Skocz do zawartości
Forum

Karnawałowe przysmaki


Ulla

Rekomendowane odpowiedzi

ja mogę podzielić się moim przepisem na faworki są naprawdę pyszne kruche i delikatne, rozpływają się w ustach
25 dag mąki
3 żółtka
5 łyżek śmietany
szczypta soli
1 łyżka spirytusu
olej do smażenia
wszystkie składniki połączyć, zagnieść ciasto a następnie bić je wałkiem lub tłuczkiem do mięsa dobre 10 minut (zabawa dobra dla starszych dzieci) potem wałkujemy bardzo cienki placek i wykrawamy faworki ale to już chyba wszyscy wiedzą jak się to robi i jak się je zawija
wystarczy usmażyć w głębokim oleju i posypać cukrem pudrem

smacznego :kucharz1: :kucharz1: :kucharz1:

Odnośnik do komentarza

Ja polecam pomidorki koktajlowe nadziewane kozim serem :) To taka przystaweczka, bardzo smaczna i nawet zdrowa :D Wystarczy kupić pomidorki koktajlowe i wydrążyć środek- ponieważ są malutkie jest z tym chwilka zabawy. Później nakładamy do środka łyżeczką kozi ser. Sól, pieprz do smaku i listek natki pietruszki albo koperku do dekoracji. Gotowe! :D
U nas jest na każdej imprezce czy posiadówce i wszyscy lubią, bo nic nie zostaje :D

Chętnie poczytam, co tam jeszcze robicie, bo niedługo Jula urodzinki i trzeba menu ułożyć ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/0d1yyx8dpcpxb1ea.png
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9itfxz7too.png
http://www.suwaczki.com/tickers/9ltfegz27v1ws8z4.png

Odnośnik do komentarza

NATKA08
ja mogę podzielić się moim przepisem na faworki są naprawdę pyszne kruche i delikatne, rozpływają się w ustach
25 dag mąki
3 żółtka
5 łyżek śmietany
szczypta soli
1 łyżka spirytusu
olej do smażenia
wszystkie składniki połączyć, zagnieść ciasto a następnie bić je wałkiem lub tłuczkiem do mięsa dobre 10 minut (zabawa dobra dla starszych dzieci) potem wałkujemy bardzo cienki placek i wykrawamy faworki ale to już chyba wszyscy wiedzą jak się to robi i jak się je zawija
wystarczy usmażyć w głębokim oleju i posypać cukrem pudrem

smacznego :kucharz1: :kucharz1: :kucharz1:

tez mam ten przepis a faworki cudo;)

http://kuba-k.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.pnghttp://s9.suwaczek.com/20090418310120.png
http://izabela-k.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png

Odnośnik do komentarza

no to jeszcze taka mała przekąska tylko na ciepło

-duże kapelusze pieczarek
-żółty ser (można wybrać swój ulubiony)
-sól, pieprz, świeża natka pietruszki
odrywamy nóżki od pieczarkowych kapeluszy ścieramy na tarce (duże oczka) tak samo ser, siekamy natkę pietruchy troszkę solimy i pieprzymy ale to zależy od rodzaju sera niektóre są i ostre i słone więc nie trzeba. wszystko razem mieszamy, napychamy tym kapelusze i do piekarnika ok. 200 stopni na 20 minut i gotowe proste i pyszne

:Hi ya!:

Odnośnik do komentarza

natka ja również robię pieczarki faszerowane ale mięskiem mielonym, do tego sliwki suszone w boczku, koreczki, sałatka z jajkami na miękko :D

Każdy może się poddać, to najłatwiejsza rzecz do zrobienia. Ale wytrzymać, przetrwać, gdy nie wychodzi, gdy nie wiesz co dalej, gdy inni namawiaj

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...