Skocz do zawartości
Forum

Sierpień 2009

Joan

Rekomendowane odpowiedzi

qlczak
alisss
Hej :(
U nas marudnie, maly mial wczoraj ostatnia szczepionke i cos nie tak.... marudzi, spac nie chce, ma 38 stopni i to juz po spadku bo co 4 godz daje paracetamol... niestety ponizej 38 nie chce spasc :( miejsce kolo szczepionki jest lekko spuchniete i zaczerwienione , nic takiego wczesniej nie mial po zadnej szczepionce :(

podobno po 3 tak może być, mój nawet zapłakał i nóżkę miał opuchniętą, przykładalam mu sode oczyszczoną tak z 10min

madziaas

Alisss mi pediatra poradziła żebym smarowała te zaczerwienione miejsca małemu po drugiej szczepionce wodą z sodą oczyszczoną

o własnie, tylko ja nie smarowalam a okład robiłam :D

ania_83

Qlczak ja robię zupki sama, ale czasem podaje też te w słoiczkach jak nie mam czasu zrobić czy coś, więc jak gotuje to mam to samo 3 dni, więc się nie łam, nic się dziecku nie stanie, a deserki to ja najczęściej robię kleik ryżowy na wodzie około 60ml i 2-3 łyżeczki kleiku żeby papka była i pół jabłka do tego ścieram. Banany trochę sie boję bo mnie ostatnio nastraszyła mojego T bratowa, że są jakieś tam robaki czy coś i dziecko może mieć potem problemy z brzuszkiem, ale potem w znaczeniu za kilka lat i żeby raczej stosować nasze polskie owoce, więc czekam na jakieś bo tak w lutym to ciężko, przymierzam się do gruszki, już kupiłam i może spróbuję podać

o super, dzięki Aniu, nawet nie pomyślałam o tym kleiku. a jeszcze sprecyzuj czy łyżeczki od herbaty czy te miarki mleczkowe?
A banana chce mu zapodać właśnie, w tym tygodniu, tylko ze słoiczka na razie.
Siostrze zapewne chodziło o lambie. Znajdują się one (jezeli sie znajduja oczywiście) w koniuszkach banana, wystarczy to oderwac i już. Kwestia dodatkowa, to taka, że banany są bardzo pryskane srodkami p/grzybicznymi i dlatego mnie pediatra powiedziała, żebym nie jadła bananów, ale ja :36_2_4::36_33_4:

Q chodziło mi o okład tylko źle napisałam.Zakręcona jestem

Dziecko to najwspanialszy prezent od życia

ferinka
NO i gów.... poczytam !!!! Zaraz zacznę drzeć się tak jak mój Oliwier !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jaaaaaaaaaa juuuuuuuuuuuuuuuuuuuż maaaaaaaaaaaaaaaam doooooooooooooooooooooooooooosyyyyyyyyyyyyyyyyyyyć

:36_11_23::36_11_23::36_11_23::36_11_23::36_11_23::36_11_23::36_11_23::36_11_23:

Feri nie możesz mieć dosyć, idź do drugiego pokoju policz do 30 i wróć i pomysł o nim, ze jesteś jedyna osoba która może mu pomóc, ulżyć, odciągnąć jego uwagę od zębów...na pocieszenie powiem Ci, że mój maciek teraz ma dopiero etap zębowy a on wisi mi na nodze, bo przecież chodzi i wyje...wychodzę z siebie, żeby mu pomóc, bo ma tylko mnie...i jest absolutnie bezbronną istotą...a ty jesteś super mamą, która poradzi sobie z każdą sytuacją. To Twoje ukochane dziecko.

Szymon - 6 lat; Maciuś - 3 lata; Zosia - 2 latka.

