Skocz do zawartości
Forum

Listopad 2012

wicia255

Rekomendowane odpowiedzi

Ewelina az zgupialam, polecialam jak pies ze zlamanym zebem i tak sie spieszylam zobaczyc Blanke, zem zapomnialam hasla do fejsa :D

Gratuluje kochana gratki!! slodki babelek! :mylove::36_3_3:

Dziewczyny sama nie wiem co lepiej czy miec te skurcze wczesniej czy w czasie porodu..

Mojaj mama dostala dopiero w czasie porodu z dnia na dzien i jak do tej pory moja ciaza przebiega podbnie do jej. Boje sie, ze spanikuje jak nadejdzie ten dzien :D :P.. a przeciez bedzie trzeba jechac do szpitala nie ;)

Pyciu ja sobie tak myslalam, ze ty stosujesz ten krem od jakiegos czasu na sutki i wlasnie zastanawialam sie czy przypadkiem nie jest to przyczyna Twoich skurczow. Bo irytacja sutkow wyzwala okscytyne w naszym organizmie, to jedna z metod by przyspieszyc porod, Ja wlasnie tego nie robie bo sie boje ;) niech samo zacznie sie dziac naturalnie.. a slyszalyscie o ananasie, ponoc jego zwiazki maja rowniez wplyw na skurcz..

Ja mam już taki wewnętrzny spokój bo mam Piotrusia w domu. Jest piękny i strasznie malutki. Niestety nie udało mi się go karmić mlekiem moim karmię butelką nie jest to takie proste bo nauczyli go w szpitalu pić ze smoczków takich których nie mam w domu ale jakoś daje rade jak się krztusi to mi serce staje, strasznie się o niego boje.
Cieszę się, że wpisałyście mnie na listę listopadową bo nie wiem tak naprawdę do jakiego forum należeć sierpień wrzesień czy listopad ale listopad jest mi jakiś bliższy bo Piotruś od listopada w domu.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaanli31w756vp.png

http://www.suwaczki.com/tickers/82doanliuqec5pb4.png

Pyciu przynajmniej wiesz "co z czym sie je" :D
A ja zostane wrzucona na gleboka wode... dlatego tez nie wiem czy nie lepiej miec jakies wczesnijsze objawy, przynjamniej mozna sie jakos przygotowac.

Lidaro czy to wazne czy sierpien, albo wrzesien? :)najwaznijsze, ze Piotrus zdrowy i wrocililiscie do domku :))) I jeszcze urosnie kochana.. a mleczko no coz Ja osobiscie jestem zdania, ze to nie ma znaczenia czy mm czy cycus. Wiele dzieci jest karmionych mm i zdrowo sie rozwija. Tak wiec glowa do gory :)

Dziewczyny czy wasze bable tez sie mniej ruszaja.??? mam wrazenie, ze nasz maly jakis mniej aktywny dzisiaj. Domyslam sie, ze pewnie zaczyna mu brakowac miejsca i dlatego juz tak nie fika.

Nasze urodzone maluszki:

Lidiaro .................................................. .................................................. synek Piotruś
23diabełek23...........13.10.2012..........3300g.. ...........55cm...........sn............synek Wojtuś
wicia255..................30.10.2012..........2800g..............51cm...........cc........córeczka Kornelia
qmpeela..............................................3510g..............54cm......................córeczka Blanka

Pycia1612
Karina moj tez malo sie rusza..musze wymietosic brzuch co jakis czas,jak sie nie pokoje juz,ale zaraz dostaje fale po brzuszku hehe

Wlasnie tez jak naciskam to sie rusza, poza tym wczoraj na wieczor zaczol sie kotlowac i szalec , cos czuje, ze wieczorem to da nam popalic ;) :D i troche sie uspokoilam, ale widze, ze mniej sie rusza pewnie to sa oznaki juz koncowki ciazy. Chociaz brzuszio jeszcze mi sie nie obnizyl. Jeszcze 2 tyg i bede musiala sie wstawic do szpiatal aaaaaaaaaaa boje sie :glass:

Ale jakos to bedzie... musi ;)

U nas plus 10 stopni. Wczoraj prszyszkowalam lozeczko, szczerze mowiac nie wiem na co czekalam, ;) bo jeszcze poscieli nie mialam zalozonej. Przenisolam torby do przedpokoju. No i co jeszcze musze podlogi wymyc i jeszcze poscierac kurze ... a pozniej niech sie dzieje co chce ;)

Gratulacje Ewelina !!! Jednak kocyk wywabił Blanke :)

veoh mi też ostatnio lekarka mowiła żebym się nie przejmowała jak maleństwo mniej szaleje w brzuszku, ponoc normalne, wieczorami urządza sobie tańce na przemian ze skuczami , brzuch robi sie kwadratowy, jak to śmiesznie wyglada :)

