Skocz do zawartości
Forum

Sierpień 2009

Joan

Rekomendowane odpowiedzi

abarka
Jasne, Roniu.
Miło znowu dołączyć do Was:-) 9 marca poznam płeć, u mnie wszystko ok,
jak Wam rosną brzuszki? ja już wrzuciłam 6 kg.
A co w forum? czy Aneta urodziła wreszcie, bo nie mogłam znaleźć jej wpisów ?
I jak zdrówko Sierpnióweczki?

Tak urodziła cudną córcię :D

Ja mam jak narazie 3kg na minusie i waga stoi ani w górę ani w dół.
Czego się spodziewasz na usg córcia czy synek ?

ronia
basia jasne że masz prawo mieć własne zdanie ... wierze też że i w karcie lekarz potwierdził i wpisał ci pierwsze ruchy które pisałaś już w 9-10tc czułaś.

Ja mam zdanie podobne do agak i kilku innych dziewczyn i nie chodzi tu o zazdrość jak to napisałaś droga basiu. Ja sama kilka razy czułam pyknięcia w brzuszku nawet jak Maciek raz przyłożył głowe już myślałam że to było naprawdę mocne. Jednak wydaje mi się że to tylko nadzieja rozum mówi co innego trzeba jeszcze poczekać. Z wieloma opiniami lekarzy się spotkałam którzy opierają się nie tylko na wiedzy książkowej ale i na praktyce że zanim płód nie osiągnie ok 10 cm ( dł siedzeniowo- ciemieniowa ) czyli długość. całkowita ok 13 cm, fizycznie jest nie możliwe aby poczuć ruchy , ponieważ są tłumione przez pęcherz plodowy , wody płodowe, macicę , mięśnie brzucha, tłuszcz i dopiero skóra . Biorąc pod uwagę że w 12tc moj maluch miał 6cm to jednak nie było to i czekam na konkrety. Dzidziuś waży ok 18-25g i mierzy od 7,5-9cm pod koniec 14tc.

PROPONUJE ZMIENIĆ TEMAT

abarka witaj i jak ? Naładowane akumulatory ?

HAHAHAH SORY ALE NA LEKARZA TO TY SIĘ NIE NADAJESZ :36_6_5:
może waga ma coś do tego ... czy się czuje ruchy pomyśl sama o tym napisalaś ... a lekarz oczywiscie że zapisał ...
ruchy leciutkie czułam w 3 msc a teraz wyraźne ruchy bobasa ... a to nie 1 ani 2 msc chyba że nie wiesz o tym jak się trymestry dzieli przesyłam opis jak ktoś chce ...
2m - od 4t4d
3m - od 9t
4m - od 13t3d

5m - od 17t6d
6m - od 22t2d
7m - od 26t5d
8m - od 31t1d
9m - od 35t4t

Wirtualna Polska

http://wp.pl

basia681
ronia
basia jasne że masz prawo mieć własne zdanie ... wierze też że i w karcie lekarz potwierdził i wpisał ci pierwsze ruchy które pisałaś już w 9-10tc czułaś.

Ja mam zdanie podobne do agak i kilku innych dziewczyn i nie chodzi tu o zazdrość jak to napisałaś droga basiu. Ja sama kilka razy czułam pyknięcia w brzuszku nawet jak Maciek raz przyłożył głowe już myślałam że to było naprawdę mocne. Jednak wydaje mi się że to tylko nadzieja rozum mówi co innego trzeba jeszcze poczekać. Z wieloma opiniami lekarzy się spotkałam którzy opierają się nie tylko na wiedzy książkowej ale i na praktyce że zanim płód nie osiągnie ok 10 cm ( dł siedzeniowo- ciemieniowa ) czyli długość. całkowita ok 13 cm, fizycznie jest nie możliwe aby poczuć ruchy , ponieważ są tłumione przez pęcherz plodowy , wody płodowe, macicę , mięśnie brzucha, tłuszcz i dopiero skóra . Biorąc pod uwagę że w 12tc moj maluch miał 6cm to jednak nie było to i czekam na konkrety. Dzidziuś waży ok 18-25g i mierzy od 7,5-9cm pod koniec 14tc.

