Skocz do zawartości
Forum

Łyżeczkowanie (narkoza) a niedoczynność tarczycy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,mam nadzieję,zże jest tu na forum ktoś kto pomoże rozwiać moje wątpliwości.
Jestem w ciąży - w którym tyg to zależy od lekarza.Wg gin i lekarza ze szpitala w 9 tc,wg mnie i usg zaczęłam 7 tc.Wczoraj z powodu niewielkiego krwawienia pojechałam do szpitala gdzie na drugim już usg widać było rosnące jajo płodowe (pierwsze 16mm,drugie 17mm) ale puste.W związkuz tym lekarz od razu chciał mnie kłaść do szpitala ale się nie zgodziłam.Zaczekam jeszcze ze 2 tyg jeśli nic się nie będzie działo...Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać jak wygląda zabieg łyżeczkowania?co z narkozą?przyznam,że od 8 lat leczę się na niedoczynność tarczycy (wyniki w normie),ale w ciąży znacznie spadły i z TSH średnio 2,5 mam 0,2.Boję się narkozy i tego,że mogę się nie wybudzić (wszyscy dookoła straszą mnie,że z niedoczynnością można obudzić się w trakcie zabiegu lub potem być warzywem ;().Czy któraś z Was ma niedoczynność i miała zabieg?pomocy...

Hej. U mnie też jest różnica ponad 2 tygodni w terminie z OM i USG- pierwszy lekarz nie uznawał ciąży, potem twierdził, że jest obumarła albo pozamaciczna.. a już za kilka dni zaczynamy 7 miesiąć. Więc w tych sprawach nie jest nic przesądzone- miej nadzieję.

Od kilku lat leczę się na niedoczynność i zanim zaszłam w tę ciążę miałam kilka zabiegów łyżeczkowania ale w celach diagnostycznych ( rak szyjki macicy) i też zabieg skracania. Akurat przed tymi zabiegami nie musiałam mieć zaświadczenia od endokrynologa- są to bardzo krótkie zabiegi max 15 minut ale trzeba powiedzieć w szpitalu jak i już w gabinecie zabiegowym anestezjologowi o niedoczynności.
Rok temu miałam tez operację ponad godzinną i wtedy już musiałam mieć zgodę endokrynologa i zaświadczenie, że jestem w eutyrozie. Jeśli wiesz o chorobie, przyjmujesz leki to na prawdę nie obawiaj się niczego.

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b82c3h0lgfyq6.png]Tekst linka[/url]