Skocz do zawartości
Forum

tort śmietanowy


justyna@

Rekomendowane odpowiedzi

BISZKOPT :
- 5 jaj, 20dag cukru, 20 dag mąki( JA KUPUJE GOTOWY)
MASA ŚMIETANOWA
-0,90 l śmietany(30% kremówki)
- 1,4 dag żelatyny
- 9 dag cukru (ja daje na oko:oczko:)
- 1 puszka brzoskwiń
- 1/2 puszki ananasów
KREM RUSSEL
- 2 jaja
- 35 dag margaryny
- 14 dag cukru ( lub miara na oko)
-0,1 dag kwasku cytrynowego (dla nie lubiacych cyferek i wagi szczypta)
- 10 dag soku z cytryny (mniejsza połowa;))
DODATKI:
- wiórka KOKOSOWE, JAK LUBICIE JAKIEŚ ELEMENTY DEKORACYJNE

WYKONANIE:

BISZKOPT- ze składników sporządzić ciasto biszkoptowe upiec w tortownicy, przekroić ciasto tak aby uzyskać 4 lub 2 krążki w zależności od wielkości tortownicy

BISZKOPT DLA LENIWYCH (CZYLI DLA MNIE)

- IDZIEMY DO NAJBLIŻSZEGO SKLEPU I KUPUJEMY SPODY BISZKOPTOWE JEST ICH 3 W OPAKOWANIU W ZALEŻNOŚCI OD WYSOKOŚCI TORTOWNICY MAMY DO KONSUMPCJI 1 LUB 2 BISZKOPTY :smiech::smiech:

MASA- śmietanę podgrzać (nie dopuścić do wrzenia), dodać rozpuszczona w wodzie żelatynę, cukier i ponownie podgrzać. Odstawić do ostygnięcia, wstawić do lodówki (można nawet lekko przymrozić). Schłodzona śmietanę ubić na puszysta masę, dodać drobno pokrojone owoce

KREM- Z podanych składników sporządzić krem czyli wszystko razem zmiksować :grin:,
przekrojony biszkopt nasączyć, przełożyć śmietaną złożony tort posmarować kremem, obsypać wiórkami udekorować wg uznania.

smacznego!!!!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/860iio4p5bnysih3.png

http://www.suwaczki.com/tickers/ibm2i09kvjtx621v.png

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...