Skocz do zawartości
Forum

Listopad 2012

wicia255

Rekomendowane odpowiedzi

ojj dziewczyny kurujcie sie bo ciezki wysilek nas czeka VT zdrowka wylecz sie szybciutko! ;)

Kasiu No ja mam sie zglosic jak bede w odstepie co 5minut przez co najmniej bite 2godziny. Polozna oraz moja gin mowily, ze to takie okropne bole, ze na pewno nie przeocze tego momentu ;) najwaznijsze jest wlasnie czestotliwosc i okres jak dlugo trwaja... bo moze byc tak, ze np przez 1h beda sie pojawiac i co 10minut i przejda...Poki co to u nas to troche wyglada jakby nasze organizmy przygotowywaly sie do porodu.. te wszystkie skurcze i dolegliwosci, kochana na pewno nie przeoczysz :D A jak cos to zawsze mozesz zadzownic do poloznej i skonsultowac objawy :)))

tez slyszlam, ze przed porodem malenstwo powinno sie mniej ruszac a moj dzisiaj wariuje normalnie kopie mnie na wszystkie mozliwe strony ;))

kate300
Veoh No tez tak myśle ale ten moj brak cierpliwości :) :smile_jump: a już mialam nadzieje ze to juz dziś ... :lup:

Jutro nowy ciezki dzien, sobie i Wam życze łagodnych i szybkich porodów w tym tyg :smile_jump:

Teraz w kazdej chwili moze nas wziasc :D nie znasz dnia ani godziny... Jak cos to dzwon najwyzej do pielegniarki czy poloznej kochana, Ja nie wiem kogo tam macie w Norway :D
Ale jak bylo co 7minut to juz dobrze ;) blizej konca nicz poczatku..

Tez cos czuje ,ze jedna za drugia sie na dniach posypia ;))) :lup:
Ja chyba dociagne jednak do przyszlego tygodnia :smile_jump: watpie by u mnie cos sie zaczelo w tym tygodniu :D dobranoc kochane :zwyrazami_milosci:

hej hej,
ale dziś pospałam:) aż tak że nie słyszałam w nocy budzika jak dzwonił żebym wzięła antybiotyk hheehe. Obudziłam się godzinę później.

Powiem tak krzyżowe przeszłam w pierwszym porodzie ból straszny ale da się przeżyć. Skurcze prawdziwe jak Was chwycą będą się zwiększały i nasilały. I nawet jak weźmiecie kąpiel albo będziecie chodzić to one będą coraz mocniejsze. Te przepowiadające słabną na sile albo zanikają nawet przy zmianie pozycji. Najważniejsze by liczyć co ile macie skurcze i jak one długo trwają. Porodowe mogą nawet do 90sek trwać. Będziecie wiedziały grunt to nie panikować tylko spokojnie liczyć. Mi zaczęły się co 50 minut w nocy to jeszcze spałam do rana, około 13 miałam co 20 minut a o 17 jak dojechałam na porodówkę miałam co 5 minut. I minęło jeszcze 12 godzin zanim o 5 rano urodziłam także spokojnie bez stresu.

Co do ruszania to u mnie się sprawdziło. Mała w ten wieczór mało się ruszała bo była już na dole w kanale rodnym. A w nocy zaczął odchodzić czop i zaczęły się skurcze.

Ja noc przespałam na Xylogelu dzięki Bogu że ktoś wymyślił te krople. Ale dziś ogólnie mimo kataru lepiej się czuje. Widocznie antybiotyk zaczął już działać.

Kate, kochana porodu na pewno nie przeoczymy badz tego pewna :sofunny:

Jak masz takie skurzce wez ciepla kapiel...albo prysznic jak jest Twoj maz w domku mi do tego polozna polecila by wziasc nospe , bo jak to bedzie juz ten moment to nawet nospa nie powinna za bardzo pomoc..ale wyciszyc troche te bole. Licz co ile minut masz skorcze. A nuz dzisiaj bedzie Twoj dzien :fire2: :))

No wlasnie to czekanie, jest chyba najgorsze. Ja staram sie normalnie zyc. I jak mnie wezmie tak, ze nie bede w stanie wstac z sofy to wiem, ze to bedzie juz ten moment ;) Moja mame tak wzielo i mysle, ze u mnie historia moze sie powtorzyc. Aczkolwiek Ona nie miala zadnych objawow przedporodowych, albo nie pamieta. A ja tak, wiec grzecznie czekam ...:bocian:
Ale blizej niz dalej dziewczyny, jeszcze troszke i bedzie po :)))

Mi polozna w skrocie powiedziala jak bedzie wygladal porod...jak juz beda sie zaczynaly skurcze co 3minuty to dam jej znac zeby mi basen przygotowali(ma nadzieje,ze bedzie wolny,albo jak bedzie zajety,zeby szybko po ofkazili go i przyszykowali dla mnie)zeby odrazu dac mnie do basenu i do tych skurczy co 3min radzila mi co robic,ale jak bede czuc stres to przyjedzie do mnie...ale ja bede miec ich w domu wszystkich takze watpie zebym dzwonila po nia...nie nastwaiam sie na basen,bo nie chce byc rozczarowana,wile byc mile zaskoczona jak sie uda.nigdy nie wiadomo jak to bedzie,moge skonczyc na cc lub epiduralu takze trzeba byc nastawionym na wszystko

http://www.suwaczki.com/tickers/gann3e3k5kbcrgeo.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-71923.png

