Skocz do zawartości
Forum

Listopad 2012

wicia255

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry :)

Veoh torba już gotowa? Moja w połowie spakowana ;)
Jeszcze ciapy do szpitala muszę sobie kupić, dopakować klapki, pieluszki, chusteczki i inne cuda.
Jutro mam wizytę u lekarza, będzie pobierał wymaz na paciorkowce i pewnie ustali mi już termin cesarki.

Co do spania, to gdyby nie to, że ciągle chce mi się siku i Ninka słabo śpi to wysypiałabym się jak nic. A tak to wstaje zmęczona i cały dzień taka jakaś bez sił jestem.

hej hej,
u nas dziś słoneczko świeci ale zimno. Idę z córą na 10 do lekarza i już nieszczęśliwa siedzi bo do przedszkola nie poszła. Ma na 99% zapalenie krtani bo już w nocy kaszlała jak studnia.

To prawda że każda inaczej rodzi. Moja kumpelka pierwszego syna 3 h a druga np 25h. Zależy od kobity. U mnie jest problem z rozwieraniem. Pierwszy poród 11h zanim doszło do 9cm i mogłam przeć przy czym pełno zastrzyków i chodzenie po korytarzu całą noc. W tamtym roku po poronieniu na czyszczeniu też dali tabletki i kazali czekać na skurcze i rozwarcie. 2 dni leżałam i nic nawet najmniejszego bólu i w końcu zabrali na zabieg. Teraz pewnie też bez wspomagaczy się nie obejdzie.

My będziemy chrzcili w czerwcu bo tak pierwsza córa była chrzczona, siostry córa w tym roku i my drugą też w czerwcu. Ciepło już raczej jest.

Ja nawet nie myślę jeszcze o pakowaniu a jutro już zaczynam 34tc :(

witam i ja , kolejna co czuje sie jak słonik:) ja przytyłam tylko 10kg ale i tak nie mam sił i ciezko mis ie chodzi, sniło mi sie dzis ze miałam cesarke heh
torbe miałam spakowac wczoraj ale tak stanełam pomyslalam i stwierdziłam ze nie mam sił, zbierałam sie z łuzka do 11stej potem zrobiłam obiad troszke ogarnełam i padłam zas, czułam sie jak po 8h w pracy nogi mnie bolały kregosłup plecy i wogole tylko narzekac:)
ogolnie jakas zdołowana jestem ostatnio moze z tego osłabienia, kto mi da sile na ten porod to ja niewiem:)

http://s3.suwaczek.com/200706154865.png
http://s9.suwaczek.com/20080802310117.png
http://s10.suwaczek.com/201211211562.png

http://www.suwaczki.com/tickers/dlohg7pwm4su1tha.png

Czołem!!!
A myślałam, ze tylko ja czuję się jak słonik :)) Moj mały udziela mi co wieczór lekcji BREAKDANCEa lub ćwiczy podciąganie się na moich biednych żeberkach :))) :gangsta:
wiecie co? mnie co rano tak boli brzuch jak na miesiączkę... a potem przestaje... tez tak macie?
a leci Wam już siara? mi zaczyna plamić bluzki :) mam ogromną nadzieję karmić piersią po porodzie. ---> którego boję się jak cholera!!!!!!!!:o_noo:
A spakowana jeszcze nawet nie jestem... powiem Wam nauszko, że nawet jeszcze pokupowane dużo rzeczy nie mam... podklady, kosmetyki dla dzidzi... i wiele innych - i za to wlasnie zgarnełam OPRkę od mojej poloznej na ostatniej wizycie... a siedze w domu na L4 i w sumie nie wiem na co czekam... a jakby sie tak cos zaczelo dziac to raczej nie wyobrażam sobie mojego Małża latającego po sklepach i kupującego te rzeczy... :36_11_20:
dużo przybrałyście? że tak spytam na poprawę humorku? ja O LOSIE już na plusie prawie... 15 kg :((((((((((((((:36_2_24:
ja w piątek na 16.00 ide na szkołę rodzenia :) a Wy chodziłyście już?
Co kupujecie dzidziom na wyjscie ze szpitala i pierwsze tyg.? taki zimowy kombinezonik czy cos lżejszego?
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę spokojnego dzionka :36_2_51:

babycheck ja tez miewam takie bóle miesiaczkowe, i takie kłujace jak ide czasem to musze przystanac az minie.
mi siara nie leci czasem jakas kropka z lewej piersi , ale sie tym nie przejmuje to nie ma rególy zwczesniej tez mi nie leciala a karmilam
ja na wyjscie mam kombinezonik taki misiowaty cieply mam takiech kilka i mysle ze w sumie takiemu malcowi na zime wystarczy pod kocyk.

http://s3.suwaczek.com/200706154865.png
http://s9.suwaczek.com/20080802310117.png
http://s10.suwaczek.com/201211211562.png

http://www.suwaczki.com/tickers/dlohg7pwm4su1tha.png

Ja mam na plusie 11kg. Liczę że dobije do 15-16kg.

Ja mam kombinezon na wyjście. Ja mam termin na koniec listopada, mogę zahaczyć o grudzień więc kombinezon musi być. Mam chyba z 7 od siostry i kuzynki i po mojej córce także więc mam w co ubrać dzidzię.

Byłam z córą u lekarza. No ma krtań i gardełko. Właśnie siedzi pod inhalatorem:) i tylko pyta "już, już". Wapienko i syropek i na razie obyło się bez antybiotyku. Na szczęście. No ale do przedszkola do końca tygodnia nie pójdzie no i ominą ją zdjęcia bo w czwartek mieli mieć.

Mnie bolą wiązadła jak chodzę w nocy siku jak wstaje albo się kładę. Ogólnie mała też skacze i boksuje mnie po bokach. Wczoraj sąsiad był u nas i śmiał się że mi brzuch skacze jak leżałam i oglądałam tv.

Ja dziś tak myślę na poważnie o tej torbie muszę jakąś listę znaleźć na necie i powoli zacząć się pakować:)

Hej brzuszki:)Nastepny hipopotam sie wita hehe

Dzisiaj w koncu sie wyspalam:D obudzilam sie tylko dwa razy do toalety,bo nie licze tego,ze jak sie przekrecam to sie budze ,bo odrazu zasypialam. :);)

Ja mam takie same bole co wy jak na miesiaczkie i takie ciagniecie do dolu i tez czasem musze stanac,bo isc np nie mOge

Dla malego mam dwa kombinezony jeden bialy taki mniej ,,puchowaty,,a drugi brazowy to taki typowy cieply misiek:):)

Na wage nie wchodze,bo dostaje komplementy,ze tylko w brzuch poszlo i ja w sumie po ciuchach tez to widze,a po moim ostatnim wazeniu z okolo 3tyg temu ja juz bylam 18kg w gore od wagi sprzed ciazy :/:/ dlatego nie chce sie dolowac a z drugiej strony zastanawia mnie to gdzie te kg poszly....

http://www.suwaczki.com/tickers/gann3e3k5kbcrgeo.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-71923.png

A więc po kolei :) mam ostatnio takie bóle jak na miesiączkę ale chwilę i przechodzi, podejrzewam że to jak najbardziej naturalna rzecz już teraz :) siara wypływa ale nie w jakiś dużych ilościach, waga 10,5 na + , w 12,5 powinnam się zmieścić o ile nie przesadzę ze słodyczami które uwielbiam :zwyrazami_milosci:, kombinezonek mam miśka i śpiworek do fotelika wiec na pewno dzidziol nie zmarznie, do szkoły rodzenia nie chodzę mogę tu skorzystać z porad położnej ale sobie odpuszczę. Słucham sobie mamine kołysanki i maleństwo chyba zasnęło :36_1_21:

Ewelina, myslalam, ze sapkowana, ale co chodze po mieszkaniu to cos mi sie przypomni i dokladam ;)
Ale to nie szkodzi, jak cos zapomne to H. podjedzie, daleko nie jest bo jakies 5/10minut samochodem
.
Kate Ja tez mam taka nadzieje, ze urodze w 38 albo 39 tyg. :) Dzisiaj moj synus obuszil mnie swoja czkawka ;) Jak slodko, hehehe Na prawde ciezko wyobrazic, dlatego miejmy nadzieje, ze ten 41tydzien nas ominie! :)

babycheck, Ja chodzilam na haptonomie zamiast szkoly rodzenia i bylo fajnie, ale chyba przy 2 bobasie juz sobie odpuszcze takie atrakcji, tak mysle ;) i polozna rowniez. Ja mam kobinezon zimowy w rozmiarze od 3- 6miesiecy. I taki polarowy kaplecik od 0-3m. Od kogos kiedys dostalam.Tak wiec wezme oba tak na wszeli wypadek jakby mial sie utopic w tym wiekszym ;) Ja przytylam okolo 9kg, a to powinna byc rzekomo moja waga koncowa ;) bo takie mialam wytyczne od mojej gin, hehehe ;)
Tak, wiec mysle, ze jeszcze z pare mi przybedzie :)

Pycia snilas mi sie dzisiaj w nocy :D Juz 2 foremka, ktora mi sie snila :) Przefarbowalas wlosy ? bo w moim snie mialas gruby blond warkocz ;) :D

Ja nie ma zadnych boli miesiaczkowych, ale mam zamiar stosowac sposob wloski na przyspieszenie porodu :D albo sprzatnie i chodzenie etc. Na pewno chcialabym ominac, rozne masci, oksy i inne przyjemnosci.

Ooo widzię, że się trochę ruszyło :)

Ja mam 5kg na + jak narazie, ale jest mi dość ciężko z brzuchem napiętym okrutnie.
Na wyjście ze szpitala mam do wyboru w zależności od pogody cieńsze (polarowe), średnie(lekko ocieplane) i puchowy komibnezoniki. Wyjmę na wierzch wszystkie trzy a z decyzją wstrzymam się do dnia wypisu i tak małżonek będzie kombinezon dowoził i ubranka.
Pod spód planuję naszykować body z długim rękawem, pajac lub śpioszki z kaftanikiem i skarpetki.

W sumie najbardziej nastawiam się na polarowy kombinezon, czapkę pod kapturek jakąś nie za grubą, body plus pajac i skarpetki i kocyk do okrycia w razie dużego zimna. W samochodzie i tak się grzeje, a niosąc do domu okryję kocykiem.

U nas o tyle dobrze, ze pogoda w miare okay i mysle, ze w lsitopadzie nie powinno byc jakos tragicznie :) teraz np +20stopni. No i dokladnie metode jaka opisala Ewelina mam zamiar podobnie zastosowac :)
Mysle, wlasnie, ze pajacyk, body pod spod, czapeczka, skarpetki. a na kobinezon cieplejszych kocyk. Mam nawet 2 kocyki spakowane. I jeden grubszy, ale on mi sie juz nie zmiesci, wiec poprosze mojego H. ,njawyzej zeby podjechal jak bede wychodzic ze szpiatala. Generlanie Mam 2 torby i jakos spore mi sie wydaja, bo tak napakowalam jakbym na wakacje jechala , heheh ;)

O supper Pycia, ladny kolor :) slicznie wygladasz jak modelka ;) No z tymi snami to kosmos, nie wiem czemu forumowiczki mi sie snia ;) I do tego, ze mialas blond grube wlosy, chyba tylko grube masz wloski sie potwierdza ;) :D

No ja na szkołę rodzenia nie chodzę bo chodziliśmy z mężem przy pierwszej ciąży. To też głównie ze względu na niego żeby się oswoił. Teraz nie widzę takiej potrzeby już.

Ja żadnych bóli nie mam podbrzusza. Wiem że dziewczyny piją też herbatę z liści malin na szybszy poród. Ja tego nie próbowałam. U nas niestety przy pierwszej ciąży nie pomogło nic ani mycie okien, podłóg, chodzenie po schodach i częsty seks. Po prostu mała się urodziła wtedy kiedy miała się urodzić:)

Ja przyszykuje w foteliku też kombinezon jeden cieńszy drugi grubszy i dam znać mężowi który ma przywieźć, ciepła czapeczka. Ubranka biorę ze sobą do szpitala więc tylko dowiezie fotelik z kombinezonem i czapką.

Ja bóli też nie miewam, ale za to skurcze b. często ;)
Czasami takie, że usiąść muszę natychmiast bo w pół mnie zgina.

Pycia ślicznie wyglądasz!

Hej laski, któraś z was też przymierza się do wielopieluchowania prawda??
Proszę ogromnie o przyznanie się kto i z czym zamierza startować przy noworodku ?? Bo ja już sama nie wiem od czego zacząć, pewnie będę testować wszystko po kolei.

A i jeśli któraś zainteresowana to są fajne promocje na weltbild, co prawda w wekend była akcja z anulowaniem zamówień, widać coś im się porypało bo były zabawki przecenione o 97% ;) ale teraz naprawili wszystko i bardzo opłaca się zamówić np. to, jeśli któraś nie ma maty np. :)
Kocyk do raczkowania dla niemowląt marki ELC | Księgarnia internetowa Weltbild.pl – tania wysyłka, odbiór osobisty księgarnia Warszawa, Kraków, Poznań, Wrocław, Łódź, Gdańsk, Szczecin, Lublin

Polecam też bardzo tę książkę:
Twoje kompetentne dziecko - Jesper Juul | Księgarnia internetowa Weltbild.pl – tania wysyłka, odbiĂłr osobisty księgarnia Warszawa, KrakĂłw, Poznań, Wrocław, ŁódĹş, Gdańsk, Szczecin, Lublin jak i inne tego autora :) ale akurat ta jest w duużej promocji :)

Kurcze, ale swietne ceny jakbym byla w PL to zaraz bym zamowila parze rzeczy :)
Ja zostaje przy pampersach, tak wiec nic nie pomoge ;)

Pycia, no moze sie zdazys, ze ktoraz pazdzirnikowka zostanie lkistopadowka a listopadowka grudniowka ;) ale nawet jakby co, to na pewno Ja sie nie przenosze na grudnuowki ,bo dobrze mi tu :)

A swoja droga Nela kochana ty tutaj nie strasz ;) :D nie chce przenosic mojego dziecka.. juz mi sie marzy i sni jak fajnie by to bylo jakbym sie wyrobila do 15listopada ;)