Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Isabela
POlu zycze Ci abys zawsze byla usmiechnieta zeby slonko zawsze swiecilo w twoim zyciu zycze zebys miala przyjaciol ktorzy beda tymi prawdziwymi zeby milosc bliskich nigdy niepozwolila Ci o sobie zapomniec a ze nastolatka jestes to znalezienia milosci w plci przeciwnej lub jesli masz chlopaka to zebys byla z nim szczesliwa zycze Ci tak silnego charakteru jak ma twoja mama spelnienia wszystkich marzen tych banalnych i tych skrytych malych i duzych i wogole zdrowka i 1000000 dlugich szczesliwych lat

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

witam kochane porannie :D w calkiem optymistycznym humorze
JolaG dretwienia przedewszystkim niedobor magnezu a drugie moze byc tak ze jak lezysz maly uciska Ci kregoslup akurat w tym miejscu gdzie sa nerwy wlasnie odpowiadajace za takie dretwienie,a skurcze moga byc przepowiadajace moga sie pojawic nawet ponad miesiac do porodu rzeczywistego.jesli bardzo sie martwisz to chyba mozesz zglosic sie do szpitala zeby sprawdzili co i jak przy przyjeciu nasciemniaj ze caly dzien ani razu niepoczulas ruchow rozplacz sie i mow ze bardzo boli brzuch.a przede wszystkim kochana wyrzuc zle mysli bo one niepomagaja,duzo przeszlas w ostatnim czasie ale kochana musicz znowu nabrac optymizmu.dla synusia codziennie rano do lusterka usmiech i powtorz kilka razy wszystko bedzie dobrze.

no i co sie tak cicho zrobilo co??wracac mi tu ja z wami z pol godz jeszcze posiedze i zabieram sie za porzadki :D dzis sobota i mimo ze codziennie sprzatam to w sb takie porzadnie wszystkie zakamarki :D Oliwka to juz marudzi kiedy bedziemy sprzatac i krazy jak sep nademna juz juz hihi on wczoraj taka podekscytowana jak pranie dla malutkiej robilysmy wczoraj biale pieluchy i ciuszki biale no i cala pralka pelniutka wyszla :D a jeszcze ze 2 pralki zostaly kolorowych :Dposciel reczniczki :D o jeju albo jeszcze ze 3
ja pije herbatke zurawinowa bo jakis dziwny bol mnie zlapal ale nie taki normalny jak przy zapaleniu pecherza alle tak jakby w srodku cewki moczowej moze poprostu mala akurat mnie tam dugala...

mama2corun
JolaG dretwienia przedewszystkim niedobor magnezu a drugie moze byc tak ze jak lezysz maly uciska Ci kregoslup akurat w tym miejscu gdzie sa nerwy wlasnie odpowiadajace za takie dretwienie,a skurcze moga byc przepowiadajace moga sie pojawic nawet ponad miesiac do porodu rzeczywistego.jesli bardzo sie martwisz to chyba mozesz zglosic sie do szpitala zeby sprawdzili co i jak przy przyjeciu nasciemniaj ze caly dzien ani razu niepoczulas ruchow rozplacz sie i mow ze bardzo boli brzuch.a przede wszystkim kochana wyrzuc zle mysli bo one niepomagaja,duzo przeszlas w ostatnim czasie ale kochana musicz znowu nabrac optymizmu.dla synusia codziennie rano do lusterka usmiech i powtorz kilka razy wszystko bedzie dobrze.

Wiec jak maly ma focha i dzis sie nie poruszy do popoludnia jak wroci M.z pracy wsadam i jade do szpitala ale nie wiem gdzie bo poloznictwo to jakies 25mil odemnie a moze wystarczy u mnie w miescie do szpitala?Zbadac zbadaja?

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Jola30
mama2corun

Wiec jak maly ma focha i dzis sie nie poruszy do popoludnia jak wroci M.z pracy wsadam i jade do szpitala ale nie wiem gdzie bo poloznictwo to jakies 25mil odemnie a moze wystarczy u mnie w miescie do szpitala?Zbadac zbadaja?

musza! Wezma Cie na monitoring, podlacza brzuch pod urzadzenie, ktore bedzie badalo ruchy i bicie serca malucha.

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

jola22
No tak jak ja się z pracy przyturlałam to wszystkie gdzieś wywiało.:36_2_18:

Ja jutro mam moje wyczekane USG:yuppi::yuppi: - dzisiaj zmieniłam godzinę wizyty z 16 na 12 bo nie dała bym rady tak długo czekać, a tak rano idziemy na oglądanie szpitala a zaraz po tym pędzimy na USG:smile_jump::smile_jump::smile_jump:

Moja Juleczka zawsze mnie bardzo kopie i się wierci jak ja próbuje zasnąć, i wczoraj wieczorkiem tak mocno przejechała mi nóżką pod skórą że mogłam ją całą poczuć :yuppi:- bolesne, ale wspaniałe uczucie
Jolcia22 - czekamy na relacje po USG. Powodzenia!

Jola, i tak nie zrobia Ci usg, te badania, o ktorych pisalam w moim szpitalu robia na oddziale polozniczym i polozna mowila, ze jesli nie bede czula dlugo ruchow dziecka to mam przyjechac, a oni od reki zrobia mi badania. Takze jedz i skrec cos, ze maluch od dluzszego czasu sie nie rusza i chcesz by ktos sprawdzil czy wszystko jest ok.