PROPONUJE ZMIENIĆ TEMAT

HAHAHAH SORY ALE NA LEKARZA TO TY SIĘ NIE NADAJESZ :36_6_5:
może waga ma coś do tego ... czy się czuje ruchy pomyśl sama o tym napisalaś ... a lekarz oczywiscie że zapisał ...
ruchy leciutkie czułam w 3 msc a teraz wyraźne ruchy bobasa ... a to nie 1 ani 2 msc chyba że nie wiesz o tym jak się trymestry dzieli przesyłam opis jak ktoś chce ...
2m - od 4t4d
3m - od 9t
4m - od 13t3d

5m - od 17t6d
6m - od 22t2d
7m - od 26t5d
8m - od 31t1d
9m - od 35t4t
widzę że brak czytania ze zrozumienie u Ciebie :lol:
nigdzie nie napisałam o miesiąca a o tygodniach ciąży :sofunny:
Gdzie ty te miesiące znalazłaś to ja nie wiem :sofunny:

Dobranoc sierpnióweczki :lol:

Droga Basiu proponowałam grzecznie i kulturalnie zmienić temat nie chciałaś ok. Uszanowałam Twoje zdanie czuj sobie i myśl jak chcesz ja Ci nie bronię.
Ale mam prawo takie samo jak i Ty do wyrażania swojej opini i prosze nie próbuj ze mnie robić kretynki bo usilnie się starszasz. Zdanie które przytoczyłam jest zdaniem z jednego z dużych forów dla mam i nie napisane przez laika. To że ty piszesz miesiącami nie oznacza że i ja musze prawda ? Ja podałam wszystko w tygodniach jeśli masz ochotę zamień to sobie na miesiące mnie to rybka jak wolisz mnie wygodniej w tygodniach a co ma piernik do wiatraka dalej nie wiem. Mam przerobić tekst zmieniając specjalnie dla Ciebie na miesiące ? Mogę to zrobić nie ma sprawy :)

Proponuje jeszcze raz zakończyć te jałową dyskusję. Wypowiedziałaś swoje zdanie a ja swoje i na tym proponowałam zakończyć.
Lekarzem faktycznie nie będę chociaż żałuje :) narazie inżynier informatyk musi mi wystarczyć

UUUU ale sie dyskusja rozpetala hoho...

Ja tez uwazam, ze to nieprawdopodobne tak wczesnie czuc ruchy, ale moze przez to ze taka niedoswiadczona jestem.

Kolezanka o ktorej pisalam jest w 18 tyg i to jej 2ga ciaza wiec ma juz prawo.

Nie sadze Basiu, zeby ktos tak z zazdrosci pisal, poprostu to brzmi baaaaaardzo nieprawdopodobnie, ale moze Ty jakas wyjatkowa jestes, nie wiem ...
Ja tez juz chcialabym czuc, ale bede jak bede, sadze, ze jako ze to moja pierwsza ciaza to tych pierwszych ruchow moge nawet nie zauwazyc lub pomylic je z czyms, bo ni wiem jak to jest no, ale coz czekam cierpliwie.

A forum jest od tego zeby dyskutowac , ale chyba nie po to zeby tak agresywnie. Nie trzeba jak lwica walczyc o swoje zdanie. Wystarczy je wyrazic i tyle.

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6e6ydimiqwypp.png

http://www.suwaczki.com/tickers/abnzlnkp1dcxwr9b.png

http://www.mamacafe.pl/suwak/12395.png

ronia
basiu 4 posty wyżej przeczytaj, będzie jasne czemu wspomiałam że lekarzem nie będę.

Ja lubie bardzo dyskusje ale bez napadania na siebie wzajemnie. Napisałam do Ciebie bardzo grzecznie i opisałam jak to rozumiem i co ja czułam a nie powiem Twoja wypowiedź uraziła mnie.

podobnie jak mnie uraził twój brak zrozumienia ... a raczej kultury
ja juz rozmowe dawno zakończyłam nie rozumiem twoich postów

alisss witam cie serdecznie

Wirtualna Polska

alisss

Ja tez uwazam, ze to nieprawdopodobne tak wczesnie czuc ruchy, ale moze przez to ze taka niedoswiadczona jestem.