Izak1979
ferinka
NO i gów.... poczytam !!!! Zaraz zacznę drzeć się tak jak mój Oliwier !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jaaaaaaaaaa juuuuuuuuuuuuuuuuuuuż maaaaaaaaaaaaaaaam doooooooooooooooooooooooooooosyyyyyyyyyyyyyyyyyyyć

:36_11_23::36_11_23::36_11_23::36_11_23::36_11_23::36_11_23::36_11_23::36_11_23:

Feri nie możesz mieć dosyć, idź do drugiego pokoju policz do 30 i wróć i pomysł o nim, ze jesteś jedyna osoba która może mu pomóc, ulżyć, odciągnąć jego uwagę od zębów...na pocieszenie powiem Ci, że mój maciek teraz ma dopiero etap zębowy a on wisi mi na nodze, bo przecież chodzi i wyje...wychodzę z siebie, żeby mu pomóc, bo ma tylko mnie...i jest absolutnie bezbronną istotą...a ty jesteś super mamą, która poradzi sobie z każdą sytuacją. To Twoje ukochane dziecko.

Izak jesteś świetną mamą::):

Dziecko to najwspanialszy prezent od życia

alisss
U nas marudnie, maly mial wczoraj ostatnia szczepionke i cos nie tak.... marudzi, spac nie chce, ma 38 stopni i to juz po spadku bo co 4 godz daje paracetamol... niestety ponizej 38 nie chce spasc :( miejsce kolo szczepionki jest lekko spuchniete i zaczerwienione , nic takiego wczesniej nie mial po zadnej szczepionce :(

Wszystkiego najlepszego dla Dominisia :)

maluszek może poraczkować nawet do 3 dni. Pytałam kiedyś pediatry, także trzeba podać przeciwgorączkowe i obserwować, reagować jakby sie pojawiła wysypka czy wymioty. Ale jak się bardzo denerwujesz to zadzwoń do przychodni albo idź do poradni dzieci zdrowych, pokarz miejsce po szczpieniu i zapytaj to czy tak ma być..

arianna
Czesc Kobietki
My juz w domciu po operacji.Zabieg poszedł szybciutko trwal kolo godziny no i okazalo sie ze moja kochana coreczka nie ma sekwencji pierre roben ,nie ma nawet pelnego rozszczepu podniebienia tylko czesciowy .Niestety po powrocie wdala sie nam jakas infekcja i odrazu poszly w ruch antybiotyki .Wszystcy sie rozlozylismy masakra.Mala jeszcze troszke obolala i chyba ma kolejny skok rozwojowy lek seperacyjny ciagle na rekach i tylko na rekach masakra sciskam was cieplo.

super, ze już po, zdrówka i trzymajcie się cieplutko..

basia681
Izak1979
Q ja daję co mam, jak kilka dni dziecię dostanie to samo to nic mu nie będzie...
kasiunia witaj, mnie też niedługo przeprowadzka czeka, w poniedziałek będzie wiadomo gdzie..
basia robisz po kolei pierwsze ćwiczenie 6 powtórzeń raz jedna noga do góry raz druga, drugie -obie nogi razem 6 razy i tak do końca, po pierwszej serii odwracasz się na brzuch i prostujesz kręgosłup tak jakbyś chciała głową dotknąć do stóp i prostujesz się na rękach i druga seria...ja mam dzisiaj 9 dzień i mam w brzuchu 2,5 cm. mniej..zmierz sie dzisiaj - brzuch na wysokości pępka, biodra i udo i porównuj co 5-10 dni...motywacja będzie..

ooo powiem ci, że już dziś czuje kręgosłup jak w krzyżu mnie napiernicza ... i coś słyszę po prawej stronie w kręgosłupie jak strzela gdy kark i nogę podnoszę- ujj chyba się poprzestawiałam na porodówce
:Histeria:

hahaha, czas się przestawić z powrotem..

basia681
kasia001
basia troszke schudlam,nie pol kilograma w tydzien jakos,widze po spodniach no i wazylam sie.. wroce do pracy to poleca kilosy :smile_move: sniadanie o okreslonej porze i to na czas jedzenie bo w 15 min jak to w pracy wiec wejde w stare spodnie :)

no zobaczymy jaki rezultat będzie. Ja czuje że jestem obolała narazie ... już :/
mąż się podejrzliwie na mnie patrzy :Oczko: że ćwiczę hihi

Basia, jak bardzo boli to zaprzestaj. Tylko krzywdy sobie narobisz.

