Skocz do zawartości
Forum

Noworodkowe Mamulki Październik 2007

Anulka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Izabelin

Myszko podawaj Małej co 10 minut łyżeczkę wody albo wygoń męża do apteki po Orsalit, jest to doustny płyn nawadniający co prawda stosowany przy biegunce i wymiotach ale w sytuacji gdy dziecko nie chce pić i przy takich upałach nie zaszkodzi podać. A może Nikolka reaguje tak na upał? Przegrzany i zmęczony organizm odpowiada gorączką.

ja juz nie wiem , teraz się przespała, obudziła się w lepszym humorku,ale gorączka nie odpuszcza, martwi mnie to że tym razem nurofen działał tylko 3, 5 godziny, przecież nie moge jej tak czesto podawać leku.Na szczescie zaczeła pić, jak sie obusdziła wypiła na raz 150 ml soczku z wodą, wiec przynajm niej z tym jest lepiej

dziewczyny dziekuje za wsparcie

Goraczkom mowimy stanowcze NIE!!!

MYSZKA_MIKI
ja juz nie wiem , teraz się przespała, obudziła się w lepszym humorku,ale gorączka nie odpuszcza, martwi mnie to że tym razem nurofen działał tylko 3, 5 godziny, przecież nie moge jej tak czesto podawać leku.Na szczescie zaczeła pić, jak sie obusdziła wypiła na raz 150 ml soczku z wodą, wiec przynajm niej z tym jest lepiej

Bardzo sie ciesze i oby z chwili na chwile bylo lepiej!!!

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2/st/20040706/n/Nasza+Victoria+Maria+/dt/-6/k/bb49/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2/st/20070923/n/Nasz+Phillip+Leon/dt/-7/k/5903/age.png

MYSZKA_MIKI

Myszka u nas było to samo, co 4 godziny czopek...jakiś czas temu rozmawiałam z Żancią i Krzyś też tak często gorączkował (co 4 godziny lek).

ja bylam popoludniu u kolezanki w szpitalu...jejciuuuuuuuuuu jak fajnie trzymac noworodka na rekach,az sie wszytsko przypomina jak to bylo z moimi malenstwami...jeszce akurat lezala w tym samym pokoiku i na ytym samym lozku co ja w obydwoch ciazach:)
sliczny ten jej Mateuszek,i najwazniejsze zz drowy a mama powoli dochodzi do siebie,jeszcze po cieciu bardzo ja boli!

Suwaczek z babyboom.pl

Monia ja w niedzielę trzymałam takiego dwu tygodniowego bobaska na rękach, fajne uczucie, od razu myślisz sobie moje też było takie maluśkie...:Uśmiech:

Nocka lepsza, gorączka wróciła dopiero o 7 rano, niestety Nikola mało co spała , przespała się 2 razy po 1, 5 godz tak normalnie a reszta to albo na rękach albo rzucała sie po łózku. Nie wiem dlaczego, bo nawet jak cos jej dokucza, to pyralgin powinien zadziałać przeciwbólowo...

Hej

U nas nocka średnia, Piotruś wieczorem temperatura 37.7 także nawet nawet po tym co było, zjadł mleko i zasnął... Spał spokojnie do północy, potem juz bardzo niespokojnie, co chwila się budziałam i ja i On, po 1 wielki płacz i noszenie na rękach, Luby mówił, że się Juniorek męczył, dostał Nurofen, rano Paracetamol, bo jak wstaliśmy gorączka znów podskoczyła do 38.4... oszaleć można :( Choć od rana jest wesoły i spokojny...

Dziś jestem juz w pracy, jest też moja mama u nas, jak nie będzie poprawy to dzis znów idziemy do pediatry i poproszę o skierowanie do laryngologa na wszelki wypadek też... Ząbków niet :(

Martwię się tym bardzo :(

Pozdrawiam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-27827.png

Gość Izabelin

Witam

Widzę, że gorączkowa noc była :Smutny: dzieciaczki co z Wami?

Mikołaj przespał nockę dobrze, a ja mając okazję wyspania się nie skorzystałam z niej :Histeria: nie mogłam do pierwszej usnąć :Wściekły: najpierw nerki bolały, później gumka w piżamie przeszkadzała, a to komar latał, a to za gorąco .... :Histeria::Histeria::Histeria:

Gość Izabelin

Monia co za pech z @. Na codzień tak jak Asia noszę wkładki higieniczne ...a poza tym jestem chyba jedyną październiczką, która nie miesiączkuje :Nieśmiały:

Kasiu współczuje sytuacji z kołem, kurcze i przez taki głupi motyw tyle spraw się kisi :Wściekły: