Skocz do zawartości
Forum

Listopad 2012

wicia255

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,
ja dalej 2 w 1. Od wczoraj bardzo boli mnie krzyż, podbrzusze też. Rano czop był z brązowym śluzem, troszkę mnie przeczyściło. Ale się uspokoiło. Teraz brzuch mi się napina i puszcza ale to bezbolesne skurcze są. Chciałabym już pojechać oj chciała. Jeśli dalej nic to czekamy do piątku. No zostałyśmy z Zebrą tylko we dwie.
Niektórych z Was maluchy już zaraz miesiąc będą miały a my dalej w dwupaku:(

Pyciu - będzie dobrze, trzeba się przyzwyczaić do nowej sytuacji i ogarnąć wszystko. Jak się już poznacie i wszystko się unormuje będzie dobrze.

Ja poprasowałam, poprałam bo robię teraz to na bieżąco w razie jakby mnie chwyciło żebym nie miała za dużo później do roboty:)

No i od dziś jestem przeterminowana:)

A nasz ma żółteczkę..godzinke temu zauwazylismy..dzwonilismy do połoznej i ma być pozniej....

Mnie właśnie tez ,,przeraża,, ta pielęgnacja...no i póki co to nocki..nie przestawiłam się jeszcze,że nie śpie i płacze sobie...ale i tłumacze,że poczatki zawsze sa trudne...cieszy mnie to,że mój K to złoty człowiek...wszystko pomaga mi robić...skacze koło nas..mam tylko nadzieję,że za jakiś czas się to nie zmieni jak wróci do pracy i juz będzie trzeba sie połozyc o 22 bo o 6 trzebba wstać...

Jeśli chodzi o karmienie..cyca za nic w świecie nie wezmie....odciągam mu cały czas...ale w nocy nie daje rady..bo potrafi zjesc juz nawet 90ml...a ja sciagne mu z 30 i to wszystko..każde przystawienie na wszystkie sposoby kończy sie płaczem..juz nawet mam ta poduszke do karmienia no wszystkiego próbowałam..niestety,ale mieszam mleko...ale będe walczyc o nawał pokarmu i zeby zostac jednak przy piersi...a jesli nie...no co poradze...nie będe dzidzusia głodzić....

Ewelina mała jest boska....taka Kochaniutka....i faktycznie kusisz do zakupu takiej chusty jak tak patrze:)

Kasiu Kochana..rozumiem Cie..że juz nawet jestes zła..kurde wszystkie juz porodziły a ja cholerka nie..ale spokojnie słonko...wczoraj miałas termin..to normalne,że mozna przenosić..teraz po sobie wiem,że nie potrzebnie się wkurzałam..maluszek lada dzien będzie z wami...

http://www.suwaczki.com/tickers/gann3e3k5kbcrgeo.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-71923.png

Pycia1612
A nasz ma żółteczkę..godzinke temu zauwazylismy..dzwonilismy do połoznej i ma być pozniej....

Mnie właśnie tez ,,przeraża,, ta pielęgnacja...no i póki co to nocki..nie przestawiłam się jeszcze,że nie śpie i płacze sobie...ale i tłumacze,że poczatki zawsze sa trudne...cieszy mnie to,że mój K to złoty człowiek...wszystko pomaga mi robić...skacze koło nas..mam tylko nadzieję,że za jakiś czas się to nie zmieni jak wróci do pracy i juz będzie trzeba sie połozyc o 22 bo o 6 trzebba wstać...

Jeśli chodzi o karmienie..cyca za nic w świecie nie wezmie....odciągam mu cały czas...ale w nocy nie daje rady..bo potrafi zjesc juz nawet 90ml...a ja sciagne mu z 30 i to wszystko..każde przystawienie na wszystkie sposoby kończy sie płaczem..juz nawet mam ta poduszke do karmienia no wszystkiego próbowałam..niestety,ale mieszam mleko...ale będe walczyc o nawał pokarmu i zeby zostac jednak przy piersi...a jesli nie...no co poradze...nie będe dzidzusia głodzić....

