Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Jola30
isabela
dzien dobry kochane. Jejjj jaki mily dzien, od samego rana zyczenia, calusy itp. Nawet dziewczynom moim powiedzialam zeby poszly na wagary bo chce z nimi gdzies wyskoczyc.
Dziekuje Wam kochane za te wszystkie zyczenia tu i na NK. Wierze, ze bede zyla 100 lat w zdrowiu tyle tego jest!!!!!!!!!

JolaG polozylam Loreal super light ash, trzymalam 10 minut dluzej. Niczym wiecej nie robie. On jest popielaty juz z "urzedu" heheh

To jest farba?

tak :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

Daffodil
Moje biedne dziecko ma czkawkę :yuppi: Dopiero po raz drugi, więc znowu mam powód do radości :) A poza tym teraz czuję dokładnie gdzie jest główka, bo tam go najbardziej szarpie. Biedaczek mały :)

Daffodil zazdroszcze ze wy tak wiecie gdzie dziecko jest i ze ma czkawke ja tam nie jestem takim ekspertem a wogule moj maly to jakies nie mrawe dziecko zadko sie mi buja w brzuszku leniwiec.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

amelcia8
Jola30
:yuppi:
Daffodil
Cześć kobietki.
Ja właśnie wróciłam od lekarza i jestem przeszczęśliwa, bo Kuba fiknął :yuppi: Teraz wisi jak nietoperz i mam nadzieję, że już tak zostanie :)
Miałam się dzisiaj pokazać z wynikami USG z soboty i nie sądziłam, że mi jeszcze raz USG będzie robił, ale stwierdził, że trzeba sprawdzić położenie i zrobił takie 3 sekundowe :) Matko, ale się cieszę, normalnie zgłupiałam :yuppi:
Oprócz tego szyjka bardzo długa, dziecko jeszcze wysoko, więc jeszcze nic się nie zacznie dziać w najbliższym czasie :)
Jak już się pochwaliłam, to teraz zabieram się za czytanie.

:yuppi::yuppi::yuppi::yuppi:SUPER:yuppi::yuppi::yuppi::yuppi:

nawet nie wesz jakie to ważne że twój syn już fiknął kozła:)!! ja się dowiem jutro co u mojego skarba:) bardzo boję
Bedzie dobrze Amelcia. Trzymam kciuki za jutrzejsze badanko!

Jola30
Daffodil
Moje biedne dziecko ma czkawkę :yuppi: Dopiero po raz drugi, więc znowu mam powód do radości :) A poza tym teraz czuję dokładnie gdzie jest główka, bo tam go najbardziej szarpie. Biedaczek mały :)

Daffodil zazdroszcze ze wy tak wiecie gdzie dziecko jest i ze ma czkawke ja tam nie jestem takim ekspertem a wogule moj maly to jakies nie mrawe dziecko zadko sie mi buja w brzuszku leniwiec.

Jola mnie też do eksperta daleko :) Ale akurat czkawkę łatwo rozpoznać, bo są to bardzo regularne ruchy dziecka, takie stuknięcia, jakby się dzidziuś na trampolinie odbijał :) Tak co parę sekund i trwają zazwyczaj parę minut bez przerwy.

A ja jednak jestem chora juz na calego z nosa leci wszystko boli i uszy mnie strasznie bola wiec grypa mnie dopadla.Wczoraj z M.sie pokucilam ze to jego wina bo nie dba o siebie i ja przez niego jestem 2 raz chora i naraza nas na stresy bo sie martwie o malego i cierpie bo nic nie moge wziasc i strasznie mnie wszystko boli.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Daffodil

Ja, odkad Maly fiknal, najbardziej czuje jego raczki jak mi boksuja boki i nozki jak mi obklada zebra
:-)
Czkawke czulam wczesniej w 5 i 6 miesiacu bardzo czesto. Teraz moze ra sie zdarzylo. Widoznie Maksio juz sie wyczkal!