U mnie coraz bliżej, ostatnio trochę się zirytowalam tym czekaniem :/ nie ukrywam że jest mi ciężko. Jeszcze 2 tyg mu/jej daję :15_8_217:

Ja trochę opózniona ,i dzisiaj widzę maleństwa :)))
Dziewczyny GRATULUJĘ :)))
Jak ja już bym chciała mieć poród za sobą Synek też się nie może doczekać Pyta czy siostrzyczka jest jeszcze zamknięta w brzuszku :hahaha:
Lidiaro -Dobrze że jesteście już w domu :) I nie bój się mały podrośnie ,cierpliwości Ważne że wszystko już w porządku

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hqymi36e7.png
http://www.suwaczki.com/tickers/82do3e5ekt2ocja7.png

veoh No imiona są :) Mąż ciągle powtarza że bedzie Sandra nawet nie chce słyszeć o innych imionach a ja Adam dla chłopca wybrałam. Ale kto do nas przybedzie ??? Im bliżej bym wieksza ciekawość nas zżera :smile_jump:

A jak wasze samopoczucia , ja nawet tak się nie boję ,jak chciała bym mieć już poród za sobą. Być z maleństwem, ale wszystko w swoim czasie :) samo zdecyduje kiedy do nas wyjdzie, teraz już w kazdym momencie trzeba byc czujnym. :)

kate300
veoh No imiona są :) Mąż ciągle powtarza że bedzie Sandra nawet nie chce słyszeć o innych imionach a ja Adam dla chłopca wybrałam. Ale kto do nas przybedzie ??? Im bliżej bym wieksza ciekawość nas zżera :smile_jump:

A jak wasze samopoczucia , ja nawet tak się nie boję ,jak chciała bym mieć już poród za sobą. Być z maleństwem, ale wszystko w swoim czasie :) samo zdecyduje kiedy do nas wyjdzie, teraz już w kazdym momencie trzeba byc czujnym. :)

Podziwiam was, bo Ja bym chyba nie wytrzymala ;)

Adas, Sandra- ldane imiona :)

Ja dzisiaj jestem troche zmeczona. Jakos nie spieszy mi sie do porodu , nie wiem czemu ;) moze dlatego, ze jednak sie boje i poki co nie mam jakis konkretnych objawow, wiec ten zblizajacy sie porod wydaje mi sie jakis wciaz nierealny..
Ale tak jak napisalas Kate nie znamy czasu ani godziny, dlatego wczoraj juz przyszkowalam reszte rzeczy teraz jeszcze tylko podloga jakies male pozadki i na biezaco ..by nie byc zaskoczonym i miec wszystko na tip top ;)

Lidiaro wszystkie zabiegane sa:)Tylko ja mam czas siedziec i pisac hehe...wszystko już gotowe...do roboty zostało mi tylko ugotowac obiad..ogarnąć dom..lezeć i pachniec :P:P:P:P

Adaś i Sandra bardzo ładne imiona...bardzo mi się podobją;):kitty_l::kitty_l:

Karina ja Ci powiem..że coraz bliżej i bardziej się boje i jakoś też mi się już nie śpieszy heeh kiedy sie mnalutki urodzi to sie urodzi:) Fakt już nie mam siły na nic..ale wole poczekac heeh

Wczoraj wróciła znajoma z Polski- mamuśka z tata zrobili nam ,,paczkę,,co się okazało dwie torby podróżne i jedna raklamówka:36_2_25::36_2_25: ale mam wszystko o co prosiłam:)

http://www.suwaczki.com/tickers/gann3e3k5kbcrgeo.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-71923.png

Pycia takie niespodzianki też lubię, super że masz na kogo liczyć :) teraz ciezko co kolwiek zorganizować :) rodzice są nieocenieni :flower2:
Ja taka do przodu z tym porodem bo mnie skurcze bolesne łapią, co dzień coś nowego. I ta ociezalosc :36_1_22::36_1_22:
Lece na spacer bo zaczyna sie ściemniać , lada moment i bedziemy mieli tu 4 godz widnego dnia a reszta noc :/

Jestem, jestem:) dzień dobry:)

Właśnie pije kakao i wcinam kanapeczki z serkiem czekoladowym Danio (córa też tak je:))
Dziś kończę 37 tydzień, a więc oficjalnie moja córeczka jest donoszona:) Jutro wizyta u lekarki zobaczymy co tam słychać. Z objawów nic się nie dzieje aby miało coś nadejść.

Ostatnie dwa dni to ganianina straszna, w niedzielę mąż jeździł z moją mamą i psem do weterynarza, wczoraj ja. Jeszcze wczoraj zahaczyłam o kosmetyczkę i rano mąż zawiózł mi mocz i odebrałam wyniki wszystko ok jest. Wieczorem miałam jeszcze trochę prasowanie i w końcu walnęłam się przed tv wieczorem.