Skocz do zawartości
Forum

Mały Jaś ...

kaskasto

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś wydawało mi się że jestem za możliwością "wyboru" tzn sama decyduję czy urodzę czy może to .... jeszcze nie odpowiedni czas...:Padnięty: albo jakieś tam inne "wytłumaczenie" od kiedy mam dzieci zmieniłam zdanie.

Wątek zainteresował mnie głównie dlatego że sama mam w domu Jasia, ale cała kampania jakoś do mnie nie przemawia tzn chyba jest mało wyrazista, niestety nasze społeczeństwo wydaje się być obdarte z uczuć i takie "maleństwo" chyba za bardzo nie porusza. Jednak akcja z krwawymi okrutnymi zdjęciami z aborcji jest bardziej "wyrazista" i wstrząsająca przez co bardziej zapada w pamięci (pod warunkiem ze ktoś ma odwagę na nie spojrzeć )

(podoba mi się ten tekst- niestety nie znalazłam go w ojczystym języku ale mam nadzieję ze zrozumienie nie sprawi nikomu problemu)

A worried woman went to her gynecologist and said:

'Doctor, I have a serious problem and desperately need your help! My baby is not even 1 year old and I'm pregnant again. I don't want kids so close together.'

So the doctor said: 'Ok and what do you want me to do?'

She said: 'I want you to end my pregnancy, and I'm counting on your help with this.'

The doctor thought for a little, and after some silence he said to the lady: 'I think I have a better solution for your problem. It's less dangerous for you too.'

She smiled, thinking that the doctor was going to accept her request.

Then he continued: 'You see, in order for you not to have to take care of 2 babies at the same time, let's kill the one in your arms. This way, you could rest some before the other one is born. If we're going to kill one of them, it doesn't matter which one it is. There would be no risk for your body if you chose the one in your arms.'

The lady was horrified and said: 'No doctor! How terrible! It's a crime to kill a child!'

'I agree', the doctor replied. 'But you seemed to be OK with it, so I thought maybe that was the best solution.'

The doctor smiled, realizing that he had made his point.

He convinced the mom that there is no difference in killing a child that's already been born and one that's still in the womb. The crime is the same!

If you agree, please SHARE.

Together we can help save precious lives!

Love says, 'I sacrifice myself for the good of the other person.' Abortion says, 'I sacrifice the other person for the good of myself.'

By: Life is Dangerous: Let's Ban It

ostatnio tekst krazy po fejsbuku-lancuszek jakich wiele,
jest i w ojczystym jezyku

"Pewna zmartwiona kobieta wybrała się do swojego ginekologa i będąc u niego rzekła mu:
"Panie Doktorze, mam poważny problem, jestem zdesperowana, potrzebuję Pana pomocy. Moje dziecko nie ma nawet jednego roku a ja jestem znów w ciąży. Nie chcę rodzić dziecka w takim krótkim odstępie czasu od poprzedniego." Doktor jej na to rzekł: "W porządku, czego więc Pani ode mnie oczekuje?"
Ona mu odpowiedziała: "Chcę aby Pan 'zakończył moją ciąże', liczę na Pana pomoc".
Doktor zamyślił się przez chwilę i po chwili ciszy rzekł:"Myślę, że mam lepsze rozwiązanie dla Pani – jest dla Pani mniej niebezpieczne."
Uśmiechnęła się myśląc, że doktor zaakceptował jej prośbę.
Kontynuując rzekł: "Widzi Pani - nie chce Pani mieć pod opieką dwójki dzieci w tym samym czasie, tak więc zabijmy to, które trzyma Pani w ramionach. W ten sposób, odpocznie Pani zanim kolejne się urodzi. Jeśli chce Pani zabić jedno z nich, nie ma to znaczenia, które Pani zabije. Jeśli zabije Pani dziecko, które ma Pani na rękach, nie poniesie Pani żadnego ryzyka."
Kobieta słysząc to przeraziła się i powiedziała: "Panie doktorze nie! Przecież to okropne! To przestępstwo zabijać dziecko!"
"Zgadzam się - powiedział doktor - Jednak wydawało się mi, że Pani się z tym zgadza, więc pomyślałem, że może to będzie najlepsze rozwiązanie."
Doktor uśmiechnął się, gdyż sobie uświadomił, że osiągnął swój cel.
Przekonał matkę, że nie ma różnicy pomiędzy zabiciem dziecka, które się urodziło a takim, które jest wciąż płodem. Przestępstwo jest takie samo!
Jeśli zgadzasz się z tym proszę podziel się tym opowiadaniem. Razem możemy ocalić bezcenne życia!
"Miłość oznacza: Poświęcam swoje życie dla dobra innej osoby. Aborcja oznacza: Poświęcam inną osobę dla dobra mojego ego""

a co do akcji społecznościowych
powaliło mnie ile pijanych"zabójców" zatrzymano w czasie przerwy na Wszystkich świetych

nie rozumiem jak ktos świadomie może narażać siebie i innych
a najgorsze jest ,że otoczenie tez nie reaguje
zatrzymano faceta,prawie 1,8 promila i wiózł zone i 2 małych dzieci:alajjj::alajjj:
co ona nie wiedziała ,że pił!!!!!!!! ja bym wolała wracać autobusem

Joasia
http://s7.suwaczek.com/200905264565.png
Emilka
http://s4.suwaczek.com/200405064765.png