Skocz do zawartości
Forum

Termin: Marzec 2013. Ktoś jeszcze?

Rekomendowane odpowiedzi

Glitter
a tutaj inne tutu:[/url]

Dzieki Glitteruś suuuper są, to teraz robimy:
Jak Zrobić Tutu | Moje Rękodzieło - Blog Galerii Artystycznej CEPELANDIA.PL - zamierzam kupić co trzeba i zrobic taki, pobawie sie jak zdaze;D a co
tutu tutorial – jak zrobić tutu bez szycia na maszynie longredthread

_Alfa_
Chrzanić piątek, ja mam mielone :sofunny: Chociaż wolałabym rybkę...

Mniam, ja wrocilam do scislej diety, dzisiaj poledwiczki z czikena i mnostwo salaty, dziwne rzeczy jem w ogole, ale jest ok. Wlasnie przerabiam ksiazke nt zywienia w ciazy bo szukam weny na menu.
_Alfa_
Dziewczyny a macie rożek?? Kupujecie?? Bo różnie słyszę, najczęściej że się nie przydaje, a ja sobie ubzdurałam, że do szpitala to rożek koniecznie :sofunny:

Mam taki w groszki slodki, jak nie uzyje to wykorzystam do wozka;)
_Alfa_
Jak dobrze pójdzie to i u mnie lody będą :D Czekoladowe!

Mniam, mam ochote a nie mogym a w zamrażarce mam chyba ze 3 rodzaje;d
KaiKa
Dzwoniłam przed chwilą do lekarza.. Moje ciśnienie przekroczyło 160... dostałam leki na obniżenie ciśnienia i we wtorek będę musiała się do niego przejść. Oczywiście do tego skrupulatnie robić pomiary... jak nie urok to sraczka!!!!!!!!!!
Dostałam zjebkę od rodziców i M. mam leżeć i pachnieć...

Nie umiem tak!!!! Po za tym jak nie będę nic robiła to się psychicznie wykończę!!! Nie lubię jak jest syf, niepoprasowane pranie, czy kosz pełen brudnych ubrań...

Na szczęście moje słoneczko wypina pupę, więc musi być dobrze :)
Bedzie dobrze na pewno, ale fakt nie forsuj sie. Wiem że ciezko na tylku wysiedziec ale jak mus to mus.

Migdalenka
Dziewczyny mam pytanie może i głupie ale...
Na szkole rodzenia mówili nam że po porodzie najlepiej podmywać się używając szarego mydła, a czy jest różnica pomiędzy szarym mydłem w kostce a płynie? Bo w szpitalu bardziej praktyczne będzie mydło w płynie niż niehigieniczna kostka.

w plynie moga dodac sodium laurent sulfate a to juz chemia, chyba lepsze w kostce. tez sobie kupie jednak takie, lepsze niz chemia, a z plynów mam teraz lactacyd, ale wole pharmaceris jest specjalny plyn dla kobiet w ciazy, ale w sumie szarym mydlem tez nie pogardze, musze dopisac do listy

Mam nabyłam na allegro za grosze uzywke w stanie idealnym, wyglada jak nowy. Jego wlasciwosci nie trzeba chyba opisywać, polozna takze polecala otulanie dzieciatka a jest on taki mily przyjemny, nie przegrzeje sie dziecie jak w rozku, ale to raczej w domu bede stosowac, do szpitala wezmiemy rozek wlasnie;)

Youliaa
Ale kobietki się rozpisały :)
Ja dzisiaj zrobiłam pierwszą turę bejbisiowego prania :) Więc jutro spędze sporo czasu na prasowaniu..
Co do mydła to ja się zastanawiam co jest lepsze, szare mydło czy lactacyd np? Uzywam go cały czas i nigdy nie miałam problemów, ale może po porodzie będzie inaczej....
Poza tym wcinam pyszne naleśniki :D Wyszły mi takie, jakie zawsze mamusia mi robiła :smile_jump: Częstujcie się dziewuszkihttp://www.przepisy.pl/images/800x600_ar_95/24416/Nalesniki_z_wisniami.jpeg

