Skocz do zawartości
Forum

MM 2005 :) zapraszam


Rekomendowane odpowiedzi

Neta, ziemniaczki normalne, albo ćwiartki. Wydaje mi sie, ze na frytki to mięso zbyt delikatne. Ja bardzo lubię też cielęcinę z ryżem. A jako jarzyna to na pewno szpinak, Colesław też pewnie nie będzie zły, buraczki też są ok, co kto lubi. Ja też bardzo lubię warzywa na patelnie Hortexu, te klasyczne. Sosik spod mięska mozna na konice troszke mąką zagęścic.

http://img843.imageshack.us/img843/6404/img9506p.jpghttp://www.szipszop.pl/tickers/10308.gif
http://img689.imageshack.us/img689/4451/img9738az.jpghttp://www.szipszop.pl/tickers/19834.gif
http://img402.imageshack.us/img402/1050/img9532nt.jpghttp://www.szipszop.pl/tickers/25759.gif

Odnośnik do komentarza

karola
Megan

Karola, ja jadłam, ale wolę to w złotym papierku ::):
Wiesz, ja myśle, ze bardzo duzo nas łączy... :Oczko:
:Całus:

Ann Szymonek słodki :)

Sekundka wow wygladaja jak z cukierni, szok :) i kubus play w tle ;):)

w sprawie szczepien ja mam z kolei teorie taka,ze nie znam sie na tym kompletnie, w zwiazku z tym zaufalam naszej pediatrze :)

czy ma ktos prosty, zaznaczam prosty :) przepis na ciasteczka, takie zebym lajzom upiekla :)

Oczywiscie :) butelka po Kubusiu sluzy jako butelka do wody:)

http://lbym.lilypie.com/TikiPic.php/wkiI.jpghttp://lbym.lilypie.com/wkiIp1.png

http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/1fpX7Si.jpghttp://lb3f.lilypie.com/1fpXp1.png

Odnośnik do komentarza

Ann
Sekundka ale pyszności, trudno się robi?

Latwo, wyrabia sie tylko ciasto jak ciasto urosnie to sie rozwalkowuje i smaruje maslem i posypuje cynamonem z cukrem i zawija w rulon, pozniej sie kroi na kawalki 3-5 cm i do foremek z papieru , postoja z 20 min pod przykryciem i smaruje jajkiem i posypuje cukrem takim jak na zdjeciu do dekorowania. Wstawie przepis jak przetlumacze :)

Dziubala
Wysle przepis:)polecam na swieta na przyklad.

http://lbym.lilypie.com/TikiPic.php/wkiI.jpghttp://lbym.lilypie.com/wkiIp1.png

http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/1fpX7Si.jpghttp://lb3f.lilypie.com/1fpXp1.png

Odnośnik do komentarza

Witam piątkowo

Od rana jestem nie teges :Kiepsko:, chyba halny daje się we znaki. Nocka do kitu - ząbki Maciusia, który tak głośno płakał/krzyczał, że nawet Adaś się obudził (a ma bardzo mocny sen). Do tego nici z porannej drzemki Maćka, a byłam przekonana, że po takiej nocy padnie jak mucha. Poszliśmy na wczesny spacer, jakoś tak dziwnie było :Oczko:. Chyba trzeba będzie Maćka przestawić już na 1 drzemkę i zmodyfikować nieco plan dnia, ale zastanowię się nad tym po weekendzie.
Aaa, już nie jestem blondynką. Wczoraj popołudniu przyjechała siostra więc od razu umówiłam się do fryzjera :D. Cud, że mnie przyjęła i teraz mam... ciemne włosy :Oczko:

Puszek, wszystkiego najlepszego! :Całus:

Niezapominajka – biedny Szymek, niefajnie z uczuleniem na leki ::(:
Adasia kiedyś po Klacidzie bolał brzuszek, musieliśmy zmieniać.

Brzoskwa – zdrówka dla Igorka, oby z jego uszkami było wszystko w porządku.
Gratuluję egzaminu na 5 :great:

Megan - śliczna Tosia upaprana jajecznicą :Śmiech:
Zdrówka dla Piotrusia!
Oby udało się z reklamacją parkietu.

Sliffka – zdrówka dla Was!

Neta – ja cielęcinę robię poniekąd jak gulasz, albo w małych kawałkach albo wielkości kotleta. Najpierw przyprawiam i odstawiam do lodówki (jak jest na to czas), potem obsmażam, dolewam wody i duszę.

Neta
Ann moze nie bedzie tak źle... moze B weźmie urlop 1 dzień i bedzie 4 dni wolnego.A po krakowsku "na Babińskiego" chyba o to chodzi:)

Po prostu w Kobierzynie :sofunny:

Sekundka - super Zosia ::):, Adaś byłby wniebowzięty jakby mógł pogłaskać tę Zosię :Śmiech:
Dzięki, będziemy czekać na przepis, najlepiej od razu na forum :yes:

Odnośnik do komentarza

Przepis na buleczki slodkie z cynamonem:

5 dl mleka
50 gr drozdzy
1,5 dl cukru
1,5 lyzeczki soli
15 dl maki

Wypelnienie:

125 gr masla
1,5 dl cukru
2 lyzki(duze) cynamonu

40 buleczek

1. Podgrzej mleko do 37 stopni(tak zeby bylo cieple , nie gorace) Drozdze wloz do miski do wyrabiania ciasta.. Wlej mleko tak zeby drozdze sie rozpuscily , mieszaj drewniana lyzka.

2. Dodaj cukier, sol, i wiekszosc maki ale zostaw troche mak ido wyrabiania ciasta(zeby sie nie kleilo). Dodaj maslo.. Wyrob ciasto. Zostaw pod przykryciem zeby wyroslo kolo 30 min

3. Przygotuj nadzienie : cynamon wymieszaj z cukrem i maslo osobno w miseczce miekkie ( pokojowa temperatura)

4. Wyloz ciasto na blat z maka , wyrob paroma ruchami i podziel na dwie czesci.

5. Rozwalkuj kazda czesc dosc cienko ca 25* 50 cm. Na ciasto rozsmaruj maslo , potem posyp cynamonem z cukrem( wypelnieniem) zroluj w rulon( jak rolade) Odcinaj po kawalku rulony, paski kolo 3-5 cm i poloz je w formie ( z papieru
6. Zostaw po przykryciem( pod scierka) 20– min, Rozgrzej piekarnik do 250 stopni

7. Wysmaruj bulki ubitym jajkiem( ja ubijam widelcem troche) i posyp cukrem takim do przystrojenia.

8. Grzej w piekarniku i 8– minut . Pozwol bulka ostygnac przykrytym pod scierka( ja normalnie studze)  i bylo ok.

PS: DROZDZE maja byc do slodkieggo ciasta ( ja uzywam takie jakie mam i dzialaj)

http://lbym.lilypie.com/TikiPic.php/wkiI.jpghttp://lbym.lilypie.com/wkiIp1.png

http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/1fpX7Si.jpghttp://lb3f.lilypie.com/1fpXp1.png

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×
×
  • Dodaj nową pozycję...