Skocz do zawartości
Forum

MM 2005 :) zapraszam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wieczornie

Niestety dołączam do schorowanych Marcówek. Piotruś - antybiotyk (3 w ciągu 2 miesięcy!), Adam - antybiotyk, ja - ledwo zipię i prawdopodobnie znowu skończy się na antybiotyku. Co za czas! Nawet zaczęłam się zastanawiać, czy nie zrezygnować z przedszkola, chociaż do wiosny. Bo cóż z tego, że ja zatrzymam Piotrusia w domu nawet z lekkim katarkiem, nie mówiąc już o poważniejszych chorobach, które się go ostatnio czepiają, skoro pójdzie do przedszkola pełnego zakatarzonych i kaszlących dzieci i po tygodniu dostaje kolejny antybiotyk!
Nawet kuracji uodparniającej nie zaczęłam, bo po antybiotyku trzeba było poczekać tydzień, który właśnie zakończył się wizytą u lekarza.
Błędne koło...

Zdrówka dla wszystkich potrzebujących i małych, i dużych.

witam

bardzo bardzo przepraszam,ze nie odpisuję ale sporo nadrobiłam i już mi czasu brakuje

Dużo potrzebujących zdrowia więc wszystkim go zycze. Gabrysia cos zaczyna mi pokasływac. Mam nadzieję, ze nic się z tego nie rozwinie. Ale mamy pecha bo gdzie pojedziemy tam jkies chore dziecko.

o 16 zadzwoniuł kuzyn, że wpadnie ze swoją narzeczoną wieczorem,więc szybko piekłam ciasto i co? Nie ma go.... BNormalnie jak go zobacze to mu nakopie

Nie ma mnie tu bo mam męża do czwartku więc nadrabiamy zaległości:mdr::mdr::mdr::mdr::happy::D
W czwartek K będzie już w stalicy. Ja sie mouszę rozeznac w noclegach i też się tam wybiorę:):)

Moje Słoneczka
http://suwaczki.maluchy.pl/li-5682.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-59231.png

Do końca tygodnia siedzimy w domu, Maciuś ma początek zapalenia oskrzeli :(, a Adaś, u którego też się tego spodziewałam, to ku mojemu i pediatry zaskoczeniu ma „tylko” infekcję górnych dróg oddechowych :(. Osłuchowo czysty, tylko gardło czerwone, a że choroba szybko się pojawiła i dodatkowo Adaś ma gorączkę, to też ma antybiotyk, tyle że doustnie. A Maciuś ma antybiotyk w zastrzyku, tak będzie lepiej, bo dzięki temu leczenie będzie krócej trwało i ochroni się delikatny w tym wieku żołądek. No i nie ma obawy, że dawki mogą być za małe przez to, że dziecko ulewa.
Dziś od rana do prawie 21.00 byłam sama z dziećmi, było ciężko, Maciulek marudkował, a i Adaś miał kilka chimer (ale wybaczam mu bo jest chory). Czuję zmęczenie. A reszta tygodnia do piątku włącznie też nie zapowiada się różowo :Kiepsko:

Neta – jak Arturek?

Serena – zawsze najważniejsze jest zdrowie naszych dzieci! Ale czasem nawet jak się człowiek stara to choróbsko i tak się przyplącze :ouch:
Poczekam na te zdjęcia i rób dużo żeby potem Maciek nie miał pretensji, że ma ich mniej od Oskara ;)
Super, że z laktacją lepiej :)
A z tymi idealnymi dziećmi coś jest, faktycznie ma się wrażenie, że naokoło jest idealnie tylko u nas coś szwankuje i wtedy dobrze przeczytać, że u kogoś jest podobnie ;)
Ze spacerkiem już można, byle mrozu i wiatru nie było.

Renia – mnie właśnie wkurza ta nieodpowiedzialność rodziców :grrrrrr:. Dlatego trzeba Takim zwracać uwagę, bo może im się wydaje, że nic złego nie robią :bad:

GRoszko – ja też uwielbiam patrzeć jak Adaś próbuje zabawiać Maciusia. Muszę kiedyś nagrać jak opowiada Maciusiowi bajki albo wrażenia ze żłobka. Maciuś słucha jak zaczarowany i cieszy się, że ktoś nim się interesuje :)

Sliffka - powodzenia w byciu „samotną” mamą, byle do środy ;)

Karola – koniecznie skróć gumkę, jak dużo zjesz to gumka będzie Ci się wtedy wpinać :D
Ja chętnie zjem kasztanki i sernik babuni :D

Ann - dzięki za info o „naszej-klasie”.

Megan – można się wściec na takich Przełożonych, czyżby to taka „gra” z ich strony? Zmiękczyć przeciwnika?
Cmok za życzonka :)

Anna74

Niestety dołączam do schorowanych Marcówek. Piotruś - antybiotyk (3 w ciągu 2 miesięcy!), Adam - antybiotyk, ja - ledwo zipię i prawdopodobnie znowu skończy się na antybiotyku. Co za czas! Nawet zaczęłam się zastanawiać, czy nie zrezygnować z przedszkola, chociaż do wiosny. Bo cóż z tego, że ja zatrzymam Piotrusia w domu nawet z lekkim katarkiem, nie mówiąc już o poważniejszych chorobach, które się go ostatnio czepiają, skoro pójdzie do przedszkola pełnego zakatarzonych i kaszlących dzieci i po tygodniu dostaje kolejny antybiotyk!
Nawet kuracji uodparniającej nie zaczęłam, bo po antybiotyku trzeba było poczekać tydzień, który właśnie zakończył się wizytą u lekarza.
Błędne koło...

:( Zdrówka dla Was! Ty szczególnie uważaj na siebie! Pamiętam, że mnie w ciąży z Maciusiem przytrafilo się zapalenie oskrzeli, dostałam antybiotyk Amotaks (mogę Ci dać jakbyś to miała przepisane. Jakby co, mam całą nienaruszoną paczkę) a herlałam wtedy strasznie, aż dziw, że Maciek mi nie wyskoczył :tongue:
Trzymaj się :Całus:

alfik
Dużo potrzebujących zdrowia więc wszystkim go zycze. Gabrysia cos zaczyna mi pokasływac. Mam nadzieję, ze nic się z tego nie rozwinie. Ale mamy pecha bo gdzie pojedziemy tam jkies chore dziecko.

Taka pora roku :(. Zdrówka dla Gabi, niech się nie da chorobie!

alfik

Nie ma mnie tu bo mam męża do czwartku więc nadrabiamy zaległości:mdr::mdr::mdr::mdr::happy::D

Czekamy na efekty ;)