Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

dorciaa25
Daffodil
lutka
dl amnie codzienne porządki nie są normą :P

Dla mnie też nie :) Czegoś takiego jak "codzienne porządki" nie ma w moim słowniku :36_15_9:

Witam was:)
Odnośnie porządków to jak wytre kurze raz dziennie to jest ok, no i peranie do prealki tez sama ładuje, a reszta zajmóje się mój m z mojim instruktarzem, no poza gotowaniem bo mieszkam jeszcze z rodzicami...:)

A tak poza tym to byłam dziś na usg mały wazy1754 i jest ułożony tak jak trzeba, no tylko ze za bardzo pcha się już na świat;)
Gratulacje. najwazniejsze ze dzidzia zdrowa. Tak poza tym to jak bedzesz lezesc wszystko bedzie ok. Jeszcze tylko troszke.

dorciaa25
Daffodil
lutka

Dla mnie też nie :) Czegoś takiego jak "codzienne porządki" nie ma w moim słowniku :36_15_9:

Odnośnie porządków to jak wytre kurze raz dziennie to jest ok, no i peranie do prealki tez sama ładuje, a reszta zajmóje się mój m z mojim instruktarzem, no poza gotowaniem bo mieszkam jeszcze z rodzicami...:)

A tak poza tym to byłam dziś na usg mały wazy1754 i jest ułożony tak jak trzeba, no tylko ze za bardzo pcha się już na świat;)

Dorcia maluszek rosnie zdrowo i jesli bedziesz lezec to z szyjka 31mm przetrzymasz go do miesiaca przed terminem. trzymam kciuki!

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

pat-k
dziewczyny, a gdzie wasze dzieciaczki maja glowki? moja zazwyczaj w pachwinie z lewej strony, a nozkami tupie pod prawym zebrem, czyli wlasnie w watrobe i okolice.
i jak musze podniesc lewa noge to mam schize, ze moze jej glowe zgniatam :noooo:

U mnie głowa z prawej strony, ale nie w samej pachwinie, tylko ciut wyżej. Za to nogi są wszędzie, ale co tu się dziwić, mój Kuba preferuję pozycję o nazwie Scyzoryk :)
A wygląda to tak:

Tak wygląda dziecko wkładające sobie stopę w oko :hahaha:

ja juz wrociłam patka moj tak samo jest ułozony jak Twoja Tosia głowka w lewej pachwinie a nozki pod prawym zebrem i tak jest ułozony dobre 2 miesiace:16_3_46:

Jola jeszcze raz mi poweisz o tym jaka jest u was pogoda i normalnie nie wiem co ci zrobie:36_3_17:
ja ci tak zazdroszcze non stop piszesz o 14 stopniech i słoneczku a u nas zatwardziala zima czy to jest SPRAWIEDLIWE????????????????????????????????????????????????????????:36_11_20:

gunia43
A do mnie wlasnie zadzwonila kolezanka z Krakowa i udzelila mi pare dobrych rad na po porodzie. Poza tym moze dostane od niej laktator Madela. Ale to jeszcze sie okaze, sama ma pozyczony od innej naszej kolezanki i jesli ta sie zgodzi to dostane i jeden wydatek bedzie znow mniej.

A te rady to sa takie, ze jak bedzie tzw. NAWAL pokarmu po porodzie to trzeba sie zaopatrzyc w liscie kapusty i szalwie. Tymi lisciami wczesniej stluczonymi mlotkiem do kotletow i schlodzonymi w lodowce oklada sie piersi. Ponoc super pomaga. A do tego po kazdym karmieniu trzeba pic napar z szalwi, ktory hemuje nadmierna laktacje.
To tyle. Napisdalam, bo moze zechcecie skorzystac.

O tych liściach kapusty też słyszałam, ale to podobno bardziej przy zastoju pokarmu (konsekwencja nawału). Dobrze też wejść pod ciepły prysznic i leciutko masować w kierunku brodawek. A potem przystawiać dziecko lub laktator :)

dorciaa25
Daffodil
lutka

No to też już ładna kluseczka z synka :) Super! A szyjka jak? Zatrzymała się? Czy samo USG miałaś, a szyjki nie sprawdzali?