Ewelina mała jest boska....taka Kochaniutka....i faktycznie kusisz do zakupu takiej chusty jak tak patrze:)

Kasiu Kochana..rozumiem Cie..że juz nawet jestes zła..kurde wszystkie juz porodziły a ja cholerka nie..ale spokojnie słonko...wczoraj miałas termin..to normalne,że mozna przenosić..teraz po sobie wiem,że nie potrzebnie się wkurzałam..maluszek lada dzien będzie z wami...

z zoltaczka ok
dawaj duzo mleczka i wystawiaj na swiatlo dzienne,nawet przez szybe i poiwnno po kilku dniach zejsc
jak bedzie utrzymywac sie dluzej idz do gp

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3cx1hp58fyeab3.png

http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=65615126149045d49.png

You never know how strong you are until being strong is the only choice you have

Nie win za nic nikogo w swoim zyciu,dobrzy ludzie daja szczescie,zli-doswiadczenie. Najgorsi ludzie daja Ci dobre lekcje a najlepsi piekne wspomnienia

"NIGDY NIE REZYGNUJ Z CELU TYLKO DLATEGO, ŻE OSIĄGNIĘCIE WYMAGA CZASU. CZAS I TAK UPŁYNIE."

:angel1: 4.10.2011 [*]

pycia kup sobie w pl sklepie herbatke na laktacje hipp mi pomogla rozbujac :)

You never know how strong you are until being strong is the only choice you have

Nie win za nic nikogo w swoim zyciu,dobrzy ludzie daja szczescie,zli-doswiadczenie. Najgorsi ludzie daja Ci dobre lekcje a najlepsi piekne wspomnienia

"NIGDY NIE REZYGNUJ Z CELU TYLKO DLATEGO, ŻE OSIĄGNIĘCIE WYMAGA CZASU. CZAS I TAK UPŁYNIE."

Pycia1612
Kupiłam i pije od poniedziałku:)

Dzisiaj przyjdzie położna małego zobaczy..za to jej płacą ma być na każdy mój telefon:P:36_27_5::36_27_5:

A Ty Cinka tez po porodzie miałąs taki nacisk na to karmienie piersia z ich strony????Czy ja po prostu mam..bo wiedza,że nie mogę go zmusić do cyca.....?

nie ja nie mialam zadnego nacisku na karmienie piersia...w szpitalu na 5 kobiet tylko ja karmilam piersia

pycia widze ze nosisz aparat...mam pyt tu czy w pl zakladalas?

Kasia fajny ten asz smerfik, garulacje raz jeszcze!

Blanka cudownie spi, fajne ma te raczki takie slodkie, nosek, uszka i w ogole slodziutka jak miod. Mialam napisac jak pysia, ze kusisz ta chusta Ewelina. Na szczescie Ja mam juz jedna, teraz zastanawiamy sie na zakupem babybjorn nosidelka. Bo moj H. bardzo chce a powiedzial, ze chusty nie zalozy bo dla niego to za bardzo skaplikowane hehehe faceci ;)

Nela, jeszcze pare dni dasz rade, nie stresuj sie bo nie ma sensu nie potrzebnie tracic sily, ktore beda Ci potrzebne na porod a pozniej na maluszka, sama dobrze wiesz, bo doswiadczona mamcia z Ciebie.

Dziewczyny a jak to jest ze smoczkami co ile powinno sie wymieniac i podobne pytanie kieruje w sprawie butelek? zalezy mi szczegolnie na opini naszych doswiadczonych mamusiek.

A co do pielegnacji, to ja szoku najpierw dostalam jak mi polozyli naszegi Alka i pierwsze pytanie jakie sobie zadalam, bozee jaki On malutki Jak Ja poradze sobie z jego pielegnacja.. nie wiem czemu ale to byl dla mni szok, wiem, ze dzieci nie rodza sie jakies wielgasnie rozmiarowo, ale jego drobna budowa mnie przerazila ..i troche sie przestraszylam ;) Ale dajemy rade, przebieranie, kapiele i i inne czynnosci wbrew obawom ida mi super szybko.

kasica jeszcze kilka dni i wszystko ogarniesz :) Pierwsze dni nie są łatwe.

