Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

pat-k
Daffodil
katja79

ja sie zastanawialam nad chusta podobno nosidelek mozna uzywac od 7-8 miesiaca jak juz jest w miare sztywny kregoslup tak slyszalam ale nie wiem...:36_2_13:

Na pewno w chuście można ładnie główkę podeprzeć, ale też wcale nie jestem przekonana, czy to nie jest szkodliwe dla dziecka, jak leży zwinięte jak rogalik.
Chociaż tak się wszyscy ostatnio tymi chustami zachwycają, że może rzeczywiście coś w tym jest.

no wlasnie zastanawiam sie chusta czy nosidlo, ale szkoda mi wydac 100zl na kawalek materialu poza tym moj M tez na pewno nie bedzie malej w chuscie nosil :)
swoja droga zabawnie wygladalby taki owlosiony facet z nagim torsem i niemowleciem w chuscie hihihi

moja kumpela narzekała na chustę, ale i tak kazdy sam musi zdeydować czy mu pasuje czy nie. Mi osobiście wydaje się ze to nie jest wygodnie.

Daffodil
katja79
pat-k
dziewczyny a bedziecie kupowac dla maluchow nosidelka? takie na szelkach?

ja sie zastanawialam nad chusta podobno nosidelek mozna uzywac od 7-8 miesiaca jak juz jest w miare sztywny kregoslup tak slyszalam ale nie wiem...:36_2_13:

Na pewno w chuście można ładnie główkę podeprzeć, ale też wcale nie jestem przekonana, czy to nie jest szkodliwe dla dziecka, jak leży zwinięte jak rogalik.
Chociaż tak się wszyscy ostatnio tymi chustami zachwycają, że może rzeczywiście coś w tym jest.

ja kupilam ta ksiazke Pawla Zawitkowskiego " co nieco o rozwoju dziecka" no i ten rehabilitant zdecydowanie poleca i to od pierwszego miesiaca zycia..:36_2_13:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

katja79
Daffodil
pat-k

Hmmm... na razie na pewno nie, a później się zastanowimy. W zasadzie to bardziej niż nosidełko kusi mnie chusta, ale nie wiem czy będę to umiała zawiązać, a po drugie M. stwierdził, że on z chustą chodził nie będzie. Tak więc jeszcze to trzeba przemyśleć.

hm no z tymi naszymi facetami to mozna kozla fiknac...a co do wiazan to podobno jest ich sporo w internecie no i chusty mozna uzywac duzo dluzej moja kolezanka ma córcie 1,7mcy i czasami jeszcze z niej korzysta
Moja siopstar natomiast kupila i zachwalala, jaki to super zakup zrobila, po czym uzyli ze trzy razy i strwierdzili, ze bez sensu i im nie pasuje jakos. Bo czlowiek spocony i wymiety.
Kazdy musi wyprobowac i sie okaze czy pasuje czy nie. Ja nie kupie na pewno, chyba zebym dostala to wtedy zobacze.

gunia43
Dziewczyny, lykacie moze DHA?
Ja od jakiegos 1,5 miesiaca. I teraz znajomi jada do Polski i nie wiem czy zamawiac jeszcze czy nie. Niby dobrze lykac, jak sie jeszcze karmi dziecko. Co o tym myslicie?

nie mam, nie myslalam jeszcze o tym. trzeba bedzie sie zaopatrzyc

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

amelcia8
mama2
co do dolegliwosci to mnie kosci , miednica,krocze nic a nic nie boli
jedyne dolegliwosci to czesto bardzo wysoki puls i zadzyszka przy mowieniu :36_2_21:

a mnie i krocze i miednica itd.....wszystko poniżej pasa boli tylko zadyszki nie mam bo mam tak mały brzuch:(

czyli nie ja jedna uffffffff

a powie mi któraś jak to jest z Dorcią? bardzo jej się ta szyjka skróciła? i jak bardzo przedwczesny poród ją czeka?