Daffodil
pat-k
dziewczyny, a gdzie wasze dzieciaczki maja glowki? moja zazwyczaj w pachwinie z lewej strony, a nozkami tupie pod prawym zebrem, czyli wlasnie w watrobe i okolice.
i jak musze podniesc lewa noge to mam schize, ze moze jej glowe zgniatam :noooo:

U mnie głowa z prawej strony, ale nie w samej pachwinie, tylko ciut wyżej. Za to nogi są wszędzie, ale co tu się dziwić, mój Kuba preferuję pozycję o nazwie Scyzoryk :)
A wygląda to tak:

[ATTACH]4675[/ATTACH]

Tak wygląda dziecko wkładające sobie stopę w oko :hahaha:

:hahaha: te nasze maluchy sa niesamowite

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

jola22
Ja właśnie wróciłam ze spacerku.
Zrobiłam małe zakupy spożywcze i już się dzisiaj nigdzie nie ruszam - czuje się jak bym z pracy wróciła - taka zmęczona.
U nas jest przepiękna pogoda - dziewczyny w słońcu jest 24 stopnie a w cieniu będzie jakieś 14-16. Jest rewelacyjnie, właśnie wywiesiłam pranie na balkonie.
A do tego czeka mnie steeeeerta prasowania - ale mam to gdzieś - wcinam jagodziankę i piję kawkę.

Jola nie dobijaj :8_1_221: U nas 4 stopnie i leje!!

mama2
ja juz wrociłam patka moj tak samo jest ułozony jak Twoja Tosia głowka w lewej pachwinie a nozki pod prawym zebrem i tak jest ułozony dobre 2 miesiace:16_3_46:

Jola jeszcze raz mi poweisz o tym jaka jest u was pogoda i normalnie nie wiem co ci zrobie:36_3_17:
ja ci tak zazdroszcze non stop piszesz o 14 stopniech i słoneczku a u nas zatwardziala zima czy to jest SPRAWIEDLIWE????????????????????????????????????????????????????????:36_11_20:

mama2 a jak w takim razie Twoja watroba to znosi??

dorciaa25
Pat-k ja łykam DHA gdzieś od 23 tygodnia ,ale nie codziennie tylko co 3 4 dnia, albi i zadziej jak jem wiecej ryb.Mam z prenatala ale te tabletki sa tak duże ,ze nie lubie ich łykać...

Guniu ja szkołęrodzenia sobie odpusciłam, szczególnie teraz bo nistey leżec musze.

A pytałam siędzis jeszcze raz o ta szyjke macicy bo wtedy zrozumiałam ze ma 0,5 cm, a karcie było 31mm i jednak w karcie jest ok:)Czyli 31mm.Dr powiedziała że gdybym miała 0,5 cm to bym musiała leżeć w szpitalu.

A co do pessaru wyczytałam że zakłada się go najpóźniej 28-30 tygobniu, a szew okrężny jeszcze wcześniej do połoy ciąży.

Daffodil a gdzie przyczytałas o tym ze długość szyjki macicy moze wynisic w ósmym ms. 25mm?Bo właśnie chciała sobie poczytać

Dorcia ale jak masz 31 mm, to jest super. Ja miałam 38 mm w 20 tygodniu i lekarka powiedziała, że jak najbardziej w normie. Teraz to nawet nie wiem ile mam, bo nikt mi długości nie podał, ale podobno wszystko w porządku.
A o tych 25 mm nie pamiętam gdzie czytałam, bo to już dawno było, ale tak mi jakoś utkwiło w pamięci.

dziewczyny, mam pytanie. Nie wiem dlaczego, ale brzuch mi strasznie sie obnizyl. Od rana moge dotknac zeber. Teraz mam balon na samym dole, a przeciez mialam wielgachny brzuchol juz spod piersi. Mam nadzieje, ze to mala sie jakos przekrecila i nie oznacza to rychlego porodu. Nie chce sie denerwowac bo czuje sie swietnie, ale jakos tak czuje niepokoj... Czy slyszalyscie o czyms podobnym?

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

isabela
dziewczyny, mam pytanie. Nie wiem dlaczego, ale brzuch mi strasznie sie obnizyl. Od rana moge dotknac zeber. Teraz mam balon na samym dole, a przeciez mialam wielgachny brzuchol juz spod piersi. Mam nadzieje, ze to mala sie jakos przekrecila i nie oznacza to rychlego porodu. Nie chce sie denerwowac bo czuje sie swietnie, ale jakos tak czuje niepokoj... Czy slyszalyscie o czyms podobnym?

brzucholek obniza sie 3-4 tyg przed porodem... zobacz jeszcze jutro, moze faktycznie Mia skulila sie jakos na dole

Daffodil
pat-k
a ja mam nowe zmatrwienie :( biust mi sie zmniejszyl dziwnie i siara przestala sie wydzielac. nie wiem co sie dzieje z tym moim cialem :(

pat-k jakiś czas temu podglądałam kwietniówki i parę z nich to samo pisało, więc to pewnie normalne.

serio?! uf, bo ja przestraszylam sie, ze moze jakis wazny hormon przestal mi sie wydzielac... dzieki kochana, pocieszylas mnie