Skocz do zawartości
Forum

Nie tylko o aborcji... dyskusje

agusia20112

Rekomendowane odpowiedzi

agusia20112
a u nas blisko w Karpnikach,ksiądz od roku nie chce opuscić plebani,został odwołany przez kurię,jest juz od roku nowy proboszcz,a tamten nie chce sie wyprowadzić i oddać dokumentów parafialnych -jaja jak berety

A co narozrabiał?

U mnie w mojej parafii,chyba z 2 lata temu ksiądz odszedł tzn zrzekł się kapłaństwa czy jakoś tak bo skumał się z katachetką i zrobili sobie dzidziusia.

IWA23

To ja wybieram tylko truskawki szampana nie lubię.

a ja uwielbiam szampana!

agusia20112
a u nas blisko w Karpnikach,ksiądz od roku nie chce opuscić plebani,został odwołany przez kurię,jest juz od roku nowy proboszcz,a tamten nie chce sie wyprowadzić i oddać dokumentów parafialnych -jaja jak berety

no już od jakiegoś czasu słyszałam o tej sprawie. dlaczego nikt go siłą nie wyrzuci z policją np, przecież nie powinien tam być. a kuria to sobie w kulki leci.. żenada. i znów wstyd:/

agusia20112
curry
agusia20112
ceny za nocleg maja zabójcze....no ale luksus kosztuje

Ja nie rozumiem po co on tam chce jechać. Ja chciałam na śnieg na sanki, a nie jeść elegancki obiad :glass:

jakbyście wyjechali po śniadaniu to wtady cały dzień można wykorzystać na zabawy zimowe i ewentualnie tu zjeść obiad,a jak tam chce jeść ,to ile Wy tu zabawicie?

No właśnie o to mi chodzi. Bez sensu zupełnie. Ale może do soboty coś mu przetłumaczę :D

agusia20112
u nas wiele restauracji ma kąciki dla dzieci więc można wygodnie z dzieckiem zjeść a jedzenie też smaczne

No widzisz i mam kolejny argument na niego :D

agusia20112
i mam 26 000 post

GRATULUJĘ!!! Jupppppi :trumb:
Ale powiem CI, że 26 000 to nie lada wyczyn :D

Oopsy Daisy
Truskawki mam :D

Truskawki przesłać mi pocztą w trybie pilnym! :picnic:

agusia20112
wracając do cudu...to też pewnie ważna jest tak zwana wola zycia
jedni wychodzą ze śmiertelnych chorób,a inni umierają na zwykłe powikłania

nie zawsze wola życia wystarcza. jest wiele ludzi, którzy mają ogromną wolę życia, a mimo wszystko mimo ogromnej walki umierają.

curry
Oopsy Daisy
Starania to w planie jest tak od marca/kwietnia.W każdym bądź razie bankowo w przyszłym roku.Psychicznie jestem już gotowa !

Czyli byle do wiosny :)) Trzymam kciuki!

Owocnej wiosny!!! :36_7_12:

Oopsy Daisy
a ja w ostatni weekend żubrówkę piłam :) Wpadł w odwiedziny brat z żoną i jej bratem-przywieźli żubróweczkę.Dobrze że zakupy miałam zrobione małe bo inaczej by bida była:D

Luuubię żubrówkę, z sokiem jabłkowym i cytrynką::): Ale kiedy ja ja pisłam napierw pierwsza ciaża, karmienie Oliwki i duga ciąża... ::): No i karmienie będzie, racej długie :Oczko: Nie to żeby brakowało mi alkoholu, ale czasem na smaka jednego drinka bym się napiła ::): Lubię jeszcze wermuty białe, np z sokiem pomarańczowym, albo wodą gazowaną i cytrynką, nie takie same ::):

Yvone
ale to nie Jan Paweł II czyni cuda, tylko Bóg za jego wstawiennictwem.

No tak to się działo, sam nie miał takiej mocy ::):

curry
Yvone
ale to nie Jan Paweł II czyni cuda, tylko Bóg za jego wstawiennictwem.

