Skocz do zawartości
Forum

Brak mowy

Gość marta247

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mama Kamila

Witam
Mam syna w podobnym wieku i tez ma ciężka mowę. Mój wszystko rozumie jak się do niego mówi i o cos prosi to zrobi to ale nie chce gadac. Podobno chłopcy potrzebują więcej czasu. Przyjdzie i na niego cza ze Buzka mu się nie będzie zamykac. Lekarka mi powiedziała ze jak w wieku 4 lat nie będzie mówił to dopiero trzeba iść do neurologa. Także nie martw się :)

Gość Lukierek

Mojej siostry ciotecznej synek też zaczął późno mówić a teraz Mówi aż mu się buzia nie zamyka taki z niego gaduła Czasem te dzieci co późno zaczynają to potem nadrabiaja za dwóch Daj jeszcze synkowi trochę czasu

z moim szkrabem miałam identyczny problem, jak miał niecałe 3 lata zaczeliśmy chodzic do logopedy i teraz gada jak katarynka, jeszcze czasem jakiegos słowa nie umie powiedziec albo literki mu sie przestawią jak mówi ale idzie mu świetnie, a obawy miałam wielkie z tym związane bo poszedł do przedszkola, jak mial przwie 3 lata, i moze ze 3 słowa mówił. przed udaniem sie do logopedy chcąc sprawdzic czy napewno wszytsko jest ok byliśmy napierw u pediatry a potem, laryngologa, audiologa, neurologa i psychologa.