Skocz do zawartości
Forum

Nieregularne cykle a ciąża

Gość towcaleniejestwazne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość towcaleniejestwazne

Mam nieregularne cykle, czasami odstęp między jedną miesiączką a drugą trwa nawet 1,5 miesiąca. Od trzech miesięcy miałam jednak regularnie, 10, każdego miesiąca ten okres. W październiku, dokładnie 13. i 14. uprawiałam seks z chłopakiem, zabezpieczając się prezerwatywami. Jak wynika z poprzednich zdań, był to seks podczas okresu. Od tamtej pory jednak nie mam okresu, nie bolą mnie piersi, czasami tylko boli mnie brzuch / krzyż. Byłam dzisiaj u ginekologa, nie miała jednak USG więc zbadała mnie tylko 'ręcznie' i powiedziała, że prawy jajnik jest spuchnięty, ale może to być spowodowane opóźniającym się okresem. Pobrano mi krew na beta hcg, mam pójść po wyniki i do tej pani ginekolog w poniedziałek. Do tego czasu jednak oszaleję, tak bardzo się boję... Myślicie, że to musi być ciąża?
Wiem, że to spóźnienie się może być spowodowane stresem, bo ostatnio miałam bardzo dużo na głowie i dosłownie rwałam sobie z niej włosy, pod wpływem nerwów.
PS Pani ginekolog stwierdziła również nadżerkę, czy to może mieć wpływ na spóźniającą się miesiączkę?

no nic tu nie wymyślimy na to trzeba czasu i cierpliwości, więc tego Ci życzę:) poza tym lekarze starszej daty potrafią poznać wczesną ciążę po szyjce macicy i po badaniu piersi (mój lekarz tak poznał ciążę bez usg w około 3-4 tygodniu) i miała rację:) i miałam wtedy też nadżerkę, ale u mnie nie wpływała ona na regularność okresów