Skocz do zawartości
Forum

Noworodkowe Mamulki Październik 2007

Anulka

Rekomendowane odpowiedzi

A ja się postanowiłam ostro wziąć za siebie, zrobiłam sobie krytyczną i szczerą obdukcję tego i owego, i nie ma zmiłuj... Co prawda po kg ciążowych nie ma prawie śladu, ale nie powiem, bym była jakaś specjalnie happy z mojego wyglądu, oponka wisi... Poza tym, aż wstyd napisać, przez ostatnie 3 lata przytyłam 10 kg, z 54 kg właśnie do 62 kg sprzed samej ciąży (aż dziw, że Pawłowski się ze mną hajtnął ;) )... Pora wziąć się za ten balast...

Żeby się motywować wrzuciłam nowy suwaczek, trzymajcie kciuki plissss, a ja wprowadzam w życie nowe zasady jedzeniowe, tzn. i ŻZ oraz ćwiczonka... Wiem, że efekty szybko nie przyjdą, ale chcę powalczyć o to... bo wiem, że warto :Śmiech:

Pozdrawiam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-27827.png

A Pietruszka przysnął tak jak wczoraj, nawet pora podobna ;) Także zmykam na razie i biorę się za to prasowanie :Zakręcony:

Wiecie co zauważyłam? Że Piotruś przestał mi główkę do góry ładnie podnosić jak leży na brzuszku, raz na jednej pufce, raz na drugiej leży, i nic więcej... Rozleniwił się czy co? Wczoraj taki sam był leniuszek...

Pozdrawiam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-27827.png

A jednak wyskoczyliśmy z Młodym na mały spacerek, pogoda się lekko poprawiła więc trzeba było skorzystać. Przy okazji zakupy w Naturze i na hali (jabłuszka, Maczki i śliwki w czekoladzie), bo powiem Ci Asiu, że ten apetyt wcale mi nie przeszedł. Wczoraj na noc wciągnęłam całą paczkę Jeżyków (co zresztą widać na buzi Mikołajka, bo Go wysypuje po takich matczynych ekscesach :Zakręcony:).

Co do ząbków po porodzie to u mnie są jak perełki, prawie w każdym dziurka :Oczko: no może nie jest tak źle, ale boli mnie pod dwiema plombami. Dzięki Ci Boże za dentystę w rodzinie, bo na wizytę po godzinie 22 u innych stomatologów nie mam szans.