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

jola22
Kobietki doradźcie mi proszę.
Jutro idziemy na roczek - no i mam parę typów prezentu ale nie wiem który wybrać.
A, zapomniałam dodać - prezent dla dziewczynki

Jola22 - jak dla mnie wszystko fajjne wiec nie wiem co Ci poradzic. Wybierz moze najtanszy, bo wsyzstko super ;-) a przynajmniej pare funtow w kieszeni ci zostanie.

mama2
dzien dobry ,
opuscilam was wczoraj tak nagle bo bo czulam sie fatalnie i psychicznie i fizycznie..:36_2_18:
.rozbolały mnie krzyze , ruszyc sie nie moglam a co do malego to bardzo bym chciala zeby to sie nie powtórzyło , naprawde wygladalo to tak jak by mu cos siie działo, gwałtowne , bardzo silne ruchy , w kazdym razie ja przezylam szok!!:rentgen:

A i wczoraj brzuch mi twardniał non stop ale musze powiedziec ze strasznie sie wczoraj narobiłam w domu :36_2_22:

a dzis ma byc podobno ciepł 9 stopni i słonko ...no zobaczymy narazie jest mgła wiec jest szansa:sun::sun::sun:

Mama mam nadzieję, że dzisiaj już lepiej. Brzuch mógł twardnieć z przemęczenia albo od tych podskoków Maksia. Dzisiaj się proszę relaksować i nie zasuwać tak jak wczoraj.

A u nas pogoda śliczna. Witam się porannie, troszkę poczytam co tu naskrobałyście i zmykam na spacer.

isabela
dzien dobry dziewczeta sobotnio :)

Juz od 6 spac nie moge. Brzuch mi sie napina i boli, musialam wstac by pochodzic.
Mia wyczula, ze 16 lat temu nad ranem dostalam boli i urodzilam jej starsza siostre :)
hehhehhe Masowalam brzuch, lazilam po sypialni i mowilam by sie przestala tak gimnastykowac bo to nie jej dzien :) Czekamy, az sie Pola obudzi by ja wycalowac i zlozyc zyczonka. Dzis kolejny dzien imprezowy, zabieram moja panny na zakupy i do knajpy potem :)

A u nas super sloneczko, cieplo i ladnie :)

Isabela wszystkiego najlepszego dla córci :yuppi:
I bawcie się dzisiaj dobrze :)

Ewciaa
Jolcia trzymam kciuki za wizyte

Dorciaa to leż kochana i nawet się nie ruszaj, opoczywaj i dbaj o Was, trzymam kciuki żeby wszytsko było dobrze

mama isabelka ma racje może grzyby posmakowały Maksiowi, nie martw się napewo jest wszytsko dobrze

ja natomiast dziś miałam niezbyt dobrą noc, bóle okresowe pojawiały się co jakiś czas, Zuzia mało się ruszała, a dziś jak wstałam to przez chwile jej nie czułam dopiero po 15 min. się obudziła
czy Wy swoje maluchy czujecie bezprzerwy??? bo znów zaczynam się martwić

Ewcia jak to bez przerwy? Przecież takie dziecko trochę musi pospać :)

dorciaa25
Witam dziewczyny ,dzis tylko na szybko zdam wam relacje ...
byłam u lekarza wczoraj i okazało sie niestety że bardzo skróciła mi sie szyjka macicy i musze bez przerwy leżeć...przynajmniej prze najbliższy miesiąć,
we wtorek mam usg to dowiem się wagi Filipka itpW czoraj zrobiła mi tylko usg szyjki macicy, taj jak napisałam bardzo się skróciła ale jest zamknieta i podobno dzidzius jest bardzo nisko główkaw dól i grozi mi poród w kazdej chwili.

Dorciaa - ale sie porobilo. NIc to kochana. Nie martw sie , bo dzidzius juz ladnie rozwiniety, aTy lez i odpoczywaj i sie relaksuj ile wlezie. A szwu na szyjce nie chciala Ci zalozyc. Cos gdzies czytalam, ze tak sie robi.

isabela
mama2
dziewczyny mam lekkiego stracha bo jadłam dzis grzyby smazone i teraz od godziny moj synek sie dziwnie zachowuje w brzuchu jego ruchy sa bardzo gwałtowne , całym brzuchem mi szarpie , nie mowie juz o bolu jaki czuje . Wyglada to tak jakby go cos bolało....czy mogły mu te grzyby zaszkodzic , czy to mozliwe??? przyznam ze mnie dzis pogoniło do toalety po nich , kurcze moze mu cos jest?:36_2_18::36_2_18:

to rownie dobrze moze znaczyc, ze mu smakowalo - za czym osobiscie obstaje :) Mozna jesc grzyby w ciazy, poki Ty sie dobrze czujesz maluszek napewno jest zdrowy. Wierz mi, ze wyczulabys, ze cos jest nie tak po swoim samopoczuciu. Mia szalaje gdy zjem cos co jej smakuje, to juz wiem. Pewnie masz to samo :) a on teraz sie gimnastykuje i pokazuje mamusi jaki jest silny po dobrej kolacyjce. :):):)
Racja isabela. Na pewno mu smakowalo i z radosci takie fikolki kreci :-)