Skocz do zawartości
Forum

prezent dla nietypowej przyjaciółki

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałam Was prosić o radę.

W sierpniu lecę do PL na kilka dni. Do mojej przyjaciółki. Najlepszej pod słońcem. Znamy się krótko - zaledwie 3 lata. Ale nie kocham nikogo mocniej niż jej. Przeżyłam z nią tyle chwil... Woziła mnie w nocy do szpitala jak sie mało nie odwodniłam, mimo, że o 6 musiała wstać do pracy i jechać w trasę ponad 200km. Pomagała mi w chorobie. Przygarnęła kiedy nie miałam gdzie mieszkać. Wypiłyśmy razem morze wina. Śmiałyśmy się, płakałyśmy i stałyśmy się nie rozłączne. Wiele razy po obejrzeniu horroru spałam z nią i wstawałam w nocy do toalety, bo sama się bała... Słowem zjadłyśmy beczkę soli i wiem, że na tej kobiecie mogę polegać jak na mało kim. Ostatnio rozmawiałam z jej koleżanką, która mi powiedziała, że moja przyjaciółka kocha mnie bardziej niż własną siostrę. Ale ona jest osobą wyjątkową także pod innym względem. Nie jest typową kobietą, która biega w butach na obcasie. Zamiast tego wkładamy trampki i biegamy po lesie. Nie chodzimy na dyskoteki, bo wolimy z naszymi kumplami pić wódkę nad rzeką. Oglądamy mecze zamiast komedii romantycznych, nie znosimy zakupów, nie przykładamy wagi do tego co nosimy - pod warunkiem, że jest to czyste i schludne - a makijaż robimy tylko na specjalne okazje. I takiej przyjaciółce chce kupić prezent. Jakiś osobisty. Coś co jej będzie o mnie przypominało zawsze kiedy po to sięgnie. Macie jakieś pomysły?

Powiem tylko, że nie mogą być to:
- kolczyki, w których nie chodzi w ogóle,
- zegarek, którego nie używa (chociaż nad tym zastanawiałam się długo... ),
- perfumy (które zasugerował mój partner), bo nie przewiozę ich samolotem (lecę tylko z podręcznym),
- żaden kosmetyk, ani nic co "zużyje się", bo chcę, żeby to była pamiątka.

Nie widujemy się czesto ze względu na to, że ja żyję daleko. Pracujemy z kolei tak, że na skype słyszymy się tylko w niedziele. Tęsknie za nią niewymówienie. Kupiłam więc bilet dosłwnie na 4 dni, w czasie jej urlopu, żebyśmy mogły spędzić ten czas razem. Na wieść o moim przyjeździe tak piszczała, że aż serce mi rosło. Wiem, że jest moją przyjaciółka i to ja powinnam wiedzieć do sprawi jej frajdę, ale sęk w tym, że nie mam żadnych pomysłów. Nigdy nie byłam dobra w dawaniu prezentów...

Zastanawiałam się nawet nad tym, żeby zrobić dla niej takie duże zdjęcie z kilku naszych i oprawić w antyramę, tylko, że... jak ja to przewiozę nie mam pojęcia!

Z góry Wam dziękuje za pomoc ;)

"Aby właściwie nacieszyć się psem, nie wystarczy po prostu nauczyć go być prawie człowiekiem. Chodzi o to, by otworzyć się na możliwość stania się po części psem"

wspólny wypad fajna rzecz. tylko, że ja będę w PL 4 dni. i do mojej przyjaciółki przyjeżdza mój przyjaciel jeszcze. także te 4 dni spędzimy wspólnie - we 3. wypad więc odpada. zresztą 4 dni to za krótko, żeby zorganizować coś fajnego. może w przyszłym roku... albo na następny urlop. a co myślicie o takiej maskotce z naszym wspólnym zdjęciem? właśnie ten przyjaciel co ma do nas dołączyć podsunął mi ten pomysł...

"Aby właściwie nacieszyć się psem, nie wystarczy po prostu nauczyć go być prawie człowiekiem. Chodzi o to, by otworzyć się na możliwość stania się po części psem"

Ja równiez pomyślałam o zdjęciach a le na mysl przyszło mi też, zebyś zrobiła coś dla niej i dla siebie, żebyście miały tylko we dwie. Np, zrób własnorecznie jakieś bransoletki z muliny czy rzemyków, jest teraz dużo pomysłów na to i zawsze jak będzie nosiła tą bransoletkę to chociaż przez chwile pomyśli o Tobie. Sobie zrób identyczną żebyście miały tylko Wy takie

http://www.suwaczek.pl/cache/d6f3579dec.png http://s2.pierwszezabki.pl/023/023253980.png?8442
http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=5155514d62e137f5a.png

agaluk1
A może taką bransoletkę spersonalizowanaą z jakimś słowem, które was łączy, z imieniem lub serduszkiem....

podoba mi sie ten pomysl. ale gdzie mozna taka kupic? musze ja zamowic przez Internet, bo tutaj ciezko mi bedzie kupic cos z polskim slowem...

wiem, ze dla niej najlepszym prezentem beda te 4 dni szalenstwa nad rzeka, na rolkach, wspolne gotowanie (tzn. ja jej gotuje, bo ona tak zyje, ze w ogole nie dba o siebie i gotowane jedzenie je albo u mamy albo jak ja przyjezdzam), piwo na rynku, wspolny poranny kac, laka, na ktorej bedziemy sie wylegiwac poki nas cos nie pogryzie i wiele innych sytuacji. tylko wiecie co? chaialabym jej podarowac cos co bedzie jej o mnie przypominac w kazdym jednym dniu kiedy ja jestem 2 500km dalej.

ewka moja przyjaciolka ma juz tatuaz, a nawet kilka ;) a ja nie chce miec zadnego :P moze to glupie podejscie, ale boje sie, ze jak bede miala na piersi orla to na starosc zrobi sie z niego bocian ;)

na stronie fotojokera, ktora mi podalyscie znalazlam takie cos jak plakat ze zdjecia za szklem akrylowym. zastanawiam sie nad tym projektem... co o tym myslicie?

Nie wiem czy jesteście zainteresowane, ale wybrałam prezent. Chciałam jej zrobić plakat z naszego wspólnego zdjęcia, ale TŻ mi doradził, żebym kupiła maskotkę z naszym zdjęciem, bo plakatu nie zmieszczę do bagażu podręcznego... A jako gratis dla nas obu - jestem właśnie na etapie poszukiwania kosmetyczki i chcę zafundować nam dobry masaż albo pielęgnację stóp. Mi szczególnie przyda się to drugie, bo mam pracę stojąco-chodzącą. Może jest na forum jakaś kobitka z Rzeszowa, która może polecić mi takie miejsce?

Gość izoldaiza

cieszę się, ze z moją przyjaciółką mogę widywac się częściej, ostatnio miała urodziny i kupiłam jej kosz prezentowy z fajnymi kosmetykami i słodkościami, wszystko bardzo fajnie opakowane i wyraźnie jej się podobało, warto sobie zerknąć na koszeniekosze bo wybór mają ogromy i ładny kosz można dla każdego dobrać