Skocz do zawartości
Forum

Mamuski 81! zgłaszać się!

majeczka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Olimpijka

anya
a tu cisza jak makiem zasiał........

ja dzisiaj przysypiam ze względu na pogodę-szaro, mokro i w ogole nieprzyjemnie.
Coraz bardziej ociężala jestem a święta za pasem i przydałoby się cokolwiek zacząć przygotowywać.
A Wy emigrantki gdzie spędzacie tegoroczne święta? Przyjeżdżacie do kraju?

zostajemy na emigracji....drugi raz w 3 wiec coraz bardziej zamykamy krag :D a tak na powaznie :D to nie chce nam sie leciec z racji tych opoznien,przekldania,strajkow itp....

Ileene moje Prosiątko ma ostatnio taki apetyt, że moje cycki nie nadążają z produkcją mleka! Wczoraj przed snem piszczała w łóżeczku a ja opróżniona więc szybko dałam jej przegotowanej wody. Wypiła prawie całą butlę, od razu się uspokoiła i spała do rana. Teraz codziennie przed snem odciągam sobie to co zdąży się naprodukować od ostatniego karmienia i mam w razie czego awaryjną flaszkę. Tylko nie wiem co z laktatorem- czasem kilka pstryknięć i butla pełna a czasem macham nim godzinę i nic nie leci mimo tego, że piersi pełne. Wkurzyłam się na niego i teraz odciągam sobie ręcznie do butelki- szybko i nie muszę myć jak skończę. Tylko czasem nie trafiam w butelkę a zasięg mam taki, że wokoło wszystko pochlapane;)

Majeczko, wracaj do nas! ;)

http://www.suwaczek.pl/cache/7dd702d99e.png
http://s2.pierwszezabki.pl/017/0174999f0.png?4853

patrycja'81 zdrówka dla Was!!!!! :Całus:

Maka jak u Ciebie? Ja już strasznie ociężała jestem a tu jeszcze 3 miesiące......

tak w ogole to jak u Was przed świętami? Jakieś przygotowania rozpoczete? Porządki? Czy coś? Bo ja póki co nie mam siły a i ostatnio nastrój mam jakis taki do bani i nie czuję tych świąt jeszcze. Damianek załapał jakąś wirusówkę i siedzimy w domku. I cały czas zadaje mi pytanie-dlaczego jeszcze nie przygotowujemy sie do świąt? Bo w przedszkolu jest już choinka i we wszystkich sklepach a u nas w domu jeszcze nie ma... obiecałam mu dzisiaj, że za 2 dni ubierzemy choinkę i zrobimy różne ozdoby na okna i balkon. Zapowiada się pracowity tydzień.....

Nie ma dla mnie większego szczęścia niż świadomość, że moje dzieci s

Anya u mnie najgorzej nie jest. Ale to chyba dlatego, że mam nieduży brzuszek. Doskwiera mi tylko całonocne łażenie do łazienki i straszny ucisk na pęcherz, czasem bardzo bolesny.

A co do Świąt, to nie sprzątam!!! Zrobię gruntowne porządki w styczniu, żeby wszystko było wypucowane na narodziny Antka. Zwłaszcza, że na Święta wyjeżdżamy do rodziców i nie będziemy w Kraku przyjmować żadnych gości.
Część prezentów już kupiłam, a po resztę pojadę w przyszłym tygodniu. Najważniejsze, że mam plan, co dla kogo kupić, więc nie będę chodzić po sklepach bez ładu i składu. No i jeszcze zaplanowałam, że zrobię dla Mamy na choinkę ozdoby z masy solnej. W tym celu zakupiłam już mąkę i sól oraz brokat i kleje brokatowe. Aha, no i jeszcze zajefajne malutkie foremki w świątecznych kształtach. Mam nadzieję, że wyjdą ładne ozdóbki:)

Świeta, Święta... tylko śniegu brak :ehhhhhh: A ja tak kocham białe Świeta, bez śniegu to nie to samo. Ale może jeszcze spadnie. :snow:

Maka
Anya u mnie najgorzej nie jest. Ale to chyba dlatego, że mam nieduży brzuszek. Doskwiera mi tylko całonocne łażenie do łazienki i straszny ucisk na pęcherz, czasem bardzo bolesny.

A co do Świąt, to nie sprzątam!!! Zrobię gruntowne porządki w styczniu, żeby wszystko było wypucowane na narodziny Antka. Zwłaszcza, że na Święta wyjeżdżamy do rodziców i nie będziemy w Kraku przyjmować żadnych gości.
Część prezentów już kupiłam, a po resztę pojadę w przyszłym tygodniu. Najważniejsze, że mam plan, co dla kogo kupić, więc nie będę chodzić po sklepach bez ładu i składu. No i jeszcze zaplanowałam, że zrobię dla Mamy na choinkę ozdoby z masy solnej. W tym celu zakupiłam już mąkę i sól oraz brokat i kleje brokatowe. Aha, no i jeszcze zajefajne malutkie foremki w świątecznych kształtach. Mam nadzieję, że wyjdą ładne ozdóbki:)

Świeta, Święta... tylko śniegu brak :ehhhhhh: A ja tak kocham białe Świeta, bez śniegu to nie to samo. Ale może jeszcze spadnie. :snow:
Maka ja tez robię ozdoby z masy solnej-z synkiem oczywiście. jestem ciekawa jak wyjdą? A reszta coś robi czy tylko gotowce? Jak w ogóle spędzacie święta? Kameralnie z mężem i dzieciaczkami czy w wiekszym gronie? Odzywajcie się!!!!!

