Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

hej kochane
Jolcia to super wiesci i 2 kg to dobra waga :D
Daffodil kolorek super wygladasz slicznie ale wydaje mi sie ze buzie masz szczuplutka moze kolorek tak podzialal sliczna jestes
a ja cale popoludnie z moim M i Oliwka gralismy w gre planszowa a teraz idziemy do sklepu kupic cos do jedzonka idziemy na nogach zeby odrazu spacerek zaliczyc.no wiec buziaczki kochane do poznego wieczorka.

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

jola22
Jestem kobietki.

Już po USG :yuppi::yuppi:
No wiec tak - moja Juleńka ułożona jest główką w dół(grzeczna kobietka) - sama nie wiem kiedy się przekręciła.
Wszystkie pomiary, czyli główka, brzuszek, nóżka ok - Juleczka jest górnej granicy wielkości.:36_1_22:
Serduszko bije ok.:taniec1:
I TERAZ UWAGA WAŻY 2 KG - KLOCEK Z NIEJ NIEZŁY.:noooo::alajjj::noooo:

Po raz kolejny potwierdzone że to kobietka, a do tego zdrowa i duża kobietka:yuppi::yuppi:
Jola22 - gratulacje!!! Fajnie, ze Julcia rosnie zdrowo i jaki z niej kloc. NO, no...
Dorcia - a moze szyjka byla 35 mm i sie skrocila tylko o te 0,5 cm. Jakby byklo az tak zle to chyba wyslala by Cie do szpiltala lezec. Juz sama nie wiem, ale moze faktycznie nie jest tak zle.

Ja juz po wizycie u tesciowej. Najedlismy sie oczywiscie do granic i terza zeby sie jeszcze dopchac maz skoczyl po lodyczekoladowe. Tak na dobitke :-)

Daffodil
Wklejam zdjęcia z moim nowym kolorkiem :) W sumie bardzo fajnie wyszedł, tylko ja potrzebuję trochę czasu, żeby się do niego przekonać :) Ponad 5 lat miałam jasne włosy i teraz za każdym razem jak wchodzę do łazienki i widzę się w lustrze, to jestem zaskoczona :) A M. to co chwilę mnie z każdej strony ogląda, chyba się zastanawia czy mu baby nie podmienili :hahaha:

[ATTACH]4563[/ATTACH] [ATTACH]4564[/ATTACH]
Daffodil - Jak dla mnie tow wygladasz bardzo ladnie w tym nowym imagu. Kolor wyszedl bardzo ladny. Czesami dobrze jest cos zmienic, chopc potem czesto wracamy do poprzedniego koloru czy fryzury, ale wtedy ta stara tez juz jest nowa :-)
Czym farbowalas?

pat-k
mama2
a dzis szefowa mowi zebym wypoczywała bo ona rozumie itp ale za 4 tyg jak juz zagrozenia nie bedzie to ona ma nadzieje ze wroce do pracy...co mam siedziec w domu jak bede pracowac do szybciej urodze bo nie bede sie kisic w domu a ja na to ze siedzac za biurkiem 8 godzin napewno szybciej nie urodze, predzej spacerujac i bedac w ruchu ale widze ze wszyscy na mnie czekaja za miesiac:36_8_3:

a niech sobie czekaja... ;) czekac i doczekac sie to dwie rozne sprawy :))
Hi, hi. Zlote slowa!

mama2 - Jasne. To proste jak drut.

Bierzemy:
-500 gram serka na sernik np. bieluch - ja wzielam pietnicy
-4 jaja
-pol szklanki cukru
-brzoskwinie z puszki
-budyn waniliowy - torebka
-cukier waniliowy lub aromat do ciata - jak wolisz

Dalej zadna filozofia. Ubijamy jajka z cukrem. Dodajemy cukier waniliowy i budyn i razem wszystko dalej miksujemy. Brzoskwine kroimy wzdluz albo9 w kostke - wedle upodoban.

Forme tortowa natluszczamy i posypujemy bulka. Na forme wylewamy mase serowa a wnia wtykamy brzoskwinie. Piec 50 minut w 180°C. Ja pieklam godzine. Posypac cukrem pudrem.

Wersja ciut bardziej kaloryczna, ale i lepsza jest taka, ze ubijamy jeszcze 2 bialkjajek na piane do tego dodajemy cukier - 3 lyzki i 2-3 lyzki wiorkow kokosowych. Ta mase nakladamy po 40 minutach na prawei upieczony sernik i pieczemy jeszcze 15 minut.

