Skocz do zawartości
Forum

Czy to ciąża?

Gość Monika56565

Rekomendowane odpowiedzi

Hej u mie dalej nic caly czas to samo,szyjka dosyc wysoko lekka twarda i zamknieta,piersi bardziej twardsze i jak dotykam to po bokach bola,nie mam zadnych objawow na okres czasami po bolewa mnie brzuch u dolu,testu jeszcze nie robie a do lekarza nie ide bo nie mieszkam w polsce i zeby isc do lekarza to musze najpierw sie umowic i czekac na wizyte dlatego poczekam jeszcze troche moze dostane jak nie dostane do 20tego to pojde sie umowic,a z ta temperatura to mam jakos dziwnie bo jak rano wstaje to jestem oslabiona a jak zmierze sobie pozniej to mam normalna temp. nie wiem co o tym myslec i nie mam zadnej wydzieliny tylko jak dotkne tej szyjki to na palcu mam trocha bialej mlecznej wydzieliny,a u ciebie jak KariKari dostalas okr,czy dalej nic czy moze pojawily sie dwie kreseczki

test najlepiej zrobić w dniu spodziewanej miesiączki, chociaż jest grupa kobiet, którym wynik pozytywny pojawił się jeszcze przed okresem, albo druga grupa, gdy pomimo spóźniającego okresu wynik pozytywny pojawił się dopiero kilka lub kilkanaście dni później.
Każda z nas jest inna, ma inny organizm i inaczej pracują hormony. Dlatego też możesz spróbować zrobić teścik, ale do wyniku jeśli będzie negatywny miej dystans bo może być za wcześnie. Jak pojawi się pozytywny to świętuj :) oczywiście mlekiem lub soczkiem :) Na pewno nie zaszkodzi.
Powodzenia

ala bardzo mi przykro :(
wiem co czujesz - przezywalam to miesiąc temu.... w tym miesiącu kupiłam już test ale zwyczajnie ogarnął mnie strach i go nie zrobiłam....
jak się odważę to zrobię - okres powinnam dostać w poniedziałek i mam nadzieję, że go nie dostane bo inaczej kiepsko to widzę....
wystarczy że doła dziś złapałam... siostra moja powiedziała że w ciąży jest wysłała mmsem wynik testu - a ja.... cieszyłam się a po chwili ogarnął mnie mega zal, zaczęłam ryczeć i zadawać pytanie, że to niesprawiedliwe, że to ona a nie ja... ona ma już córkę...

Gość Karol154

Witam wszystkie Panie,
Zwracam się szczególnie do kobiet znających temat oraz doświadczonych. Bardzo proszę o pomoc.
Moja historia jawi się następująco. @ powinnam dostać 23.02. natomiast 14.02 doszło do stosunku( bez zabezpieczenia, "uważaliśmy"). W poniedziałek wykonałam test Beta HCG, wynik to 1.20. Wszystko byłoby dobrze gdyby nie fakt,że od 11 dni czuje ucisk w podbrzuszu, od 5 dni mierze temperaturę, która utrzymuje się powyżej 37,2. Moje ciało zachowuje się tak, jak na okres, jednak sama już nie wiem. W dalszym ciągu nie mam @. Proszę o poradę! ;)

Wszystko zależy jakiej długości masz cykle. Owulacja tak książkowo jest na 14 dni przed najbliższym okresem. Ale z naturą bywa różnie.
co do bóli ja tez takie miałam, czułam się typowo jak na ciążę i też robiłam beta hcg i taki sam mi wynik wyszedł.
Wydaje mi się - a lekarzem nie jestem, że u ciebie to mogą być jakieś zaburzenia hormonalne, sytuacja stresowa. Poczekaj na okres.
Jeśli w dniu spodziewanej miesiączki beta wyszła ci tak nisko i wynik świadczy że w ciąży nie jesteś to tak faktycznie jest i musisz czekać cierpliwie na okres.
My kobitki mamy tak że jak coś do głowy sobie wbijemy to tak nasz organizm reaguje. Jeśli wkręcamy sobie, że możemy być w ciąży to nasz organizm tak się będzie zachowywał.
Trzymaj się i dawaj znać jak rozwija się sytuacja a będziemy coś myśleć dalej.... hehe amatorsko ale coś zarazimy na to :)

Gość Karol154

W dalszym ciągu nic, cały czas mam temperaturę. Nie nastawiam się na nic, ponieważ prowadzę stresujący tryb życia, nieregularne żywienie, intensywne uprawianie sportu. Na początku lutego byłam przeziębiona, mam spadek PLT. Także równie dobrze mogę mieć anemie lub jakąś nieciekawą chorobę. Mimo wszystko chcielibyśmy mieć 100% pewność, aby działać w jakimś kierunku...Wezmę co Bóg da, cóż...

Karol154 z tego co piszesz u ciebie powodem może być tak jak napisałaś: stres, nieregularne jedzenie - tzw życie w biegu.... wiem coś o tym bo sama taki tryb kiedyś prowadzilam i to samo miałam - okres był jak chciał nic nie było jasne. Powiedziałam dosc stresu chce byc spokojna prowadzić normalne życie - zmieniłam prace, tryb żywienia jestem spokojna i okres sie uspokoil i ja jestem zupełnie inna :)
staramy się z mężem o dzidziusia na razie bez efektu ale wiem, że prowadzenie spokojnego i zdrowego trybu życia to podstawa, mam dla kogo o siebie dbać :)

Może warto coś ze swoim życiem zmienić, zadbać o siebie o zdrowie.... stres nerwy i złe odżywanie na pewno dadza się we znaki jak nie teraz to za jakiś czas