Jola30
A ja jednak jestem chora juz na calego z nosa leci wszystko boli i uszy mnie strasznie bola wiec grypa mnie dopadla.Wczoraj z M.sie pokucilam ze to jego wina bo nie dba o siebie i ja przez niego jestem 2 raz chora i naraza nas na stresy bo sie martwie o malego i cierpie bo nic nie moge wziasc i strasznie mnie wszystko boli.

Jola biedulko musisz wyleżeć to choróbsko w takim razie.
U nas to samo było, M. przez całą zimę bez czapki, ciągle zasmarkany, na szczęście zaraziłam się od niego tylko i raz i przeszło po 3 dniach, ale już sobie wyobrażam jak za rok będzie mi małe dziecko zarażał :8_1_222: Mam nadzieję, że zmądrzeje do tego czasu, bo normalnie zabiję :36_8_3:

Jola30
Daffodil

Jola.G - PO maju jeszcze zatesknisz za czasami, kiedy Maly byl spokojny :-)

mama2
Daffodil

to tak jak ja czuje zawsze czkawke w dole po lewej , od wczoraj miał juz 4 razy

U mnie bardziej po prawej stronie :)

Jola30

Jola.G - to ja przypominam domowe sposoby:
-imbir plus cytryna z goraca herbatka
-jagody (mrozone mozna dostac) zasypane cukrem tez z herbatka
-leki homeopatyczne na grype - dozwolone w ciazy, mnie pomoglo w Polsce jak bylam przeziebiopna Oscillococinnum. Spytaj w aptece, na pewno cos homeopatycznego maja.

mama2
Wlasnie wrocilam ze sklepu i wcinam 3 pączka , bo baby nie było!!!!!!!!!!!!!!!!
a w sklepie prawie zemdlałam , miałam tak wysoki puls ze myslałam ze sie przekrece brrr ochydne uczucie

Wyobrażam sobie, że musiało to być mało komfortowe :8_1_222: Coś mi się wydaje, że jeszcze trochę i zaczniemy się bać same wychodzić z domu.

Daffodil
mama2
Daffodil

to tak jak ja czuje zawsze czkawke w dole po lewej , od wczoraj miał juz 4 razy

U mnie bardziej po prawej stronie :)

Tak sie wczoraj ucieszyłam ze Kubus fiknał ze sama bylam zdziwiona jak przezywam to forum i wasze smutki i radosci....Wciaz sie ciesze jak wiem ze synus Twoj lewituje i ze urodzisz naturalnie:yuppi:

Daffodil
mama2
Wlasnie wrocilam ze sklepu i wcinam 3 pączka , bo baby nie było!!!!!!!!!!!!!!!!
a w sklepie prawie zemdlałam , miałam tak wysoki puls ze myslałam ze sie przekrece brrr ochydne uczucie

Wyobrażam sobie, że musiało to być mało komfortowe :8_1_222: Coś mi się wydaje, że jeszcze trochę i zaczniemy się bać same wychodzić z domu.

zebys wiedziała chciałm isc po paczki na drugi koniec sklepu i mowie do meza zeby poszedł ze mna bo sama sie boje

Daffodil
Jola30

Jola biedulko musisz wyleżeć to choróbsko w takim razie.
U nas to samo było, M. przez całą zimę bez czapki, ciągle zasmarkany, na szczęście zaraziłam się od niego tylko i raz i przeszło po 3 dniach, ale już sobie wyobrażam jak za rok będzie mi małe dziecko zarażał :8_1_222: Mam nadzieję, że zmądrzeje do tego czasu, bo normalnie zabiję :36_8_3:
A ja w Polsce mezowi zakupilam czapke i KAZALAM nosic. Postraszylam, ze jak bedzie chory to spimy osobno i podzialalo. Teraz to mi normalnie dziekuje, bo powiedzial, ze wreszcie przestal marznac. Aj, Ci mezczyzni - widac czapka to nielada odkrycie dla nich czasem.

Mnie nad ranem znow gardlo bolalo ale juz przeszlo. Ja chab mam w gardle jakies bakterie, bo ciagle mnie boli i boli. Po ciazy chyba musze isc dac sobie wymaz wziasc z gardla.
Na szczescie tylko raz mnie w ciazy rozlozylo i to na 1 dzien :-) Oscillococinnum wlasnie pomoglo.