Skocz do zawartości
Forum

Marcòweczki 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry dziewczyny :) mój Kubuś dziś miał szczepienie 5w1 i drugie kłucie Wzw. O dziwo przy tej pierwszej tylko jęknął a wzw jest bolesne wiec rozpłakał się, ale dosłownie na kilka sekund i zaraz tata go uspokoił. Ja nie chciałam na to patrzeć :( siedziałam w kącie z wyciągniętym cycem gdyby trzeba było uspokoić. Ale nie było potrzeby. Tak więc chyba najgorzej zniosłam to szczepienie ja sama bo mój Synuś był bardzo dzielny :D
Życzę Wam aby Wasze dzieciaczki tez dobrze zniosły kłucie.
Teraz obserwuję czy nie pojawi się gorączka bo zmierzły trochę jest. Zapobiegawczo kupiłam czopki od gorączki Paracetamol 50mg one są bez recepty.

http://www.suwaczek.pl/cache/bb8f719397.png

dziewczyny a ja jeszcze napisze o tych kroplach niemieckich sab simplex jakos tak.... położna pow zeby dawac przed kazdym karmieniem po 15kropli zaczełam dawac 2maja moja niunia dostała biegunki :( strasznie ją czyściło :( w dzień nie mogła spać :( była taka jakby po budzona,wczoraj płakała pół nocy :( dziś wstała niby oki zjadła zasneła i przez sen zaczeła zwracać takim twarogiem a na koniec żółcią :( masakra :( dziś troche spokojniejsza nie dawałam tych kropli tylko biogaje i na noc espumisan ,mam nadzieje ze bedzie juz dobrze....ale strasznie sie przestraszyłam tych wymiotów :( a jak u Was te krople?

Dokladnie tak, dzis pytałam lekarki podczas szczepienia o Sab simplex i powiedziała że to jest dokladnie ro samo co espumisan.
U nas Sab simplex się nie sprawdza, Kubuś ma dalej problemy z brzuszkiem i z gazami :( przeważnie o tej samej porze nad ranem walczy z bólem brzuszka :( dlatego przeważnie od okolo 5 rano jesteśmy juz z Małym na nogach :/

Dzisiaj bylam z Tobiaszem na szczepieniu. Bralismy Pentaxim 5w1 i wzw oddzielnie plus rotawirusy. Maluch byl bardzo dzielny chwileczke poplakal i szybko go uspokoilam. Jak na razie nie ma żadnych efektow ubocznych :-)
Co do kropli sab simplex to daje malemu drugi dzien i nie widze poprawy :-( Jutro idziemy do lekarza bo nie moge patrzec jak sie meczy przy puszczaniu baczkow a o kupie to nie wspomne :-( Pręży sie i wygina a nic nie idzie :-(
Oby pani doktor zmienila mleczko i wszystko sie unormuje bo serce sie kraje jak Tobi sie meczy :-(

Mój Kubuś tez się bardzo meczy i nie puszcza bączków. Wygina sie, jęczy, popłakuje. Od dzis włączyliśmy masaże brzuszka, herbatkę koperkową, kropelki delicol i więcej leżenia na brzuszku. Zastanawiam sie nad zmianą Sab simplex na espumisan chociaż to niby to samo więc pewnie różnicy nie będzie. No i zastanawiam się nad zmianą mleka modyfikowanego którym dokarmiam małego w nocy, bo właśnie bóle zaczynają się nad ranem po nocnym dokarmianiu. I teraz nie wiem czy to wynik mleka czy tego że Kuba podczas picia z butelki nałyka się powietrza. Zamówilam jeszcze butelkę z Dr Browna antykolkową i mam nadzieję że któraś z tych rzeczy pomoże.

My wyprobowalismy juz Delikol i Espumisan...mamy również BioGaje... brzuszek też masuje ale nic nie pomaga :-( Mały pręży się i wygina szczegolnie ok 5-6 rano, czasem pojawila sie tez zielona kupa (co oznacza problem z trawieniem laltozy) dlatego jutro czeka nas wizyta u lekarza. Mimo, że ładnie malec przybiera na wadze...

U nas badanie bioderek wygladalo nastepujaco: położyłam malucha na
boczku pomiedzy taką poduszka i lekarz zrobil usg stawow biodrowych, później rozszerzal nozki sprawdzajac czy stawi są całkowicie ruchliwe i na tym badanie się zakończyło i trwalo może niecale 10min :-) Zalecil tylko, aby szeroko rozszerzać nóżki podczas noszenia...Kontrol w lipcu :-)

Mecca moja Mila tez tyle spala po szczepieniu od 18 do 4 nad ranem a jadla o 17 ostatni raz. Czyli 11 h bez karmienia, piersi mialam jak kamienie, ale uwazam ze jak jeden raz tyle pospi bez jedzenia to na pewno z glodu nie umrze ;) na drugi dzien tez duzo spala ale juz budzila sie co te 3h na jedzonko.

U nas usg bioderek wygladalo tak, ze trzeba bylo polozyc dzidzie na boku, odkleic pampersa, po wszystkim zakleic i drugi bok. Lekarz tylko przykladal glowice usg, ogladal sobie i potem juz nic wiecej nie robil. Za 2 mce kontrola ale wszystkim tak kazal. A dzieci jak na tasmie w fabryce, jedno za drugim.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usatgf609k7s1z4.png
15.03.2015 - 3500 g i 56 cm Szczęścia :*

Mecca a u nas tez problem z brzuszkiem, a wlasciwie z pupka, pojawia sie nad ranem mimo, ze karmie tylko piersia. Odkad daje sab simplex to mala sobie nad ranem tylko troszke posteka i robi ta kupke, a wczesniej to wrecz krzyczala.
Zastanawiam sie czy tez nie wyprobowac tego espumiasnu bo juz jej sie ten sab simplex nie podoba i kreci sie przy podawaniu. No i jest upierdliwe, ze przed kazdym karmieniem, a espumisan tylko 2-4 razy podobno.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usatgf609k7s1z4.png
15.03.2015 - 3500 g i 56 cm Szczęścia :*