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
http://www.suwaczek.pl/cache/053efaf3ef.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/024/024234980.png?9711
Kocham Cię Synku :)

"Nigdy nie kłóć się z Idiot

Izak1979
ferinka

nie zdzwiło Mnie twoja wypowiedź :) zawsze potrafisz podnieść na duchu :):love::Kiss of love::Kiss of love::Kiss of love:

Izak1979
madziaas
Dziewczyny koleżanka ta co mały miał podejrzenie cytomegalii ma już wyniki i nie jest na to chory::): Ale sie ciesze:)
Dziękuje za trzymanie kciuków

super, prześlij im całuska od forumowej cioci..

bardzo się cieszę :):):)

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
http://www.suwaczek.pl/cache/053efaf3ef.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/024/024234980.png?9711
Kocham Cię Synku :)

"Nigdy nie kłóć się z Idiot

Izak1979
alisss

maluszek może poraczkować nawet do 3 dni. Pytałam kiedyś pediatry, także trzeba podać przeciwgorączkowe i obserwować, reagować jakby sie pojawiła wysypka czy wymioty. Ale jak się bardzo denerwujesz to zadzwoń do przychodni albo idź do poradni dzieci zdrowych, pokarz miejsce po szczpieniu i zapytaj to czy tak ma być..

zgadzam się z Izak, też wiem, że do 3 dni

Feri mam nadzieję, ze Cię nie uraziłam..

każda z Was jet super mamą i każda może mieć złe chwile. ja mam do tego podejście takie, ze pierwsza myśl to taka, ze dziecko nie ma na kogo liczyć i jak ja mu nie pomogę to nikt mu nie pomoże...przeraża mnie to (i tu wychodzi ze mnie egoista), ze gdybym ja potrzebowała pomocy, zwłaszcza jak boli ząb czy cokolwiek innego i wyobraźmy sobie, ze nie mam rak i nóg a tabletki od bólu leżą na lodówce...i co klops..cierp, bo jesteś bezbronny. I od razu mi sie chce i bez żadnego ale tulam i lulam i staram się ulżyć. każda z Was lula, tula i stara się ulżyć, bo jesteście wspaniałymi mamami, ale jak będziecie miały dość to pomyślcie właśnie o takiej sytuacji..

Izak1979
basia681
Izak1979
Q ja daję co mam, jak kilka dni dziecię dostanie to samo to nic mu nie będzie...
kasiunia witaj, mnie też niedługo przeprowadzka czeka, w poniedziałek będzie wiadomo gdzie..
basia robisz po kolei pierwsze ćwiczenie 6 powtórzeń raz jedna noga do góry raz druga, drugie -obie nogi razem 6 razy i tak do końca, po pierwszej serii odwracasz się na brzuch i prostujesz kręgosłup tak jakbyś chciała głową dotknąć do stóp i prostujesz się na rękach i druga seria...ja mam dzisiaj 9 dzień i mam w brzuchu 2,5 cm. mniej..zmierz sie dzisiaj - brzuch na wysokości pępka, biodra i udo i porównuj co 5-10 dni...motywacja będzie..

ooo powiem ci, że już dziś czuje kręgosłup jak w krzyżu mnie napiernicza ... i coś słyszę po prawej stronie w kręgosłupie jak strzela gdy kark i nogę podnoszę- ujj chyba się poprzestawiałam na porodówce
:Histeria:

hahaha, czas się przestawić z powrotem..

:sofunny::sofunny::sofunny: oj będzie będzie ... :joga:

ferinka
basia681
kasia001
basia troszke schudlam,nie pol kilograma w tydzien jakos,widze po spodniach no i wazylam sie.. wroce do pracy to poleca kilosy :smile_move: sniadanie o okreslonej porze i to na czas jedzenie bo w 15 min jak to w pracy wiec wejde w stare spodnie :)

no zobaczymy jaki rezultat będzie. Ja czuje że jestem obolała narazie ... już :/
mąż się podejrzliwie na mnie patrzy :Oczko: że ćwiczę hihi

Basia, jak bardzo boli to zaprzestaj. Tylko krzywdy sobie narobisz.

eeee to zakwasy już mam ... tylko ::):

Wirtualna Polska

http://wp.pl