To też do mnie nieszczególnie przemawia.
Bo na tej zasadzie można powiedzieć, że każdy lekarz który uzdrowił człowieka od ciężkiej choroby działał za wstawiennictwem Boga więc dlaczego i on świętym nie zostanie?

Może i zostaje, bo trzeba się zastanowić kto jest świętym ::): To osoba, kóra idzie do nieba i trudno nam tu na ziemi ocenić kto tam sie znajdzie.

agusia20112
i mam 26 000 post

Nie, no gratulacje!!! A od kiedy piszesz na forum?

I Wy mi tu o truskawkach nie piszcie, ciężarnej... No wiecie co? Litości:36_19_3:

Yvone- w Twoich wypowiedziach widać, że masz w sobie miłość o której nauczał Jezus! ::): Muszę sie anuczyć od Ciebie pokory, bo czasem mi tego niestety brakuje...

jadzik
curry
Oopsy Daisy
Starania to w planie jest tak od marca/kwietnia.W każdym bądź razie bankowo w przyszłym roku.Psychicznie jestem już gotowa !

Czyli byle do wiosny :)) Trzymam kciuki!QUOTE]

Luuubię żubrówkę, z sokiem jabłkowym i cytrynką::): Ale kiedy ja ja pisłam napierw pierwsza ciaża, karmienie Oliwki i duga ciąża... ::): No i karmienie będzie, racej długie :Oczko: Nie to żeby brakowało mi alkoholu, ale czasem na smaka jednego drinka bym się napiła ::): Lubię jeszcze wermuty białe, np z sokiem pomarańczowym, albo wodą gazowaną i cytrynką, nie takie same ::):

Może i zostaje, bo trzeba się zastanowić kto jest świętym ::): To osoba, kóra idzie do nieba i trudno nam tu na ziemi ocenić kto tam sie znajdzie.

agusia20112
i mam 26 000 post

I Wy mi tu o truskawkach nie piszcie, ciężarnej... No wiecie co? Litości:36_19_3:

Yvone- w Twoich wypowiedziach widać, że masz w sobie miłość o której nauczał Jezus! ::): Muszę sie anuczyć od Ciebie pokory, bo czasem mi tego niestety brakuje...

Jadziu, ja już się zgubiłam zupełnie. To albo są przepisy dot. tego kto świętym zostaje (mówię oczywiście o KK) i to ludzie o tym decydują albo to Bóg o tym decyduje (i to jest dla mnie bardziej zrozumiałe oraz zdecydowanie bardziej sensowniejsze). To jeśli Bóg decyduje to po co te beatyfikacje?

curry
jadzik
curry

Czyli byle do wiosny :)) Trzymam kciuki!QUOTE]

Jadziu, ja już się zgubiłam zupełnie. To albo są przepisy dot. tego kto świętym zostaje (mówię oczywiście o KK) i to ludzie o tym decydują albo to Bóg o tym decyduje (i to jest dla mnie bardziej zrozumiałe oraz zdecydowanie bardziej sensowniejsze). To jeśli Bóg decyduje to po co te beatyfikacje?

dobre pytanie

Joasia
http://s7.suwaczek.com/200905264565.png
Emilka
http://s4.suwaczek.com/200405064765.png

curry

W sumie to nie do mnie to pytanie, bo ja właśnie też tego nie rozumiem, w ogóle po co człowiek chce na ziemi czynić kogoś świętym. Pamiętam że rozmowa o świętych, to była moja pierwszza dyskusja nt religijny z moim jeszcze nie mężem :D

Oopsy Daisy
Dziękuję jadzik :love:

a u Ciebie nic, a nic się nie rusza?