Nie sadze Basiu, zeby ktos tak z zazdrosci pisal, poprostu to brzmi baaaaaardzo nieprawdopodobnie, ale moze Ty jakas wyjatkowa jestes, nie wiem ...
Ja tez juz chcialabym czuc, ale bede jak bede, sadze, ze jako ze to moja pierwsza ciaza to tych pierwszych ruchow moge nawet nie zauwazyc lub pomylic je z czyms, bo ni wiem jak to jest no, ale coz czekam cierpliwie.

A forum jest od tego zeby dyskutowac , ale chyba nie po to zeby tak agresywnie. Nie trzeba jak lwica walczyc o swoje zdanie. Wystarczy je wyrazic i tyle.

poczytaj od poczatku pochwalilam sie ruchami a ronia odrazu 'nie bede tego komentować' odrazu atak ,,, matko .... JA MAM SWÓJ ROZUM i czuje pewne zachowania

Wirtualna Polska

basia681
alisss

poczytaj od poczatku pochwalilam sie ruchami a ronia odrazu 'nie bede tego komentować' odrazu atak ,,, matko .... JA MAM SWÓJ ROZUM i czuje pewne zachowania

Czytalam. Ronia juz wczesniej sie wypowiadala podobnie jak pisalas o tym. Nie komentujac nie chciala wcale na ciebie naskakiwac, ja tak czuje. Po prostu tak jak ja uznala ze to malo prawdopodobne. I ze moze pomylilas to z czyms innym. Ty wtedy nie powinnas sie tak unosic. Skoro wiesz swoje to po co sie denerwowac. Skoro jestes pewna wystarczy. Nikt sie z Toba nie bedzie klocil ze tak nie jest, a to co myslimy to nasza sprawa, po co taka wojna. Kazdy ma prawo myslec co chce. Ty inaczej, my inaczej i tyle.

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6e6ydimiqwypp.png

http://www.suwaczki.com/tickers/abnzlnkp1dcxwr9b.png

http://www.mamacafe.pl/suwak/12395.png

ronia
mona21sc
ja mam termin na 20 sierpnia i nie czuje zadnych ruchow nic a nic czy to nie za wczesnie ?

Też jestem tego zdania... ale nic już nie mówię...

Zmęczona już jestem od rana szybko szybko ...
A Wam jak minął dzionek ?
Mona jak samopoczucie ?

ronia
basia681
ronia mpearl mona21 nie mozecie tak oceniać mi sie napina brzuch i zaraz potem czuje jak sie kreci w brzuszku jak reke klade czuc wyraznie Kazda ciąża jest inna a mój jest wiercioszek ... zazdroscicie i tyle :36_2_27:

basia wybacz ale nie skomentuje.

ronia

PROPONUJE ZMIENIĆ TEMAT

ronia
Droga Basiu proponowałam grzecznie i kulturalnie zmienić temat nie chciałaś ok. Uszanowałam Twoje zdanie czuj sobie i myśl jak chcesz ja Ci nie bronię.
Ale mam prawo takie samo jak i Ty do wyrażania swojej opini i prosze nie próbuj ze mnie robić kretynki bo usilnie się starszasz. Zdanie które przytoczyłam jest zdaniem z jednego z dużych forów dla mam i nie napisane przez laika. To że ty piszesz miesiącami nie oznacza że i ja musze prawda ? Ja podałam wszystko w tygodniach jeśli masz ochotę zamień to sobie na miesiące mnie to rybka jak wolisz mnie wygodniej w tygodniach a co ma piernik do wiatraka dalej nie wiem. Mam przerobić tekst zmieniając specjalnie dla Ciebie na miesiące ? Mogę to zrobić nie ma sprawy :)

Proponuje jeszcze raz zakończyć te jałową dyskusję. Wypowiedziałaś swoje zdanie a ja swoje i na tym proponowałam zakończyć.
Lekarzem faktycznie nie będę chociaż żałuje :) narazie inżynier informatyk musi mi wystarczyć

Nie potrzeba kłamać i przeinaczać na swoje wystarczy cofnąć się 2 strony w tył i przeczytać. To są moje wypowiedzi. Prosiłam skończyć nie umiesz do tego zarzucasz mi że ty napisałaś o ruchach a ja napisałam Bez komentarz. Prosze przeczytaj zanim coś napiszesz. Nie chciałam komentować tego że myślisz że ci zazdroszcze. To jest wg Ciebie mój brak kultury. Czy przytoczyć Twoje kulturalne wypowiedzi Basiu?