pat-k
gunia43
Ja od jakiegos 1,5 miesiaca. I teraz znajomi jada do Polski i nie wiem czy zamawiac jeszcze czy nie. Niby dobrze lykac, jak sie jeszcze karmi dziecko. Co o tym myslicie?

nie mam, nie myslalam jeszcze o tym. trzeba bedzie sie zaopatrzyc

A ja czytałam że DHA są bardzo zdrowe i i rewelacyjnie wpływają na kształtowanie się komórek nerwowych u dziecka

http://www.suwaczek.pl/cache/76b1a6931d.png

lutka
amelcia8
mama2
jedyne dolegliwosci to czesto bardzo wysoki puls i zadzyszka przy mowieniu :36_2_21:

a mnie i krocze i miednica itd.....wszystko poniżej pasa boli tylko zadyszki nie mam bo mam tak mały brzuch:(

a powie mi któraś jak to jest z Dorcią? bardzo jej się ta szyjka skróciła? i jak bardzo przedwczesny poród ją czeka?

właśnie ja też chcę wiedzieć co z dorcią !!! plis napiszcie!!!!:16_3_46::16_3_46:

katja79
Daffodil
pat-k

Hmmm... na razie na pewno nie, a później się zastanowimy. W zasadzie to bardziej niż nosidełko kusi mnie chusta, ale nie wiem czy będę to umiała zawiązać, a po drugie M. stwierdził, że on z chustą chodził nie będzie. Tak więc jeszcze to trzeba przemyśleć.

hm no z tymi naszymi facetami to mozna kozla fiknac...a co do wiazan to podobno jest ich sporo w internecie no i chusty mozna uzywac duzo dluzej moja kolezanka ma córcie 1,7mcy i czasami jeszcze z niej korzysta

Tak, widziałam, że są takie strony. Nie wiem tylko czy bym się nie bała ćwiczyć na dziecku, które jeszcze stabilnie główki nie trzyma. Ale może jak się z Kubą trochę oswoję, to się odważę :)

Daffodil
katja79
gunia43
Katja - niezle to zdjecie na nk. Ty to ta druga z lewej jak sie domyslam. Ale pewnoesci nie mam.

tak tak druga z lewej...ale bylam laska nie?:36_2_15::36_2_15::36_2_15: ech czasami chetnie cofnelabym czas chociaz na troche...

:sofunny: Rewelacja :)

daffodil dopiero teraz przecztałam podpis pod avartkiem i powiem ci że z pozycji startowej to nieźle się uśmiałam

amelcia8
mama2

Amelcia - a pijesz duzo, tak jak pisalsmy ok. 3 litrow dziennie?

gunia43

Ja łykam od jakiś 2 miesięcy, może ciut dłużej. I też słyszałam, że dobrze kontynuować po porodzie. Gunia złóż zamówienie :)

lutka
amelcia8
mama2

Z tego co pamiętam, to skróciła się do 31 mm, a co do porodu to tego chyba nikt nie wie. Ma leżeć cały czas. Oby jak najdłużej wytrzymała.

gunia43
Ok. Ja dopijam kawe i spadam w koncu do wanny! Brrr1 Jak mysle o depilacji i myciu wlosow to mi slabo. TZn. myc wlosy moge ale rozczesywac i suszyc to wprost niecierpie. Po porodzie scinam na krotko!

w m jak mama jest fajny artykuł o tym żeby przygotowac się do porodu pod względem estetycznym, nóżki ogolic, pójść wcześniej do fryzjera itp, więc po co czekac na po? :D

Daffodil
lutka
amelcia8

Z tego co pamiętam, to skróciła się do 31 mm, a co do porodu to tego chyba nikt nie wie. Ma leżeć cały czas. Oby jak najdłużej wytrzymała.

Eeee co ja napisałam :lup: 3,1 mm, a w karcie miała wpisane 0,5 cm chyba.
Czy coś mieszam? Bo już się sama zakręciłam trochę :)