Skocz do zawartości
Forum

Spózniajacy się okres

Gość konki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 19 lat i okolo miesiąc temu rozpoczęlam wspólzycie. Ostatni okres mialam 11 wrzesnia czyli spoznia mi sie okolo miesiac. Ostatnio miewałam regularne cykle. Robiłam test ciazowy z wynikiem negatywnym okolo 2 tyg po ostatnim stosunku. Mam bóle brzucha i piersi. Wczoraj pojawiło sie minimalne krwawienie ktore juz ustąpiło. Bardzo wątpie ze to jest ciąza bo oczywiscie sie zabezpieczalismy ale brak okresu bardzo mnie niepokoi. Bycmoze jest to wywolane stresem. Jaka moze byc tego przyczyna, czy mozliwe ze jednak jestem w ciazy mimo negatywnego testu? Moze jednak mam jakies problemy zdrowotne? Bardzo prosze o pomoc :)

Konki koniecznie musisz iść do ginekologa, bo są różne problemy zdrowotne, które mogą się tak objawiać, a brak miesiączki może być wywołany choćby dietą, ale to są poważne sprawy. Zdarza się też, że testy ciążowe nie pokazują ciąży u ciężarnej - moja koleżanka tak miała. Tylko wizyta u lekarza coś może wyjaśnić.

"Jeżeli wiesz wszystko, to znaczy, że zostałeś źle poinformowany" - przysłowie chińskie.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sjw4ztyz9vlop.png

konki warto powtórzyć test ciążowy (bo mogło być po prostu za wcześnie na wykrycie ciąży) i jeśli wynik będzie negatywny to idź do ginekologa bo tak jak mówiła moja poprzedniczka powodów niepojawienia się miesiączki możne być bardzo wiele - począwszy od ciąży, stresu, zmiany diety, mocnego odchudzania się, po problemy chorobowe. Tylko lekarz po wykonaniu niezbędnych badań może odpowiedzieć ci na pytanie dlaczego nie dostałaś miesiączki.
A może to minimalne krwawienie o którym piszesz to po prostu nietypowa miesiączka???

Gość dariolka195

A jaką metod antykoncepcji stosujesz?
Negatywny test nie wyklucza że jest to ciąża.Wiem to po sobie bo sama zrobiłam jak się teraz okazało za wcześnie test który wyszedł negatywnie,bo był zrobiony za wcześnie.Miałaś plamienie,w początkach ciąży jest to możliwe,szczególnie jak coś tam się dzieje.Może też być to stres.Może denerwujesz się tym że jesteś w ciąży hmm??Odczekaj jeszczę chwilę tzn ok tygodnia,powtórz test (jeśli nie dostaniesz do tego czasu miesiączki) i czy też wyjdzie pozytywnie czy nie musisz zapisać się do gin.Bo jeśli to nie ciąża to zapewne jakieś dolegliwości kobiece.Zdrówka:) I daj znać

Ja bym Ci radziła dla spokoju iść do ginekologa, dzięki temu nie będziesz się stresować i będziesz wiedzieć o co chodzi. Ale też wiem ze jeśli nie dawno rozpoczęłaś współżyć to może to być wywołane właśnie tym pierwszym razem. Plus emocje z tym związane, test warto zrobić a nawet dwa dla porównania wyniku w okresie przewidywalnej miesiączki. Więc kochana się nie stresuj, nie nakręcaj tylko szoruj do ginekologa i sprawa z głowy:)

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzp07wogzgl6oq.png]Tekst linka[/url]