Skocz do zawartości
Forum

Bóle brzucha na dole i 3-dniowy okres

Rekomendowane odpowiedzi

Z mężem staramy się o dziecko. jesteśmy młodym małżeństwem. ostatni okres miałam 25 sierpnia -30. Moja rozbieżność pomiędzy jednem a drugim to mniej więcej 37 dni. Współżyjemy bez zabezpieczenia od 2 lat metodą przerywaną. Od 3 miesięcy bez żadnych zachamowań. Od nie mal 3 - 4 tygodni pobolewa mnie brzuch na dole. Czasem jest to dziwne ukłucie jakby ktoś władował we mnie igłe. 27 września zaczęłam mieć jakby kolejną ciotkę. kolejnego dnia mieliśmy wesele. Musiałam użyć tamponów. okres skończył się po 3 dniach a brzuch bolący dołem dalej pozostał. robiłam juz 3 testy ciążowe ale na każdym była jedna kreska. Kolejna kreska była by ciężka do przeżycia więc zrezygnowałam. a teraz czekamy na jakiś cud.

Sam kwas foliowy nie pomoże przy zajściu, ale jest wskazany, gdy chcesz w ciążę zajść. Możesz go więc brać spokojnie. Jeśli chodzi o ciążę to najlepiej udaj się do lekarza, on na pewno rozwieje Twoje wątpliwości. Poza tym skoro masz takie długie cykle, to na test może być zwyczajnie za wcześnie.
Życzę powodzenia i trzymam kciuki za szybkie pojawienie się maleństwa :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlpx9irfiwi27s.png

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgeaocg228v.png

Po 6 miesiącach od daty ostatniej publikacji postu udałam się do lekarza. Ginekolog robił mi badania wyszło wszystko w porządku i pobrał cytologię. Po dwóch tygodniach wróciłam po wynik okazało się że jakaś infekcja grzybicza się rozwija
( Candida sp.). Pani doktor przepisała mi Pimafucin i Provag. Leczenie trwa od 11 kwietnia. 1 maja miałam dostać okres, lecz po dziś dzień go nie ma. Dwa testy ciążowe wyszły ujemnie a dziś jej 44 dc. Ostatnie 3 okresy były na przełomie 40, 32 i 35 dni. Cy może to być spowodowane przyjmowaniem leków? Z czego Pimafucin brałam od 11 do do 13 kwietnia i 7 do 9 maja będę przyjmować.

To jesteście bardzo młodym małżeństwem. Niech Wam życie miodem płynie ;)
Sama infekcja może mieć wpływ na długość cyklu. Najlepiej skonsultuj to z lekarzem. Możesz również spróbować pójść do innego. Mi dwóch nie potrafiło pomóc, tylko zaleczali problem. A trzeci trafił od razu z lekiem i problem już nie wrócił.