Ja mam gnac do szpitala jak bede miec skurcze co 5minut, ale przynajmniej przez 2h.
Chcialabym z reszta w domu zostac jak najdluzej na ta 1faze porodu..ale nie wiem czy w panice i bolu nie pojde wlasnie w takim momencie.
Fajnie Ci pyciu z tym basenem! :great: No wlasnie Ja tez juz slyszalam wiele razy, ze moze byc tak ze bedzie cc..bo nie jestesmy przeciez przewidziec jak porod sie potoczy... Polozna mowila, ze niektore kobitki sa nastawione na porod naturalny i odmawiaja cc. :lup: A przeciez lekarze sa po to by podejmowac takie decyzje w ostatecznosci jak widza, ze cos idzie nie tak np. nie postepu porodu przez dluzszy czas, albo malenswtu spada tetno..i etc

Ja nawet o cc nie myślałam, pewnie był by to dla mnie duży szok. To czekanie jest najgorsze, ja pół nocy liczyłam skurcze w nadziei że może coś ... a tu nic. Nie wyspana i głodna tylko rano byłam . Z zaskoczenia jest dużo lepiej. Koleżance czopek tylko wypadł na początku 38 i po 10 godz już była z maleństwem . Zazdroszcze normalnie :Śpiący:
Ja mam nie dość że te bóle to jeszcze mnie przeczyszcza. Latam do łazienki co chwile i wszystko noca :36_11_23: Damy rade dziewczyny :) to juz chwilka została

kate300
Ja nawet o cc nie myślałam, pewnie był by to dla mnie duży szok. To czekanie jest najgorsze, ja pół nocy liczyłam skurcze w nadziei że może coś ... a tu nic. Nie wyspana i głodna tylko rano byłam . Z zaskoczenia jest dużo lepiej. Koleżance czopek tylko wypadł na początku 38 i po 10 godz już była z maleństwem . Zazdroszcze normalnie :Śpiący:
Ja mam nie dość że te bóle to jeszcze mnie przeczyszcza. Latam do łazienki co chwile i wszystko noca :36_11_23: Damy rade dziewczyny :) to juz chwilka została

O kurcze czysci Cie ???? Kate zaraz bedziesz maluszka tulic :D organizm szykuje sie w taki sposob do porodu, teraz to kwestia paru dni moze byc dzisiaj albo jutro :36_1_11:
zbieraj sily kochana :)

jak Was tak czytam to moj porod mi sie przypomina :love: nie taki diabel straszny jak go maluja :)

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3cx1hp58fyeab3.png

http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=65615126149045d49.png

You never know how strong you are until being strong is the only choice you have

Nie win za nic nikogo w swoim zyciu,dobrzy ludzie daja szczescie,zli-doswiadczenie. Najgorsi ludzie daja Ci dobre lekcje a najlepsi piekne wspomnienia

"NIGDY NIE REZYGNUJ Z CELU TYLKO DLATEGO, ŻE OSIĄGNIĘCIE WYMAGA CZASU. CZAS I TAK UPŁYNIE."

:angel1: 4.10.2011 [*]

aaaaaaaa i jak zawsze mi bardziej doswiadczone kolezanki mowily " bol mija jak Ci malenstwo poloza na piersi.." to nie wierzylam...taaa poloza i niby bol mija ...tak sobie myslalam :) ale naprawde to jest tak wspanialy moment ze nic nie interesuje co sie dzieje w okol..w momencie kiedy mi Liama polozyli na piersi to nie dosc ze bolu juz nie czulam to ludzi w kolo tez nie widzialam...byl tylko moj synek:11_9_16:

You never know how strong you are until being strong is the only choice you have

Nie win za nic nikogo w swoim zyciu,dobrzy ludzie daja szczescie,zli-doswiadczenie. Najgorsi ludzie daja Ci dobre lekcje a najlepsi piekne wspomnienia

"NIGDY NIE REZYGNUJ Z CELU TYLKO DLATEGO, ŻE OSIĄGNIĘCIE WYMAGA CZASU. CZAS I TAK UPŁYNIE."

ja urodzilam mlodego w 39tc i to smiesznie wyszlo bo jak bylam w szpitalu na tzw tour przy okazji poszlam do poloznej bo dzien wczesniej wydawalo mi sie ze cos ze mnie ulecialo powiedzialam jej jak i co i ona przy badaniu potwierdzila ze to wody zaczely odchodzic takze juz do domu nie wrocilam :) po 2 daniach Limonek byl na swiecie :)

Cinus , az lezka mi poleciala. Ja rowniez nie moge sie doczekac jak Go ujrze w koncu po naszych przejsciach naszego synusia. :in_love: W koncu nam sie udalo! Ale i tak nie mialam zamiaru sie poddawac ...teraz tez czeka nas ciezka droga, ale wiem ze damy rade i razem wystarczy nam sil :)

A Ja zamowilam kolejna pare bucikow hahaha :D nie ma to jak zakupy na poprawe humorku, juz 3 para w tym tygodniu :lup: chyba mam juz zapas az do przyszlego roku ;)

Veoh dobrze że przyszły rok za półtora miesiaca :) udane zakupy dobra rzecz :)
Pycia ja już w skuteczność spacerów wątpię, dziennie z psem chodze łacznie godzinę, przez cała ciążę a czekam razem z wami :) właśnie mi mama powiedziała że urodziłam się równo w terminie, wiec chyba poczekam sobie :) już nie mogę się doczekać :bocian: ten pierwszy moment z dzieckiem poporodzie musi być niesamowity :36_3_15::36_3_15: