Skocz do zawartości
Forum

Zapalenie opon mozgowych

Gość Agnieszka31

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Agnieszka31

witam, dzis dowiedzialam sie ze coreczka kolezanki zachorowala, kolezanka prosila mnie zebym zapyta sie Was czy cos wiecie na ten temat, nie mowie tu o definicjach z encyklopedii poniewaz to pewnie juz czytala, chodzi mi raczej o doswiadczenie, moze (niestety) ktoras z Was miala do czynienia z tym cholerstwem,
z gory dziekuje za info
dodam ze niestety kilka dni temu z moja Ala widzialysmy sie z nimi, ech, mam nadzieje ze nie przeszlo!!!!!!!!!!!

mój synek w wieku 10 dni zachorował na sepsę a potem z tego świństwa jeszcze doszło zapalenie opon mózgowych. Leżałam z nim ponad dwa miesiące w szpitalu-nie będę słodzić tylko napiszę prawdę-na początku nie dawali mu 24godz życia-o czym oczywiście dowiedziałam się po wszystkim. Choroba ta może nieść za sobą wiele powikłań-wodogłowie, opóźnienie w rozwoju zarówno fizycznym jak i psychicznym i wiele, wiele innych. Moje dziecko miało bardzo silny organizm i poradziło sobie na szczęście z tą okropną chorobą. Dziś ma ponad 5 lat-jest wesołym, zdrowym i bardzo inteligentym dzieckiem. Szczerze to lekarze dziwią się, że naprawdę wyszedł z tego bez żadnych skutków ubocznych. Życzę dużo, dużo zdrowia i siły córeczce Twojej koleżanki. Trzeba wierzyć, że będzie dobrze-wiem, że to trudne-tyle łez ile ja wylałam......
Bądźcie dobrej myśli. Trzymam kciuki.

Nie ma dla mnie większego szczęścia niż świadomość, że moje dzieci s

Gość Agnieszka31

Anya- dziekuje za odpowiedz, lekarze powiedzieli ze nie jest dobrze, moze wieczorem bedzie wiadomo cos wiecej jak zrobia badania, czy to wirus czy bakteria, z calego serca wierze ze bedzie dobrze, mam nadzieje ze Vikunia bedzie silna i bedzie walczyla!!!

Anya- juz jest dobrze, ale lekarze do konca nie wiedzieli czy to na pewno zapalenie, mimo ze objawy wskazywaly na to, ja to obstawialam kleszcza, tym bardziej ze dziewczyny cale wakacje spedzily na dzialce w samym srodku lasu,
jeszcze raz dziekuje za troske
a jak Ty sie czujesz????

Anya- ja tez mam problemy ze snem ale przez moje dziecko, kotre w nocy buntuje sie, niestety wrocilismy do sytuacji z przed kilku miesiecy, ale juz sobie postanowilam ze z drugim dzieckiem bedzie wiecej konsekwencji,
samopoczucie dobre, na szczescie wszystkie dolegliwosci ciazowe minely, do czasu, hihihi
serdecznie pozdrawiam