Skocz do zawartości
Forum

Czy moja dziewczyna może być w ciąży?

Gość dutek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.
W noc sylwestrową moja dziewczyna najpierw wzięła penisa do buzi, byłem wtedy średnio podniecony, myślę, że preejakulat się wydobył, więc raczej na penisie go nie było, następnie wszedłem w nią dwa razy, nie doszło do wytrysku, dziewczyna nie miała dni płodnych. Jakie jest ryzyko, że jest w ciąży? Bardzo się denerwuję... Czekamy na czas, kiedy może ona zrobić test ciążowy. Proszę o odpowiedzi osób, które mają o tym jakieś pojęcie.

mam dwoje dzieci i myślę, że jakieś pojęcie mam:):):) po pierwsze jeśli już decydujecie się na współżycie i nie planujecie dzieci, to radzę się zabezpieczać (chociaż i tu nie ma 100% pewności, więc po każdym stosunku, nawet z zabezpieczeniem, istnieje możliwość ciąży) u Was ryzyko moim zdaniem jest małe, ale lepiej wykonać test ciążowy w dniu oczekiwanej miesiączki lub kilka dni po tym terminie

Z tego, co piszesz wydaje mi się, że możliwość zajścia w ciążę jest mała, przychylam się do zrobienia testu ciążowego. Poza tym jeśli nie planujecie dzieci, to musicie być ostrożniejsi i zadbać o zabezpieczenie, żeby później się tak bardzo nie denerwować. W tej chwili trzeba uzbroić się w cierpliwość i poczekać na wyniki.

Moim zdaniem nie jest jeszcze wiarygodny....chciałabym Cię uspokoić i pocieszyć, ale mi wynik pozytywny testu wyszedł po 12 dniach..jeśli możecie, to razem z dziewczyną poczekajcie jeszcze ze 2-3 dni i powtórzcie test, jeśli chcecie już wiedzieć, możecie jeszcze wykonać badanie z krwi - Beta, on szybciej pokazuje..ja go akurat nie robiłam....ale byłam w innej sytuacji, bardzo chciałam mieć dzidzię...
Życzę Wam pomyślnych wiadomości, bo jeśli nie jesteście jeszcze na to gotowi, to rzeczywiście lepiej, by wynik testu był negatywny.
Dziecko jest darem, ale trzeba być na niego gotowym, by podjąć się obowiązków z miłością, zadbać o nie i otoczyć opieką. Zmienia wszystko wokół nas. Trzymam kciuki i powodzenia.