Skocz do zawartości
Forum

Grudnióweczki 2014! :)

Carolineee

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny, chodzicie prywatnie czy na NFZ? Bo tak czytam, czytam i już miałyście usg i zaraz kolejne, a mi lekarz kazał dopiero 23-26 maja przyjść na pierwsze USG połączone od razu z prenatalnym... chodzę prywatnie, lekarz stwierdził, że wcześniejsze usg jest niepotrzebne bo jestem młoda, zdrowa i w idealnym wieku na bycie w ciąży :) Z jednej strony się cieszę, ale z drugie już chciałabym zobaczyć moją dzidzię... Postanowiłam się zapisać na 26 maja na USG i zrobić w ten sposób urodzinowy prezent mojemu narzeczonemu (akurat 26 maja ma urodziny! :D )i sobie na dzień mamy :) :)

Dziewczynki ja wczoran dzwonilam do PL przychodzi i USG oraz konsultacje z gin. Bede miala 17maja. A dzis bylam umowic sie do poloznej, bo w UK Ciaze prowadzi polozna a nie ginekolog a USG jest 3 razy w ciagu calej ciazy. I dopiero jutro po konsultacji z GP ustala mi termin do poloznej. Wszystko takie odwrotne tu.
A jesli chodzi o objawy to mnie jest calymi dniami niedobrze, jestem senna juz nie wspomne o moim nastroju.....

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3skjopz590sm7.png

U mnie w Niemczech na wizytę chodzi sie co 4 tyg i w przy każdej wizycie mam usg. Jeśli chciała bym częściej to muszę zapłacić 40€ . Kasa chorych płaci tylko raz na miesiąc.
Tak wiec pierwsze usg miałam w 5 tyg teraz w 9 tyg i następne 26 maja.
Teraz jeszcze przy wizycie musiałam oddać mocz i pobrali mi jakiś wymaz ale wszystko było idealnie.

Słyszałam właśnie o tym ze UK ciąże prowadzi położna i ogólnie do dupy :)

Samopoczucie dobre :) Super, że tak szybko masz wizytę! Jutro idę do gina z wynikami i już się boję co mi powie... na pewno bede miec kilka nowych tabsów do łykania, a jak wreszcie wypisze mi to skierowanie do endokrynologa, o którym ostatnio zapomniał, to pewnie dorzuci mi kolejne - nie łykałam nigdy witamin codziennie itd., więc mam problem nawet z femibionem, żeby o nim pamiętać - jak na razie zapomniałam wziąć tylko raz, więc myślę, że nie jest źle :D Weekend majowy zapowiada mi się średnio, pogoda jest w miarę ok, bardzo ciepło, choć niestety pochmurno - oby nie padało :)

Moje samopoczucie niestety nienajlepsze. Od wczoraj boli mnie gardło i pojawił się katar, trochę mnie to martwi. Gardło płuczę szałwią albo wodą z wodą utlenioną i poje ciepłe domowe soczki ale słabo to wszystko działa. Mam nadzieję, że żadne wirusy nie przejdą na płód. Całe szczęście nie gorączkuję ale ten ból gardła jest strasznie dokuczliwy kiedy nie można sobie nawet tabletki possać. Oprócz tego przeziębienia wszystko ok. Nie mam mdłości, nic mnie nie boli, no oprócz piersi. Są już ciężkie i większe. W nocy jak wstaje to muszę je podtrzymywać tak mnie bolą.
Na pomorzu pogoda kiepska, bardzo się ochłodziło i wieje zimny wiatr, właśnie wróciłam z działeczki bo jest za chłodno na siedzenie. Miłego dnia.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5svcqgdjty1h1q.png

Gość Lenson

Witam wszystkie mamusie :) od dłuzszego czasu śledze ten wątek jednak stwierdziłam, że dopiero po wizycie u gina dołącze do Was ( nie chciałam zapeszać).

U gina byłam 29.go i już widziałam serduszko :D także łezka poleciała. Maleństwo ma 5.1 mm a mi leci 7 tydzień i w myslach jestem już w 2. trymestrze, bo jestem ledwo żywa :((
jeszcze wczoraj jakieś jakby przeziębienie do mnie się przyplątało, więc załamka :((

Olusssia7, widzę że jesteśmy w tym samym wieku i z wielkiego Gdańska hehe :))

Ps. nie wiem dlaczego nie mogę się zalogować :(

Jesli u mnie utrzyma się taka pogoda jak dziś to w sobotę będzie znów grillowanko :) Mięsko się marynuje :D
Większość rzeczy już w sumie mogę jeść, ale żeby tylko nic nie było wędzone, bo na sam widok jakiejś kiełbasy czy wędliny mam odruch wymiotny... mam nadzieję, że minie mi ten ostatni miesiąc w tym trymestrze szybciutko i potem samopoczucie się poprawi i co najważniejsze - przestanie mnie boleć głowa...Odezwę się jutro po wizycie u lekarza :)
Kurujcie sie, i mimo ciepłej, słonecznej pogody - ciepło ubierajcie bo niestety ta kwietniowo/majowa pogoda jest bardzo zdradliwa!

Oj ja też miałam ogromne bóle głowy, zeby ich się w pewnym sensie "pozbyc" chodziłam spać ok 20-21 ;P

Na szczęście póki co są dużo słabsze, ale niestwty mdłości mi się okropnie nasiliły. Do tego stopnia, że kuchnie opijam szerokim łukiem.

Tak samo mycie zębów. Mój ukochany się aż uśmiał jak mu powiedziałam, że myjąc zęby czuje się jakbym drut kolczasty albo jakąś blaszkę przeżuwała :(

Gość Megi1992

Czesc dziewczyny u mnie cieplutko sloneczko raz jest raz zachodzi ale nie pada. W weekend wybieramy sie do holandii nad morze na 2 dni odpoczac bo ma byc pogoda ladna wiec myslami jestem juz przy sobocie.
Jak czytam wasze wpisy to az mi zal tez tak mialam byla masakra bylam nie zywa najchetniej bym zamnkela sie w sypialni i przespala caly tydzien lodowke dala bym gdzies do piwnicy zebym nie widziala jedzenia ale po paru tyg meczenia sie jest wkoncu idealnie czuje sie swietnie moge jesc co chce eksperymentuje w kuchni i co chwile mam na cos innego ochote.
Wczoraj zrobilam sobie nalesniki z serem i duza iloscia smietany po czym poszlam do kuchni znalazlam chipsy mega slone i zjadlam pol paczki moj D. Smieje sie ze jak tak dalej bedzie to za 6 miesiecy nie bede miescic sie w drzwiach.

Mamusie zycze wam milego weekendu majowego :)

Hej,
ja dziś byłam na usg i w końcu zobaczyłam maleństwo.
I nie jest takie znowu małe, 8 mm już ma i ładnie bijące serduszko :) To było cudowne uczucie zobaczyć je pierwszy raz na ekranie. Cały dzień chodzę teraz rozanielona. Szkoda że za godzinę trzeba iść na nockę do pracy :/
Wstawiłabym zdjęcie ale nie wiem jak. Może któraś z Was napisze mi na PW?

https://www.suwaczki.com/tickers/1usaanli21un7ohr.png
https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5englt40xe.png