Gość patrycja`81

swieta spedzimy w trojeczke w sztokholmie,nie wiem czy sie z jakimis znajomymi spotkamy,bo jeszcze nie wiem czy ktos na swieta zostaje,a moje zycie towarzyskie ucichlo na czas pobytu mojej siostry.
Siostra mi juz wczesnym rankiem odleciala,nie mialam nawet z kim kawki sie napic :(
superancko,ale zbyt szybko nam minal czas
jesli chodzi o ozdoby swiateczne to wszystko gotowce-byc moze to sie zmieni jak mi krolewna podrosnie:)

Anya swietne zdjecie:)

patrycja'81 Twoje zdjęcie też jest super-rozumiem, że to Ty dałas się ponieść zabawie? :Śmiech:

my w święta też we trójkę (czwarte w brzusiu :Oczko:) bo ja niestety nie mam siły jechać prawie 300km do rodziców.
a ja tak własnie przeglądam różne strony internetowe w poszukiwaniu inspiracji na te ozdoby, zobaczymy co z tego wyjdzie.....

Czesc dziewczynki...
Jezeli o nas chodzi to zostajemy w Szwajcarii, bo mama Silvio bylaby sama w swieta gdybysmy wyjechali... choc przyznam, ze wcale mi sie to nie podoba bo tutaj swieta nie wygladaja jak w Pl, ale trudno... nastepne BN ja jade do Pl. Raz na 3 lata chyba mi sie nalezy, prawda??
Tymbardziej, ze moj maz nie jest zbyt przejety moja rodzina a obecnosc babci mu strasznie przeszkadza (szwajcarska goscinnosc) wiec ja bede tez teraz po szwajcarsku....

Jezeli chodzi o jakies swiateczne porzadki to ja powiem, ze nie mam zwyczaju robienia specjalnych porzadkow na swieta... Okna sa brudne w listopadzie to myje w listopadzie... dywan w pazdzierniku... piore w pazdzierniku... ja jestem na biezaco...
A co do swiatecznych ozdob to zrobilam 1.raz w zyciu taki specjalny stroik na adwent ale inne rzeczy kupie...

http://www.ticker.7910.org/an1cCx00aTD0012MDAwOTI1N3wwMDAwNTU0ZGF8SmFzb24gaXN0IA.gif

My spędzamy Święta w Nowym Targu, bo tak się szczęśliwie złożyło, że jesteśmy z tego samego miasta:) Wigilia u moich rodziców - cieszę się, bo to pierwsza wigilia od 5 lat z moim Tatą, który niedawno wrócił z USA po kilku latach. Poprzednie Święta spędzili z Mamą w Stanach i nam było smutno, a teraz będzie fajnie:) A po Wigilii u mnie idziemy z prezentami do rodzinki mojego G. - a tam na imprezie chyba z 20 osób :36_11_1:
W pierwszy dzień Świąt wielkie śniadanie u mnie, a potem wielki obiad u G. - można pęknąć, choć się staram, żeby za wiele nie jeść. A w drugi dzień Świąt będzie można wreszcie odpocząć :Oczko: Będzie fajnie :Śmiech: Tylko gdzie ten śnieg???
Hehe, jeszcze się do końca tygodnia powstrzymuję, ale przyszykowałam sobie już płyty ze świątecznymi piosenkami i od poniedziałku robię nastrój :D Mężulo się będzie wściekał, bo nie lubi, jak katuję w kółko te same piosenki. Najbardziej lubię: Chrisa Rea "Driving home for Christmas", John Lennon "So this is Christmas", Bing Crosby "Let it snow", Paul MacCartney "Wonderful Christmas", Shakin' Stevens "Merry Christmas everyone", Wham "Last Christmas", a z polskich to zdecydowanie Arka Noego "Chojka" i Roan "Ten zimowy czas". Już mi się świątecznie zrobiło :8_2_96:
A Wasze ulubione świąteczne kawałki??

Maka

Hehe, jeszcze się do końca tygodnia powstrzymuję, ale przyszykowałam sobie już płyty ze świątecznymi piosenkami i od poniedziałku robię nastrój :D Mężulo się będzie wściekał, bo nie lubi, jak katuję w kółko te same piosenki. Najbardziej lubię: Chrisa Rea "Driving home for Christmas", John Lennon "So this is Christmas", Bing Crosby "Let it snow", Paul MacCartney "Wonderful Christmas", Shakin' Stevens "Merry Christmas everyone", Wham "Last Christmas", a z polskich to zdecydowanie Arka Noego "Chojka" i Roan "Ten zimowy czas". Już mi się świątecznie zrobiło :8_2_96:
A Wasze ulubione świąteczne kawałki??

