Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2corun
no i ja witam sie niedzielnie oj Daffodil niewiem czy bedziesz miala ochote w maju na solarium bo bedziesz krwawic po porodzie a niekiedy sie dluzej krawawi nieraz krocej wiec no musisz sie jednak liczyc ze w czerwcu to juz na bank pojdziesz na solarke i ja tez !! oj bo juz niemoge patrzec na ta moja bladosc...doly pod oczami mam masakryczne....
u mnie piekna wiosenna pogoda :D poprostu chce sie zyc !!!sloneczko tak sie smieje ze trzeba sie ubrac wkoncu i wyjsc z domu :D:yuppi::yuppi:

A u mnie wczoraj slonko swiecilo az do 17-tej. I pare krokusow widzialam zoltych i filetowych :-) i trawka juz zielona sie zrobila. Ale dzisiaj kicha z pogoda!

Daffodil
mama2corun
no i ja witam sie niedzielnie oj Daffodil niewiem czy bedziesz miala ochote w maju na solarium bo bedziesz krwawic po porodzie a niekiedy sie dluzej krawawi nieraz krocej wiec no musisz sie jednak liczyc ze w czerwcu to juz na bank pojdziesz na solarke i ja tez !! oj bo juz niemoge patrzec na ta moja bladosc...doly pod oczami mam masakryczne....
u mnie piekna wiosenna pogoda :D poprostu chce sie zyc !!!sloneczko tak sie smieje ze trzeba sie ubrac wkoncu i wyjsc z domu :D:yuppi::yuppi:

mama2corun jak zwykle masz rację :) Jakoś ciągle zapominam o tym krwawieniu, które z 3 tygodnie może potrwać. Ech... szkoda, że nie można tamponów używać :) Chociaż po porodzie taki tampon to chyba mógłby wypaść :)
Daffodil - ale jakby ladna wiosna byla to mozna juz dzioba do slonca wystawic w maju i to nawet lepsze niz solarium :-) Ja na to licze!

pat-k
hej mamulki,
ja na chwilke zajrzalam, zeby sie przywitac.
mama2corun tez chce juz miec niunie w ramionach i walcze sama ze soba, ze dla dziecka duzo lepiej po 37 tyg sie urodzic etc...

Ewcia sliczne buciki, i badzo fajnie wygladasz. a bodziaczek taki wesoly :)

Jolcia mocz sie bada na czczo!!
A ja sie nie spiesze do maja. Nawet juz troszke panikuje, ze tak szybko. Moze dlatego, ze boje sie tych wszystkich cierpien i troche zmian w naszym zyciu.

jola22
Hej kobietki

Ja witam sie niedzielnie niestety z pracy – ale tylko do 15-45 wiec jest ok.
U nas pogoda przepiekna –na moje oko jest chyba z 15 stopni – a ja sie kisze w robocie.

My tez wczoraj bylismy na urodzinkach – 1 urodzinki przepieknej krolewny o imieniu Natalia.
Jest taka slodka ze mialam ochote ja zjesc razem z tortem.
Bylo bardzo milo – prezen od nas bardzo jej sie podobal, wiec tym bardziej bylo nam milo.
No I przy okazji mi dostalo sie pare komplementow – ze tak ladnie mi w ciazy, ze takie mam ladne wlosy – az latalam pod sufitem, I troche podbudowlam swoje ego.

Kwietnowki juz rodza – az sie boje. Po wczorajszym USG caly czas mysle o tym ze pewnie wczesniej urodze – z wszystkich wykresów na raporcie który dostalam wychodzi ze jestem w 32-32-33 tyg ciazy.
Wiem, wiem wkrecam sobie, ale skoro moja dzidzia taka duza to moze mnie zaskoczyc i urodzic sie wczesniej.

Jola komplementy jak najbardziej zasłużone :)
A jeśli Julcia postanowi pojawić się na świecie 2 tygodnie wcześniej, to tylko się cieszyć. Weźmie Cię z zaskoczenia :)
U mnie też wymiary na USG wychodzą zawsze na większe o 1-2 tygodnie, ale coś czuję, że mój Kuba termin przetrzyma.

jola22
mama2
jola22
Kobietki sprawdzilam jeszcze raz I wyszlo wszystko dobrze – sprawdze jeszcze jutro rano – zobaczymy co wyjdzie.

Jola po dupie powinnas dostac za robienie sobie badan na wlasna reke i denerwowanie sie bez powodu , a dlatego bez powodu bo mocz bada sie rano po min. 8 godzinnej przerwie zeby własnie nie bylo glukozy i takich tam a ty nawet jak 5 godzin nic nie zjesz to moze byc za mało

No to mi sie dostało :36_8_3:

:gangsta::gangsta:

gunia43
Daffodil
mama2corun

mama2corun jak zwykle masz rację :) Jakoś ciągle zapominam o tym krwawieniu, które z 3 tygodnie może potrwać. Ech... szkoda, że nie można tamponów używać :) Chociaż po porodzie taki tampon to chyba mógłby wypaść :)
Daffodil - ale jakby ladna wiosna byla to mozna juz dzioba do slonca wystawic w maju i to nawet lepsze niz solarium :-) Ja na to licze!

ja wlasnie na to licze , na balkonie chce wystawic dzioba do sloneczka troche:hamak::hamak:

dorciaa25
Daffodil
mama2corun
dziewuszki jedna kwietniowka o6 odeszly jej wody 3 tyg przed terminem :D to tak jak u mnie z Oliwia tylko u mnie przed 6 odeszly wody ale tez 3 tyg przed terminem :D ciekawe jak teraz bedzie jeju dziewuszki kwietniowki juz sie rozpakowuja za chwile my!!!