Generalnie to proste jak drut, szybko sie robi i wersja bez masy kokosowej ma ok. 1000 kcal caly sernik. Takze niezle.

Smacznego!

gunia43
mama2 - Jasne. To proste jak drut.

Bierzemy:
-500 gram serka na sernik np. bieluch - ja wzielam pietnicy
-4 jaja
-pol szklanki cukru
-brzoskwinie z puszki
-budyn waniliowy - torebka
-cukier waniliowy lub aromat do ciata - jak wolisz

Dalej zadna filozofia. Ubijamy jajka z cukrem. Dodajemy cukier waniliowy i budyn i razem wszystko dalej miksujemy. Brzoskwine kroimy wzdluz albo9 w kostke - wedle upodoban.

Forme tortowa natluszczamy i posypujemy bulka. Na forme wylewamy mase serowa a wnia wtykamy brzoskwinie. Piec 50 minut w 180°C. Ja pieklam godzine. Posypac cukrem pudrem.

Wersja ciut bardziej kaloryczna, ale i lepsza jest taka, ze ubijamy jeszcze 2 bialkjajek na piane do tego dodajemy cukier - 3 lyzki i 2-3 lyzki wiorkow kokosowych. Ta mase nakladamy po 40 minutach na prawei upieczony sernik i pieczemy jeszcze 15 minut.

Generalnie to proste jak drut, szybko sie robi i wersja bez masy kokosowej ma ok. 1000 kcal caly sernik. Takze niezle.

Smacznego!

BARDZO DZIEKUJE KOCHANA:yuppi::yuppi:

NO WIDZE ZE POZNKALYSCE JUZ A MY POSZLISMY NA SPACEREK ZADZWONIL KUZYN m CZY MOZE NAS ODWIEDZC BARDZO GO LUBIE JEST TAK KULTURALNY I ZAWSZE COS SMACZNEGO PRZYNOSI:d HHI DZIS TORCIK Z BITA SMIETANA I ORZECHAMI I TRUSKAWKAMI I KIWI PYCHOTKA JA W REWANZU ZROBILAM SALATKE Z TUNCZYKA TAK NA SZYBKO OCZYWISCIE CHWALIL JAK ZWYKLE :d I JEDEN I DRUGI BO MOJ M TO WOGOLE ZAWSZE PRZED WSZYSTKIMI SIE CHWALI ZE JEGO TAK DOBRZE GOTUJE ITP ITD BARDZO MI MILO WTEDY JEST.JEDNYM SLOWEM MIELISMY DZIS BARDZO FAJNY DZIEN :yuppi:A MI TAK WOLNO NET CHODZI ZE MASAKRA NIEWIEM CZEMU.KOCHANE BUZIAKI I SPOKOJNEJ NOCY A JUTRO SLONECZKA ZA OKNEM :*

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

No i jestem w szpialu za bardzo nic mi nie powiedzieli tylko przyczymali 1 godz i kazali jechac na poloznictwo bo oni nie maja sprzetu a to juz za wysoka ciaza zeby to tak lekcewazyc no i pojechalismy do tego polozonego 20 mil dalej tam gdzie bede rodzic .Zaczelo pobrali mocz zbadali brzuch i podlaczyli do aparatury serduszko bilo jak dzwon ale ruchow 0.
Kazali mi wypic szklanke wody lodowatej i nic i tak przez godzine 0 ruchow dziecka .Pani doktor zdecydowala przebadac mnie ginekologicznie i pobrala kilka wymazow strasznie mnie bolalo i wtedy maly kopna raz.:yuppi:Stwierdzila ze mam tak ulozone dziecko z prawej strony i dlatego ten tepy bol i ze on sie chyba chce przestawic albo fiknac i dlatego mnie tak boli a boli mnie tak ze chodzic nie moge.I jak do jutra nic sie nie zmieni to mam sie udac do szpitala do nich na lezenie plackiem.Lub sama lezec i nic nie robic a co najgorsze dzwigac tylko lezec.Sprawdza wyniki i dadza znac najszybciej jak cos zlego sie dzieje.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Daffodil
Wklejam zdjęcia z moim nowym kolorkiem :) W sumie bardzo fajnie wyszedł, tylko ja potrzebuję trochę czasu, żeby się do niego przekonać :) Ponad 5 lat miałam jasne włosy i teraz za każdym razem jak wchodzę do łazienki i widzę się w lustrze, to jestem zaskoczona :) A M. to co chwilę mnie z każdej strony ogląda, chyba się zastanawia czy mu baby nie podmienili :hahaha:

