Skocz do zawartości
Forum

Dotacja z UP a ciąża

Gość ciezarna89

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ciezarna89

Witam
dostalam dotacje z urzedu pracy i jestem w ciazy aktualnie place duzy ZUS i po 3 miesiącach ide na zwolnienie.
Czy mogą się przyczepi ze im nic nie powiedzialam??
w umowie mam napisane ze jak pojde na zwolnienie to przedluza mi sie czas tym 12-msc prowazenia dzialalnosci a wiec spoko moze byc ale czy nie przyczepia sie do czegos??

Przeczytaj dobrze umowę, moja umowa skonczyła się na początku czerwca i mam spokój. W mojej umowie pisze, że jesli jest się na L4 to ten czas zalicza się do czasu trwania umowy, ale macierzyński urlop juz nie.I jak poszłaś np w 6 miesiacu trwania umowy na macierzyńskie to jesteś jeszcze im winna 6 miesięcy aby zakończyć umowę. Ja na twoim miejscu poszła bym do PUP i zapytała dla pewności, bo szkoda abyś musiała z nimi później się użerać.

Mam taki sam problem. W trakcie oczekiwania na dotacje a trwało to pół roku zaszłam w ciąże i teraz się boję że jak pojde na macieżyński to każą mi zwracać dodację bo w umowie piszę że tylko zasiłek chorobowy i swiadczenie rehabilitacyjne liczą się do czasu trwania umowy. Nic nie pisze o macierzyńskim przisze za to że jak firma nie bedzie funkcjonowawała 12 miesiecy to trzeba oddać dotację.