Ruszać się rusza :Oczko: Ale skurczy brak. Dzidzia jakaś spokojniesza, a słyszałam że to oznaka zblizającego się porodu, no zobaczymy. Ja już się na nic nie zastawiam:lup: W sumie, to wszystko mam przygotowane i Oliwka też widzę dobrze nastawiona na dzidzię, nieraz sama o niej wspomina ::):

IWA23
Agusia pod avatarkiem masz kiedy się zarejestrowałaś no i chyba od tego momentu też piszesz.

To nie tak duzo wcześniej ode mnie ( no dobra, rok ;))... A już tyle postów nastukałaś :D

doczytalam:yuppi:

zaczne od gratulacji dla Agusi;wink;
Ty to masz pisane:D

curry
Helena
ja najdluzej lecialam 7 h- wtedy z prawie pieciomiesieczniakiem:wink:

a takie dwugodzinne loty to pikus:D

Oooo i jak było? Jakoś daliście rade? Takie małe o tyle dobrze, że nie ucieka :hahaha:

z takim maluchem to spoko-cycus na starcie i przy ladowaniu, atak to sobie ogladalo przez okno, pospalo
na nastepne wakacje lecielismy jzu w czworke mlodsze tez jakies miec miesiecy a starsze poltora- i tez luzik
pozniej przerwa byla w lataniu:D
i w tym roku w lecie lecielismy dwie godziny, ja i dzieciaki-cala trojka spala:D

Yvone
no u mnie w domu to jeszcze mi mówili, że trzeba być grzecznym, bo jak ktoś dostanie w wigilię to będzie cały rok dostawał :sofunny:

u mnie to samo bylo:D
Oopsy Daisy
a ja w ostatni weekend żubrówkę piłam :) Wpadł w odwiedziny brat z żoną i jej bratem-przywieźli żubróweczkę.Dobrze że zakupy miałam zrobione małe bo inaczej by bida była:D

i love zubrowka:lol:

ja jeszcze wroce do swinki:D
bo dzis o niej myslalam troche- i nie jedzenie swinki by mnie nie przekonalo:D
jakos sama siebie przekonalam, ze ten wieprzek to musial dotyczyc dzikiego wieprzka a nie werski udomowionej- i dlatego tak

no ale to moje odczucia:D

noi wlasnie od tej swinki przeszlam do myslenia o tym, ze napewno czesc rzeczy ktore zostaly napisane czy to w bibli czy te ustalone zasday(doktryny czy jak im tam) sa nie aktualne w dzisiejszych czasach
ale pewno wychowujac sie w danym wyznaniu(lub do niego wstepujac) inaczej czlek na takie rzeczy spoglada:wink:

i mi tez sie spodobalo to co napisala Yvone
i mimo, ze ja tez jak Curry nie jestem dzieku temu blizej Boga -ale te slowa pozwalaja wierzyc w to, ze mozna prowadzic dialog z ludzmi bez wzgledu na ich wyznanie

jest takie glupie powiedzenie
ze na temat polityki i religi nie powinno sie rozmawiac....

nasz caly watek daje przyklad ze sie da:usmiech:

Helena
jakos sama siebie przekonalam, ze ten wieprzek to musial dotyczyc dzikiego wieprzka a nie werski udomowionej- i dlatego tak

noi wlasnie od tej swinki przeszlam do myslenia o tym, ze napewno czesc rzeczy ktore zostaly napisane czy to w bibli czy te ustalone zasday(doktryny czy jak im tam) sa nie aktualne w dzisiejszych czasach
ale pewno wychowujac sie w danym wyznaniu(lub do niego wstepujac) inaczej czlek na takie rzeczy spoglada:wink:

i mimo, ze ja tez jak Curry nie jestem dzieku temu blizej Boga -ale te slowa pozwalaja wierzyc w to, ze mozna prowadzic dialog z ludzmi bez wzgledu na ich wyznanie

:cherli3::cherli3::cherli3::cherli3:

Joasia
Emilka

Helena

nasz caly watek daje przyklad ze sie da:usmiech:

:cherli3::cherli3::cherli3::cherli3::cherli3::cherli3:

Joasia
Emilka