Skocz do zawartości
Forum

Dzieci Rocznik 2004


Rekomendowane odpowiedzi

Małgosia
Anulka - uwielbiam flaki kurczakowe:Śmiech:szkoda ze jakos nie podpasowały chłopakom

Atena ja zawsze gotuje taki wielki GAR rosołku i zamrazam w słoikach- potem mam gotowe wywary na zupki

u nas na szczęście się przyjęły :Śmiech:

a zamrażam podobnie jak Ty Małgosiu...nawet zupki jak gotuję Mikulkowi to w kilka pojemników i mam na czarna godzinę :Śmiech:

Odnośnik do komentarza

no dziewczyny same dobre wiesci- bardzo sie ciesze ;)

to i ja z lepszymi
;)

poprasowane, bylam ogladac prezent slubny dla mojej przyjaciolki bo w sobote baluje ale nic nie znalazlam
rozmawialam z naszym lekarzem- dostalam inne leki i jakby ciut lepiej
;)
i chlopcy zaraz padna- dzisiaj spia oddzielnie zdecydowali sie spac w koncu oddzielnie bo juz im ciasno razem ;)

Odnośnik do komentarza

Przygotowanie jest proste. Ja na duży gar biorę po 4 duże marchewki 4 duże pietruszki i seler. Scierasz to na tarce lub specjalną tarczą w robocie kuchennym na paseczki. Gotujesz te warzywa (marchew, pietruchę, seler) wraz z całym kurczakiem. Przyprawiasz rosołkami, zielem, listkami laurowymi. Ja dodaję przyprawy do flaków Kamisa, wtedy mają podobny smak do tradycyjnych.Jak kurczak jest ugotowany wyciągasz go z wywaru i obierasz mięsko. Kroisz je na małe kawałki i wrzucasz do wywaru. Chwilkę pogotuj ot i cała filozofia...

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×
×
  • Dodaj nową pozycję...