rossa u mnie białko jest obecne w moczu, ale podobno może się tak zdarzyć (opinia lekarza) i nie trzeba się martwić :)

Co do ubranek dziewczyny to ja też piorę wszystkie (proszkiem JELP), a większość mam w rozmiarze 62 i w górę, gdyż przy pierwszym dziecku miałam przyszykowanych najwięcej 56, a po porodzie okazało się, że córka ma 61 cm ;p no i w mało co się mieściła, tylko poniektóre 56. Więc teraz obawiam się, że skoro to chłopak.. z reguły są więksi.. to w ogóle będzie kolosem.. (obym się myliła).

madzix- ja też mam bardzooo nisko brzuch (30 tc), i kopie po biodrach, ale od wewnątrz- szyjka itd. jest ok, więc się tym nie martwię za bardzo..

mherisson to wspaniale, że malec ma się dobrze i że rośnie- to najważniejsze :))

Dziewczynki ja sobie wybrałam Camarelo Carera beż+granat+czerwień w kropeczki, bo wydawał mi się adekwatna i dla chłopca i w razie czego później dla dziewczynki, bo taki zestaw mi się marzy :-)

Ja też należę do dziewczyn z niższym brzuszkiem. Niektóre z nas podobno mogą tak mieć. Szyjkę badałam ostatnio i ma 4 cm i zwarta. Lekarz powiedział, że mogłabym nią obdzielić dwie kobiety! Ogólnie jak szyjka ok, to brzusiem można i po podłodze szurać a i tak będzie ok.

U mnie z moczem jest taka spraw, że ma nieco mniejszy ciężar właściwy i ostatnio były pojedyncze pasma śluzu (to było chyba 3 moje badanie moczu w ciąży). Położna powiedziała, że wszystko ok i wpisała do książeczki "bez zmian".

Rossa, ja też ostatnio beznadziejnie sypiam. Wszystkie te moje stresy gdzieś we mnie siedzą chyba. Jak już zasnę to śnią mi się koszmary i to takie realne. Podobno u kobiet w III trym może się tak zdarzać. A na facebooku ostatnio wiedziałam taki demotywator, że ci co śpią na lewym boku (tak jak ja najczęściej) mają koszmary, prawy bok - spokojne sny, brzuch (odpada oczywiście) sny erotyczne, albo o duszeniu się :-), na plecach (nierealne) mają sny o życiu codziennym. No to zostaję z koszmarami...

http://fajnamama.pl/suwaczki/6toabre.png

Angela28
rossa u mnie białko jest obecne w moczu, ale podobno może się tak zdarzyć (opinia lekarza) i nie trzeba się martwić :)

Co do ubranek dziewczyny to ja też piorę wszystkie (proszkiem JELP), a większość mam w rozmiarze 62 i w górę, gdyż przy pierwszym dziecku miałam przyszykowanych najwięcej 56, a po porodzie okazało się, że córka ma 61 cm ;p no i w mało co się mieściła, tylko poniektóre 56. Więc teraz obawiam się, że skoro to chłopak.. z reguły są więksi.. to w ogóle będzie kolosem.. (obym się myliła).

marlenka20- ja też mam bardzooo nisko brzuch (30 tc), i kopie po biodrach, ale od wewnątrz- szyjka itd. jest ok, więc się tym nie martwię za bardzo..

mherisson to wspaniale, że malec ma się dobrze i że rośnie- to najważniejsze :))

Cześć wszystkim :-)
Przeżyłam dzisiaj chwilę grozy... Otóż rano wstawiłam swoją 2letnią córeczkę do krzesełka. Nie mogłam jej już wyjąć, zrobiłam to z wielkim bólem.
Położyłam się natychmiast bo ból był nie do zniesienia, nie mogłam się nawet przekręcić. Płakałam, a moja córeczka razem ze mną. Nie mogłam się nią zająć. Bałam się, że coś się złego stało. Trwało to ok 2h. Przeszło, dobrze, że w tym czasie czułam ruchy. Ten ból to taki skurcz połączony z kolka.

Co do pieluch, to polecam na początek pampers new born.

A ja ignoruje takie wiadomości, często media rozdmuchują pewne sytuacje i człowiek nie potrzebnie sie denerwuje. Nie jest to dla Was dziwne ze kobieta przez kilka dni nie czuła ruchów i nic z tym nie robiła?! na tym forum widać jak my reagujemy panika jak tylko dzieciątko trochę sie mniej rusza a tam kobieta chodziła przez kilka dni z martwym płodem i nic nie zauważyła. Wiec nie wiemy kim była, jakie prowadziła życie, dlatego tez nie warto słuchać tego co trąbią media.

Soniaaa
A ja ignoruje takie wiadomości, często media rozdmuchują pewne sytuacje i człowiek nie potrzebnie sie denerwuje. Nie jest to dla Was dziwne ze kobieta przez kilka dni nie czuła ruchów i nic z tym nie robiła?! na tym forum widać jak my reagujemy panika jak tylko dzieciątko trochę sie mniej rusza a tam kobieta chodziła przez kilka dni z martwym płodem i nic nie zauważyła. Wiec nie wiemy kim była, jakie prowadziła życie, dlatego tez nie warto słuchać tego co trąbią media.

To dziecko było już w stanie rozkładu, wiec dziwie się, że organizm w żaden sposób nie zareagował chociażby bólem... I ponoć 10 dni wcześniej była u swojego lekarza i było wszystko ok...