Skocz do zawartości
Forum

Czy mogę być w ciąży?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie końcem czerwca kochałam się z chlopakiem z zabezpieczeniem( wiem że prezerwatywa nie pekła) 11 lipca dostałam okres natomiast w sierpniu okres pojawił sie juz 3 sierpnia a teraz powinnam dostać 31 sierpnia według obliczeń i nie mam. Podreslam że od 20 lipca do 25 sierpnia byłam w pracy w Niemczech na robotach sezonowych również wiązało się to z podnoszeniem ciężkich skrzynek ,pracy w chłodni oraz pobolewał mnie ząb i brałam antybiotyk Dalacin C 300 .teraz bardzo się stresuje bo okresu jak nie było tak nie ma a zawsze cykle co miesięczne byly regularne i w dodatku tydzień przed okresem dostawałam sygnały ze się zbliża plamiąc brązową wydzieliną. w poniedziałek zrobiłam test i wynik negatywny.Czy mogę być w ciązy jest takie prawdopodobienstwo?Czy opóźnienie się miesiączki może być spowodowane przemeczeniem i braniem tego antybiotyku?Muszę powtórzyć test skoro ten był negatywny?Proszę o wasze rady i opinie w mojej sprawie ponieważ bardzo się denerwuje:(

witaj:) nie denerwuj się, spokojnie:) organizm reaguje na zmiany klimatu i z tego powdu moze się okres spóźnić, stres też tak wpływa, ze może się opóźnić, co do testu, to mozesz powtórzyć i lepiej powtórzyć, możesz też wykonać test z krwi lub zwyczajnie pójść do lekarza, bo brak miesiączki może być spowodowany różnymi rzeczami i lepiej sprawdzić co i jak