Skocz do zawartości
Forum

Kwietniówki 2015

Rekomendowane odpowiedzi

co do kalendarza to wychodzi mi dziewczynka-ja tez mam takie przeczucie:) Filipka urodzilam miesiac przed moimi 18 urodzinami a tam tabelka nie siega (widocznie odbiegam od ich normy :D ). W przesady wogole nie wierze, najczesciej slyszy sie je od starszych ludzi, ktorzy jak byli mlodzi to mysleli ze dziecko wyciaga sie przez pepek, a potem sie go znowu zawiazuje i po sprawie- autentyczny przyklad mojej prababci :D

http://s6.suwaczek.com/201504054965.png
http://www.suwaczki.com/tickers/860ij44j382a9ndn.png

Caroline brawo podziwiam. Szacun.
Ja w lutym po operacji stopy miałam te zastrzyki w brzuch ze 14 szt i powiem ci wszystkich do końca nie wzięłam. Przed zastrzykiem byłam mokra jak szczur panika na maxa spięte mięśni i jeszcze jak mi Przemek je robił to krzyczalam na niego:( ze boli a ten mowi przepraszam kochaniutka... I tulił po. Dzielna z Ciebie babeczka !!!

Dziewczyny ,bo my jesteśmy bardziej wytrzymałe,nawet jak mówimy ,że nie damy rady to i tak idziemy do przodu ,a już dla dziecka czy rodziny to jesteśmy w stanie dużo wytrzymać .

Caroline brawo -pokazujesz jak dzielne jesteśmy i zostanie Ci to wynagrodzone w kwietniu i tego się trzeba trzymać :-)))

A mi dziewczyny co do tego kalendarza to się jak na razie zgadza ,pierwsza była córcia, drugi synek no ,a teraz jeszcze nie wiadomo ,mam przeczucie ,że będzie dziewczynka i z kalendarza też tak wychodzi zobaczymy kogo pokaże usg .,Idę w środę ,a już zaczynam się stresować .

Dzisiaj tak mnie piersi swędzą ,że zwariować można ,smarujecie już czymś specjalistycznym ,czy normalnym balsamem ,ja kupiłam oliwkę bambino tak poradziła babka w aptece ,ale nie wiem czy to wystarczy?

Ulinek jakos 170 , jakos nie chce mi sie wierzyc ze moje przeziebienie tak na to wpłynęło. ..
nie mogłam patrzec jak on tak bodzie tą glowica w glowke maluszka, jesli nic sie nie uda w poniedzialek i wtorek to rezygnuje z tego badania , co ma być to bedzie... uwierzcie mi ze bardzo mi naciskal i targal brzuchem żeby krasnalek sie obrócił mialam wrażenie ze go to meczy...

Ulinek jakos 170 , jakos nie chce mi sie wierzyc ze moje przeziebienie tak na to wpłynęło. ..
nie mogłam patrzec jak on tak bodzie tą glowica w glowke maluszka, jesli nic sie nie uda w poniedzialek i wtorek to rezygnuje z tego badania , co ma być to bedzie... uwierzcie mi ze bardzo mi naciskal i targal brzuchem żeby krasnalek sie obrócił mialam wrażenie ze go to meczy...

Sweetlove ja też słyszałam ,że niepokojące tętno jest poniżej 100 i powyżej 180 ,a wpływ na jego wysokość mają różne zakażenia matki ,ale też stres .Jak leżałam teraz w szpitalu to na sali leżała ze mną dziewczyna ,która przechodziła anginę i brała antybiotyk i na usg wyszło coś z serduszkiem i lekarz powiedział ,że oczywiście około 20 tyg trzeba zrobić dodatkowe badanie ,ale najprawdopodobniej wynika to z przechodzonej właśnie infekcji.Mój też powiedział ,że przed usg mam zjeść coś słodkiego i nastawić się ,że badanie może być również dopochwowo .

Dzień dobry kochane.

Sweetlove nie stresuj sie tak kochana , jak ja ostatnio byłam na wizycie to mały miał 166 tętno i gin mnie nie straszyła nic nie powiedziała na to. Że to jakaś anomalia.

Ja wczoraj ugryzlam od moich łasuchów princese i juz mnialam pozamiatane giga zgaga i odruch wymiotny:( i jeszcze moj tak sie w pracy napalil papierosów, ze zbliżając sie do mnie czułam to i mnie czochralo na wymioty jak kota:(( no nie mogę znieść zapachu papierosów fujjj!!! Zreszta prawie wszystko mi śmierdzi!!!

Mami76 ja tez mam problemy ze snem. Jak die kładę na plecy to mam wrażenie ze mi słabo i zemdleje... Noc to koszmar !!!

katlam
Wiecie co, to dziwne dość ale ja gdzies słyszałam lub czytałam, że znacznie częściej dziecko (nie cierpie uzywać słowa płód) płci żeńskiej powoduje właśnie silniejsze mdłości i wymioty :) może coś w tym jest? Aniołkowa, to i może mój kibelek mi podpowie...odwiedzam go regularnie :) Z Julą tez tak miałam, do 6 mca.

Kasiu ja akurat z córką tak jak i teraz żadnych wymiotów nie miała może raz po marchewce na gęsto na samym początku a tak to tylko wrażliwośc na zapachy szczególnie z lodówki albo mięso smażone, tak jak teraz.Uroda też się nie pogorszyła, a moja bratowa 2 synów i za każdym razem jeden wielki pryszcz, tak więc nie zawsze to się zgadza.
A teraz jak byłam na prenatalnym w 12tydz+2 to lekarka nie chciała mówic na 100% ale tez na córkę wygląda,a mój gin w 11 tyg wyskoczył jasnowidz o synu hehe to poczekamy i zobaczymy,wizytę mam 24.10 ciekawe czy zmieni zdanie...

http://fajnamama.pl/suwaczki/h65uolv.png