Maka no ja to takiej listy utworów nie mam. Wszystko gdzie brzmia dzwonki i wprawia w świąteczny nastrój podoba mi się więc na pewno coś znajdę dla siebie :Śmiech:

no co tu się dzieje......!!!!!!!!!!! tylko nakopać albo :36_7_3:

patrycja nie masz wrazenia, że ostatnio to tylko my tutaj jestesmy? no jeszcze Maka zagląda i to wszystko.

Ileene, Prosiaczek, Olimpijka co z Wami? Tak pochłonęly Was świateczne przygotowania?

Tinka nie odzywasz się..... rodzisz...?

jeszcze Migotka co z Tobą?

Anya, ja tez nie rozumiem, co się dzieje na tym naszym wątku, że nic się nie dzieje. Inne wątki tętnią życiem, dziewczyny twardo dyskutują na wszelkie tematy, a u nas pustki:( Ale może to faktycznie przedświąteczna gorączka... Ja w każdym razie będę zaglądać :36_1_13:

Dziewczynki... Ja jestem do niczego... Nie mam nastroju przed swietami... ten moj facet mnie dobija... moja bacia jak zobaczyla jak my zyjemy ze soba to zalamki dostala... stwierdzila, ze tak sie zyc nie da... a ja bylam sie ostatnio spotkac z pewnym kolega i jak porownalam jak zachowuja sie normalni faceci a jak moj to dostalam depresji...

Sorky, nie chce wprowadzac smutnych nastrojow w tak wesolym czasie jakim sa swieta, ale... musialam sie wyzalic troche... wybaczycie prawda?

http://www.ticker.7910.org/an1cCx00aTD0012MDAwOTI1N3wwMDAwNTU0ZGF8SmFzb24gaXN0IA.gif

JESTEM JETSEM!!!!!

Witajcie kochane babeczki!!!!

Patrycja mnie zmobilizowała do zajzenia tutaj bo wiecie co mam strasznie duzo spraw do pozałatwiania przed wyjazdem do pl a maz moj niestety robi jak osiołek- ktos musi prawda.
Jeszcze jedno co mi sie przytrafiło to to ze chyba jestem w ciazy jeszcze nie zrobiłam testu ale wszystko wskazuje na to ze jednak tak mam straszne zawrotu głowy no i te mdłosci,troszke mnie to martwi bo nie wiem jak sobie dam rade z trojeczka bo sama tu siedze w tej zimnej Szwecji.Maz sie strasznie cieszy choc jeszcze nic nie wiadomo a ja płacze sobie po katach bo strasznie sie boje.

Swieta spedzamy w pl z rodzinka moja ktorej nie widziałam juz 2 lata wiec badzo sie ciesze na ten wyjazd ale mimo to mam zamiar ubrac choinke i swiatecznie przystroic mieszkanie

Mam nadzieje ze mi wybaczycie moja nieobecnosc

Witam nowe mamusie!!!!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-39268.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-39267.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-39689.png

Ileene z tego co piszesz to nie jesteś szczęśliwa z tym swoim księciem nie wiem czy go kochasz czy nie ale na pewno jest ci ciężko i to widać chce na tobie wywierać presji ale ja będąc na Twoim miejscu nie dałabym rady tak żyć bo widzę ze się meczysz a życie upływa nam miedzy palcami niestety czas szybko płynie i tracimy z dnia na dzień to co najlepsze będąc w takich związkach to jest tylko moje zdanie ale zrobisz jak będziesz uważać.
JEŚLI BYM NIE KOCHAŁA SWOJEGO MĘŻA TO NA PEWNO BYM Z NIM NIE BYŁO PO MIMO TEGO ZE MAMY DZIECI.Na szczęście my się kochamy i jest nam ze sobą dobrze ,kłócimy się ale to normalne. Przemyśl sobie kochana to wszystko i zrób tak jak ci serce podpowiada życzę ci radości i szczęścia

http://suwaczki.maluchy.pl/li-39268.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-39267.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-39689.png

Migotka, gratulacje!!! I nic się nie martw, dasz radę. Życzę szczęśliwej drogi do Polski i udanych Świąt:)

Ileene, fajnie, że się pojawiłaś:) Tylko smutno, że Ci się nie układa. Może już nie dawaj żadnych kolejnych szans swojemu facetowi i odejdź... Myślę, że będzie Ci lepiej samej z Twoim synkiem, niż we trójkę, ale byle jak. Trzymaj się cieplutko:)

noooooo Migotka-gratuluję!!!!!!! Super-kolejne szczęście w domu. Bądź dobrej mysli-dasz radę. Jesteś młoda i silna. Jednak święta w Polsce? Fajnie-tylko śniegu brak :Rozgniewany:

Ileene smutne to, że nie układa się u Ciebie.... poważnie zastanów się nad swoim związkiem. Czy warto dawać kolejne szanse? jak będzie lepiej dla Ciebie i dla dziecka? mysl w tym momencie o dziecku-bądźcie szczęśliwi!!!!!! :Całus: