Skocz do zawartości
Forum

Szybkowar


Smart

Rekomendowane odpowiedzi

Anulka
udało się :)

obsmażyłam a właściwie zarumieniłam rozbite plastry wołowinki na patelni, wrzuciłam pokrojona cebulkę, zalałam małą ilością wody, dolałam trochę oliwy, doprawiłam do smaku i po 10 minutach w szybkowarze mam super jedzonko...dzisiaj jemy obiad bez ziemniaków, tylko marchewka i groszek zielony z masłem

ale mo smaku narobias
natomiast w ogole nie umiem w nim gotowac rosołu- wychodzi paskudny :(
albo ja cos zle robię :Padnięty:

Odnośnik do komentarza

Małgosia
Anulka
udało się :)

obsmażyłam a właściwie zarumieniłam rozbite plastry wołowinki na patelni, wrzuciłam pokrojona cebulkę, zalałam małą ilością wody, dolałam trochę oliwy, doprawiłam do smaku i po 10 minutach w szybkowarze mam super jedzonko...dzisiaj jemy obiad bez ziemniaków, tylko marchewka i groszek zielony z masłem

ale mo smaku narobias
natomiast w ogole nie umiem w nim gotowac rosołu- wychodzi paskudny :(
albo ja cos zle robię :Padnięty:

bo rosół gotuje się wedle zasady, na wolnym ogniu i im dłużej tym lepiej smakuje...
W szybkowarze gotuję każdą inna oprócz rosołu

Odnośnik do komentarza

Małgosiu na pewno nic nie robisz źle! Rosół jest dość specyficzną zupą i aby wyszedł dobry musi być gotowany długo na wolnym ogniu, tak żeby tylko "mrugał". Ja w ogóle nie jestem fanką rosołu (wręcz jak go zjem, to za karę...), ale jak zjadłam raz roboty znajomego górala, to od tej pory raz do roku nachodzi mnie na taki smak :Śmiech: Tak więc moim zdaniem szybkowar jest OK, ale nie do rosołu :Oczko:

BĘDĄC MATKĄ NIGDY NIE MÓW, ŻE JESTEŚ NA COŚ PRZYGOTOWANA...

http://lb5f.lilypie.com/ItFmp2.png

Odnośnik do komentarza

ja co prawda szybkowaru jako takiego nie mam a jedynie pokrywę szybkowarową, którą zakładam na kilka różnych garnków o jednakowym obwodzie, zasada działania dokładnie taka sama
wołowinka rewelacja!!! potwierdzam, szybko i mięciuteńka

a oprócz rosołu to jeszcze nie specjalnie wychodzi fasolka do fasolki po bretońsku, ma intensywny fasolowy zapach i jest ciemna, u nas odpada, chociaż gotowanie trwa 10 min. bez namaczania

http://www.suwaczek.pl/cache/4ccc13b87c.png
serdecznie zapraszam, zniżki dla parentingowców:Śmiech:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3249849

Odnośnik do komentarza

Anulko oglądałam szybkowary Beem wczoraj na allegro - ładnie wyglądają i cena też do przyjęcia. Głównie zależy mi na duszeniu mięs i zastanawiam się jaki rozmiar wybrać. Mama miała taki wysoki, nie wiem, ile litrów, ale był dość nieporęczny.
A, i jeszcze powiedzcie, jak jest z dodawaniem wody? Tak myślę, że jak dodam za mało i zacznie się przypalać, to zanim uda mi się otworzyć pokrywę, to będę miała węgiel... Jak to jest?

http://lbym.lilypie.com/XOUHp2.pnghttp://my.lilypie.com/BwJqp2/.png

Odnośnik do komentarza

Moi rodzice wiele lat temu tobili tak zwany kociolek w szybkowrze,gotowal sie jakies 30 min od zagotowania a w srodku warstwami byla poukladana biala kapusta pokrojona w osemki, cale ziemniaki i warstwa miwsa i zeberka. Dobrze przyprawione sol pieprz papryka ostra i slodka chyba jakies ziola nie pametam ile wody ale trzba by bylo na wyczucie. W naszym szybkowarze miscilo sie 2 warstwy. Dla mnie pycha

Unfortunately, my daydreams about being skinny are always interrupted by the sound of my own chewing.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57644.png

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...