Mhmmm mniam, zazdroszcze, ja do konca ciazy nie zjem juz sobie nalesniczka, ale po- chetnie. Teraz niestety musze trzymac tez forme i ograniczyc mąkę do zero. No wiec stawiamy na szare mydło;)
KaiKa
Aaneczka86

Youlia u nas też lekarze zalecali szare mydło, odradzali wszelkie płyny do higieny intymnej, ponieważ pewne ich składniki mogą podrażniać. A wiadomo po porodzie, szczególnie jak będą szwy to jest jedna wielka rana... U mnie się szare mydło sprawdziło i teraz też będę używała.
Po za tym ten tradycyjny produkt ma działanie bakteriobójcze!

Polecam np do moczenia w płatkach tego mydła stopy przed pedicure! Ładnie zmiękcza naskórek i wygładza go :) Nie ma jak babcine sposoby :)

Super mydlo do zadan specjalnych, powinno kosztować 20 zl a byloby pewnie od razu doceniane, aczkolwiek co ja mowie, niech kosztuje te 3 jak najdluzej;)

U nas caly czas remont, jutro juz malowanie i tapetowanie sypialni. Ale w całym domu graciarnia. Zamowilam materac bedzie we wtorek, maz pojedzie po lozko obiecal juz, (od miesiaca go nie moze odebrac) a w przyszlym tyg mam nadzieje ze obniza ceny sprzetow, tak mowil facet w euro rtv i bede miec piekna lodoweczke, maz chce dokupic telewizor do tego. No i tym samym bedziemy miec wymienione wszystkie sprzety. w lutym zajme sie kuchnia. W miedzyczasie maz garderobą, bo materialy tez juz od miesiaca leżą..;(

Podobnie jak Kaika mam juz prawie cala wyprawke, bede sobie robić liste- spis, bo jeszcze kilku drobnostek mi brakuje, moge wrzucić jak zrobie, wy tez mozecie pokazać co macie. W kolejnym tygodniu przygotuje sobie wstepnie torbe do szpitala i zobacze czego tam mi z kolei brakuje.
Moj chory i oczywiscie umiera a ja go pogodniłam jszcze z zastepczej sypialni na kanape do salonu (nierozkladana;d) zła kobieta ze mnie. Ale dalam mu leki rozpisalam jak co ma brac i niech sie kuruje, aczkolwiek jutrooczywiscie jeszcze bedzie zalatwiac rozne rzeczy, w domu nie usiedzi.

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2bbd3mm39sw688.png

https://www.facebook.com/inspiracjewszelakie

http://www.bioslone.pl/zanim_pozwolisz_zaszczepic_dziecko

Ja już nie kupuję ŻADNYCH ciuchów :D Teraz powoooli będę zaczynała rozglądać się nad 62+, bo większość mam 50-62, a powyżej 62 mam kilka, ale to zaraz wyrośnie. A pod domem mam komis z ciuszkami, mam nadzieję że wytrwa do chociaż wakacji, bo można tam sobie te ładne ciuszki wymieniać na większe :D Dobre, wyrasta i siup do komisu :smile_jump:

No to dałam czadu :D Nie kupuję już tych tycich, nie łażę po lumpach ani nigdzie :D Jak sie coś trafi to będę brała TYLKO te większe :D w tygodniu wreszcie łóżeczko przyjdzie, jest używane więc D chyba przemaluje mi je tak samo jak tą komodę. Będzie komplet, będzie jak dla księżniczki, chciałabym jeszcze firaneczki jakieś ładne kupić :smile_jump:

Glitter
mi też.... a zaraz mam klientke na make-up ślubny-przynajmnie kasa wleci bo kupiłam KAlince:
NURSERY TIME brokat balerinki z UK 12-18M wk 12 cm (2924332144) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
piękne, mięciutkie polecam balerinki te firmy!