Nela trzymam kciuki, żeby się jednak rozkręciło :)

Pyciu moja mała też miała żółtaczkę w sumie nadal jest troszkę żółtawa, ale już spada jej bilirubina i jest coraz bardziej różowa ;) Przede wszystkim karmić, im częściej tym lepiej. A o laktację warto powalczyć, ale nie za wszelką cenę, z rozsądkiem.

Karinko fakt pielęgnacja takiego brzdąca to wyzwanie, ale z dnia na dzien jest lepiej :)
A co zadecydowałaś z mamą? Infomowałaś ją już??
Co do nosidła dla tatusia to wszystko tylko nie wszelakie wisiadełka, niestety baby bjorn też się do nich zalicza. Lepiej kupić nosidło Manduca przynajmniej maluch na jąderkach nie wisi tylko ma pozcję jak w chuście.

Ewelina, nie mowilam, dlugo sie zastanawialam i zdecydowalam, ze na razie nie bede mowic. Ogolnie wiedza, ze bedzie miec operacje i etc,ale nie wnikalam w szczegoly. Przez pierwzsze 3 miesiace bedzie miec zaszczyki z hormonow. Pierwszy ten rok pewnie bedzie czesto sprawdzany i nas ostrzegali przed czestymi infekcjami ukaldu moczowego. 9grudnia mamy wizyte u pediatry zobaczymy czy cos doradzi, moze profilaktycznie witamine C, zeby zakwasic srodowisko.. zoabaczymy.
Wiem pamietam mowilas mi o menduce ;) sprawdze ,jeszcze cenowo jak sie kalkuluje.
Ja przetesuje zaraz na dniach ta chuste. Jeszcze sie nie zabralam, bo zyje od butli do butli i zmiany pieluchy :) w nocy mielsmy symfonie, wiec padam, ale troche nad ranem udalo mi sie pospac. Jest dobrze.

Karinko musi byc dobrze. A jak ogolnie lekarze oceniaja jego stan?? Czy oprocz wady wszystko z malym ok? Jak z tymi nereczkami ?Infekcje wiadomo moga sie zdarzac ale mysle ze to akurat nie jest najwiekszym problemem. A kiedy planuja operowac.?? Mamnadzieje ze maly jak najmniej odczuje problemow zwiazanych z wada. Trzymam za niego kciuki. A jak czesto jada ze tak od butli do butli??

Ewelinka, kochana ciezko tak opisac w slowach, bo mowia, ze to co on ma jest dosc zadkie. I nie sa w stanie odpowiedziec nam na wszytskie pytania, ale mowia, ze nie bedzie mialo to wplywu na rozwoj psychiczny, czy fizyczny. Byc moze ze dostanie tez hormon zwrostu, ale to dopiero pozniej jak beda badac jego krew i etc. zobaczymy. Pierwsza operacje bedzie miec w wieku 15 miesiecy a 18. I to bedzie dosc skaplikowane bo ma ciezka postac spodziectwa i ma wady towarzyszace. Z nerka wszystko jest jak w najlepszym pozadku chodzi o siusiaka i i odplyw moczu z cewki. Z tad moga sie pojawic te infekcje u niego. No ale mamy do dyspozycji endokrynologa, chirurga i innych lekarzy i w kazdej chwili mozeby wyslac wiadomosc z zapytaniem, wiec opieke mamy na prawde super. A je tak co 4, albo 3godziny w nocy jadl co 3np. i widze, ze nie chce mu sie spac ani troche ;) Przybiera chyba na wadze bo widze, ze ladnie sie zaokragla. W czwartek jedziemy go zwarzyc, moze ta waga powoli zacznie isc do gory i sie unormuje w koncu :)

Rozumiem ze to nie latwe dls rodzicow, dla Ciebie jako matki. Jednakze trzeba byc dobrej mysli ze uda sie dorrwac do operacji bez wiekszych problemow a potem bedzie sie juz wszystko prostowac.
Dobrze, ze macie super opieke to napewno duzo daje, przynajmniej komfort psychicxny ze macie na kogo liczyc. Ja trzymam kciuki za Alexa (dobrze odmienilam??) / Alexisa? I za Ciebie bo to nalewno ma ogromny wplyw na Twoje samopoczucie i twoj komfort psychiczny, pewnie duzo myslisz. Usciski dla was.

Cinka tutaj zakladalam w Anglii,bo bylam zmuszona...w sumie koszt aparatu to samo co w Polsce...wymiana gumek na polskie duzo bo 65funtow wizyta...

Karina bardzo trzymam za was kciuki zeby to wszystko sie ulozylo po Twojej mysli...zeby Alexis dzielnie to znosil!!!!!!

Nam dzisiaj po 4dniach juz odpadla pepowina:)

Zaliczylismy pierwsza kapiel to maly gdzie bylam pewna ze bedzie plakal przy kompaniu -Plakal po heh zjadl i cos nie spokojnie spi...moze i ja usne,bo czuje ze bedzie nocka dzisiaj

Zebra wszystkie jestesmy z Toba i Nela...niech te listopadowe uparciuszki juz wychodza!!!!!!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/gann3e3k5kbcrgeo.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-71923.png

Ewelina, masz racje bylo bardzo ciezko i wciaz nie jest lekko. Ale dlatego biore dzien za dniem, bo nie jestem w stanie przewidziec przyszlosci a ciagle zamartwianie nic mi nie da. Wiec ciesze sie z kazdego dnia i staram sie myslec pozytywnie, bo to najlepsze co moge zrobic na dzien dzisjszy dla siebie i naszgo szkraba.
Alek zawsze placze jak go przebieramy strsznie nie lubi byc na golasa, zmarluch pewnie po mamie ;)
Pyciu tez mielsmy ciezka nocke, nie chcial spac ale nad ranem odespalam troche.

Dziewczyny dacie rade juz blizej niz dalej!

Zebro kciuki za mobilizacje maluszka :)

Pyciu super ze maluszek kapiel lubi, ja poluje na wiaderko do kapieli bo Blaneczka srednio wanienke lubi ;)

Karinko biorac pod uwage okolicznosci zupelnie nie dziwie sie ze zyjesz z dnia na dzien, na pewno zamartwianie by nie pomoglo a mogloby odbic sie na Alku tym bardziej ze male dzieci sa jak barometr, wystarcza nerwy by to wyczuly.
Wazne ze maluszek jest z wami, ma swietna opieke lekarska i na pewno jest szczesliwy.
Pamietaj ze masz nas jesli bedziesz chciala cos z siebie wyrzucic.

Co do nocek to u nas jak narazie nie bylo jeszcze cyrkow zadnych. Zobaczymy jak bedzie dalej.

Aaaa i ponawiam pytanie o prywatny watek, wiecie zdjecia dzieci iinne tego typu.

Ja mysle, ze mozesz spokojnie zalozyc Ewelina, szczegolnie na fotki moze to byc dobrym rozwiazaniem. A tutaj tak czy siak i tak piszemy i bedziemy pisac.
Alek wlasnie przespal prawie cale 5h lol troche odpoczelam bo w nocy jak ga nakarmilam nie moglam zasnac i sie bujalam w lozku 2h godziny nim zasnelam ;)

dzieki za wspracie dziewczyny, tez uwzama, ze poztywne myslenie to juz bardzo duzo i jak piszesz E. dzieci chlonia emocje rodzicow jak gabki, wiec to tez jest duzo mobilizacja, by trzymac sie i nie poddawac.
Ja ponawiam pytanie w sprawie smoczkow, bo zamowilam pare. Dziewczyny, co ile wymieniacie? ;)