Skocz do zawartości
Forum

Kwietniówki 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. To również moja pierwsza ciąża. Planowany termin na 2-go kwietnia :) Do niedawna wszystko przebiegało prawidłowo... teraz muszę dużo leżeć i odpoczywać ze względu na założony pessar... Czy któraś z Was też musi dużo leżakować?

Mnie niestety też nachodzą myśli, że urodze wcześniej... bardzo się tego boję. Dzisiaj skończyłam 27 tc, w necie sprawdzam sobie co by było gdybym teraz urodziła, jakie szanse miałoby dziecko i tak po skończonym każdym tygodniu.
Zadreczam się niepotrzebnie. Do końca jeszcze 3 miesiące, spokojniejsza będę za miesiąc, a póki co naprawdę się martwię.
Poronilam 3 razy, ostatnia ciąża była zagrożona, ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło, mam prawie dwuletnią córeczkę :-)

Was też boli w pachwinie?

leżenie mnie nie przeraża bo dla dzidzi wszystko. Teraz i tak mam więcej swobody z tym krążkiem bo troszke sobie mogę pochodzić i w miarę normqlnie funkcjonuję. Ale też myślę o każdym kolejnym dniu. Chciałabym żeby dzidzia była jak najdłużej w brzuszku.

Rossa nie stresuj się, będzie dobrze :)
Pamiętaj najważniejsze jest to byś się nie denerwowała bo dzidzia wszystko czuje,... :)
Przynajmniej ja tak sobie tłumaczę :)
Ja jestem po jednym poronieniu i jedyne o co się martwię to żeby było zdrowe jak się urodzi...
Rossa ja też sprawdzałam sobie wczoraj jakby dziecko wyglądało itp. gdyby się teraz urodziło... ja jestem w 26 tyg...
Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko! porozmawiajmy może o wyprawce? wiecie, że jest coś takiego jak nakładki na sutki przez które dziecko można karmić tak żeby po prostu nic nie popękało itp...? co o tym myślicie? ja się gruubo zastanawiam nad tym, żeby je sobie zakupić...
P.S. kiedy robicie zakupy?

Hej! Na początek chciałam przeprosić, bo nie dawno dołączyłam do forum (pierwszy raz na jakiekolwiek) ot tak po prostu, i jak tak się zagłębiam i czytam trochę wstecz... to widzę, że powinnam troszkę o sobie napisać i się przywitać. Więc: jestem w 29 tyg. ciąży, termin mam na 7 kwietnia (będę miała syna), jestem też mamą 13 miesięcznej Anny :)
Jest mi bardzo miło poznać dylematy innych przyszłych mam :)

Witajcie dziewczyny jestem 26 tygodniu ciąży będę miała dziewczynkę, mam termin na 28 kwietnia,dopiero teraz zauważyłam wasze forum to moja pierwsza ciąża mój mąż chciałby się ze mną kochać a ja cały czas mu odmawiam ponieważ boje się że cos może się stac małej czytała dużo na internecie ale jakos ciężko mi się przełamać wy macie większe doświadczenie może mi cos doradzicie?

Hej :) ja mam termin na 17 kwietnia to moja pierwsza ciąża i prawdopodobnie będzie dziewczynka :) dla dziewczynki mamy wybrane imiona Marcelina albo Martyna chociaż ja sie upieram przy Marcelinie :) a jakby miał byc chłopiec to Bartosz.. Jeżeli chodzi o wyprawke to już mam większośc rzeczy, a dzisiaj przysłali wózek :) co do łóżeczka to poczekamy do marca..

https://www.suwaczki.com/tickers/6sut3e3k800uw2tj.png
https://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9h4q4f3ewm.png