Śliczne!!
Też ostatnio kupiłam balerinki swojej córci, tylko czerwone z satyny :D A niech ma panienka :D

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxedf9hw70js141.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bfaregz2rw0ynkn2.png

Ja Was obdaruję firankami, mam duże, długie, tylko mi kot się wiesza na nich i buja się jak na huśtawce :lup:

Bierzesz rano i wieczorem?? Ale jak?? Bo tardyferon musiałam brać rano, pół godziny przed jedzeniem, a te rano i wieczorem i nie dowiedziałam się czy jeść mogę czy też muszę czekać.. Tylko po co mi ten Folik 3x1, skoro do tej pory nie musiałam brać :hmm:

Alfik koniecznie zdjęcia pokoju poprosze ;D ja już dawno kupuje na 3 m + bo dzidzie małe rosną szybko... kupuje na allegro jak jest okazja-niektóre ciuchy mam na 2-3 lata ;D ogólnie komplet mam na 0-3, 3-6, 6-9 bodziaków i pajaców. teraz kupuje tylko wyjściówki jakieś ;D nie czepiaj się lekarza! kazał brać-bierz. w aptece babka jak zobaczyłą co mi gin zapisuje w ciąży to się za głowe złapała... mówi mi że tegfo magnezu nie wolno w ciąży a potas tylko raz dziennie! ja jej na to że zażywam to co mi lekarz karze i nie pytam o nic. noi zażywam 2xdziennie magnez z witb6 i 2x potas wolno uwalniający, do tego wit ciążowe i 3 razy dziennie samą wit c-bo miałam z moczem coś nie tak i powinno pomóc.
Natalinkaa no z mojej ślubne też by troszke tego było ;D
Maniulka mój m załamany bo widzie duuuuuuuuużo rózu i błaga mnie na litość-kupuj inne kolory! ale ja po synku musze poszaleć z różami i brokatami ;D musi być równowaga, heheheh

http://lpmf.lilypie.com/Jsnbp1.png
http://lpmf.lilypie.com/MOF7p1.png
http://davf.daisypath.com/X2iYp1.png

A mojego ostatnio coś znów złapało, jakiś miły jest :hmm: Czegoś chce! Już wisi pranie i schnie, teraz tylko odkurzę.
Jak już będzie gotowy to cyknę fotę, ale znając chłopski zapał to nie prędko.. Zastanawiam się ile ten lakier wietrzeje, bo już bym tam wrzucała rzeczy a na ciuchy przez to jestem zblokowana. Do najwyższej półki zacznę wrzucać pierdoły typu chusteczki i te inne. Chciałam jeszcze koszyczki kupić i je powsadzać do jednej półki, zrobię tym przegródki na jakieś czapeczki, skarpetki.
E tam, nie czepiam się, tylko głośno myślę :sofunny:

Glitter
ami klientka powiedziała że panienka od nas 17 letnia urodziła dziecko w 6 mc... źle ciąże znosiła-dużo w szpitalu leżała i umyślała sobie do tatusia dziecka jechać na święta i urodziła przez różnice ciśnień w samolocie ;/ masakra jakaś! biedne dziecko...

Ojej. Ale z maluchem ok?? Ja sobie nie wyobrażam, że teraz nagle coś się dzieje i jadę do szpitala RODZIĆ!! Teraz?? Za wcześnie! Chociaż taka technika i już takie szkraby ratują. Na szczęście!

Glitter
ślicznie to będzie wyglądało!tam Ci na lakierze pisze ile schnie. mój teść jak maluje to trzyma do wyschnięcia i wywietrzenia od 3 dni do tygodnia-w zależności jaki lakier. u mnie syf kiła i mogiła ;D pochwale się jak nam łożę wielgachne pojawi się w pokoju :36_2_25:

Suche to to gowno już jest dawno, tylko jak nocha wsadzam to mi tam kopci tym lakierem.