Zaczynam się bać :8_1_222: Jakoś cały czas wydaje mi się, że jeszcze dużo czasu :)

Mojej koleżance jakos ponad tydzień temu wody odeszły miesiąć wcześniej,ale dzidzius był prawidłowo ułożony , urodziła naturalnie, i wszystko jest w porządku,mała miała tylko żółtaczkę fizjologiczną,ale wczesniaki podobno zawsze mają.

Chyba nie tylko wcześniaki, noworodki urodzone o czasie też prawie zawsze mają.

jola30
no i jestem w szpialu za bardzo nic mi nie powiedzieli tylko przyczymali 1 godz i kazali jechac na poloznictwo bo oni nie maja sprzetu a to juz za wysoka ciaza zeby to tak lekcewazyc no i pojechalismy do tego polozonego 20 mil dalej tam gdzie bede rodzic .zaczelo pobrali mocz zbadali brzuch i podlaczyli do aparatury serduszko bilo jak dzwon ale ruchow 0.
Kazali mi wypic szklanke wody lodowatej i nic i tak przez godzine 0 ruchow dziecka .pani doktor zdecydowala przebadac mnie ginekologicznie i pobrala kilka wymazow strasznie mnie bolalo i wtedy maly kopna raz.:yuppi:stwierdzila ze mam tak ulozone dziecko z prawej strony i dlatego ten tepy bol i ze on sie chyba chce przestawic albo fiknac i dlatego mnie tak boli a boli mnie tak ze chodzic nie moge.i jak do jutra nic sie nie zmieni to mam sie udac do szpitala do nich na lezenie plackiem.lub sama lezec i nic nie robic a co najgorsze dzwigac tylko lezec.sprawdza wyniki i dadza znac najszybciej jak cos zlego sie dzieje.

jola nie wiem czy czytałaś co napisałam po wizycie u mojego gin ale miałam te same obawy i jeszcze gorsze stresy co ty!!! Bo mój mały przestał się intensywnie ruszać !! Dzisiaj i wczoraj było i jest już lepiej !! Moja gin powiedziała iz po badaniu usg i biciu serca jest ok!! Ale ja mam inny problem bo mam mały brzuch i mało wód płodowych a do tego jest ułożony pośladkowo!! Także nie martw się na zapas !!choć wiem że to nie łatwe

http://www.suwaczek.pl/cache/76b1a6931d.png

dorciaa25
witam dziewczyny ,dzis tylko na szybko zdam wam relacje ...
Byłam u lekarza wczoraj i okazało sie niestety że bardzo skróciła mi sie szyjka macicy i musze bez przerwy leżeć...przynajmniej prze najbliższy miesiąć,
we wtorek mam usg to dowiem się wagi filipka itpw czoraj zrobiła mi tylko usg szyjki macicy, taj jak napisałam bardzo się skróciła ale jest zamknieta i podobno dzidzius jest bardzo nisko główkaw dól i grozi mi poród w kazdej chwili.

z tą szyjką to tak jest ale jeszce mogą ci założyć ten szew jeśli zajdzie taka konieczność !! Natomiast z drugiej strony to poród będzie exspresowy zobaczysz!!!!:))))) ja miałam krótką szyjkę w pierwszej ciąży i rodziłam dosłownie razem z bólami około 1- godziny

daffodil
dorciaa25
daffodil

zaczynam się bać :8_1_222: Jakoś cały czas wydaje mi się, że jeszcze dużo czasu :)

mojej koleżance jakos ponad tydzień temu wody odeszły miesiąć wcześniej,ale dzidzius był prawidłowo ułożony , urodziła naturalnie, i wszystko jest w porządku,mała miała tylko żółtaczkę fizjologiczną,ale wczesniaki podobno zawsze mają.

chyba nie tylko wcześniaki, noworodki urodzone o czasie też prawie zawsze mają.

dokładnie daffodil żółtaczka występuje u 95% maluchów

Daffodil
Ewciaa
mama2curon ja tez leże bo coś mnie troszke brzuszek boli i mam taką zgage że szok blee

Ja to chyba należę do tych szczęściar, które zgaga omija z daleka. Nie miałam jeszcze nigdy w życiu. Myślałam, że może w ciąży się dowiem co to jest, a tu chyba nic z tego :36_15_9:

Daffodil nie masz czego żałować - to jest ochydne uczucie, mnie męczy przynajmniej raz dziennie:36_2_21:

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829