[Daffodil-swietnie wygladasz ale to braz nie rudy czy machon ja myslalm ze ma byc cos zrudosci zmienilas zdanie?/B]
ja juz farbuje w ciazy 3 raz na machon i cos ostatnio mi nie wyszedl ale w pon.jestem umowiona do fryzierki jak dobrze sie bede czula to ide bo jakos nie moge na siebie patrzec choc wszystkim sie podoba.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Jola30
No i jestem w szpialu za bardzo nic mi nie powiedzieli tylko przyczymali 1 godz i kazali jechac na poloznictwo bo oni nie maja sprzetu a to juz za wysoka ciaza zeby to tak lekcewazyc no i pojechalismy do tego polozonego 20 mil dalej tam gdzie bede rodzic .Zaczelo pobrali mocz zbadali brzuch i podlaczyli do aparatury serduszko bilo jak dzwon ale ruchow 0.
Kazali mi wypic szklanke wody lodowatej i nic i tak przez godzine 0 ruchow dziecka .Pani doktor zdecydowala przebadac mnie ginekologicznie i pobrala kilka wymazow strasznie mnie bolalo i wtedy maly kopna raz.:yuppi:Stwierdzila ze mam tak ulozone dziecko z prawej strony i dlatego ten tepy bol i ze on sie chyba chce przestawic albo fiknac i dlatego mnie tak boli a boli mnie tak ze chodzic nie moge.I jak do jutra nic sie nie zmieni to mam sie udac do szpitala do nich na lezenie plackiem.Lub sama lezec i nic nie robic a co najgorsze dzwigac tylko lezec.Sprawdza wyniki i dadza znac najszybciej jak cos zlego sie dzieje.

Jola.G czyli z małym wszystko ok - serducho jak dzwon, może on naprawdę chce fiknąć kozła - a ten kopniak to na pocieszenie za ból
Ja bym Ci radziła jutro jechać do szpitala no bo ten ból to tak trochę dziwny - będziesz pod dobrą opieką, i może ci zrobią USG.
Kurde pewnie ciężka decyzja, ale parę dni w szpitalu na obserwacji nie zaszkodzi, a ty będziesz spokojna.
Buziaki ogromne - no i informuj na bieżąco co i jak bo będziemy się martwiły.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

mama2
a dzis szefowa mowi zebym wypoczywała bo ona rozumie itp ale za 4 tyg jak juz zagrozenia nie bedzie to ona ma nadzieje ze wroce do pracy...co mam siedziec w domu jak bede pracowac do szybciej urodze bo nie bede sie kisic w domu a ja na to ze siedzac za biurkiem 8 godzin napewno szybciej nie urodze, predzej spacerujac i bedac w ruchu ale widze ze wszyscy na mnie czekaja za miesiac:36_8_3:

Mama nawet mi się tu nie wygłupiaj. Nie ma żadnych powrotów i już :) Niech sobie czekają, a za miesiąc to będzie piękna wiosna i będziesz się dotleniać, a nie siedzieć przez 8 godzin przed komputerem.

gunia43
Daffodil

Daffodil - Jak dla mnie tow wygladasz bardzo ladnie w tym nowym imagu. Kolor wyszedl bardzo ladny. Czesami dobrze jest cos zmienic, chopc potem czesto wracamy do poprzedniego koloru czy fryzury, ale wtedy ta stara tez juz jest nowa :-)
Czym farbowalas?

Schwarzkopf Brillance - Szlachetny mahoń

Jola30

Jola najważniejsze, że serducho zasuwa i że badania porobili. Może masz takiego bardziej ospałego synka po prostu. Trzymam kciuki, żeby wyniki były dobre.

Jola30
Daffodil

[Daffodil-swietnie wygladasz ale to braz nie rudy czy machon ja myslalm ze ma byc cos zrudosci zmienilas zdanie?/B]
ja juz farbuje w ciazy 3 raz na machon i cos ostatnio mi nie wyszedl ale w pon.jestem umowiona do fryzierki jak dobrze sie bede czula to ide bo jakos nie moge na siebie patrzec choc wszystkim sie podoba.

Jolu to jest mahoń, ale na zdjęciach rzeczywiście kiepsko widać. Były w ciemnym przedpokoju robione, więc pewnie dlatego. W słońcu włosy są porządnie czerwone :)