Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

amelcia8
gunia43
katja79

nie wydaje mi sie zeby mozna bylo cos zrobic, pewnie malutka bylaby operowana odrazu po urodzeniu.

A co do porodów ja tez musialam urodzic martwe dziecko mój synek zmarl w 21 tyg wiec byl jeszcze malutki ale powiem wam sam poród tragedia ten bol i taka pustka nie do opisania ale nie dalo sie inaczej...najgorszy jest powrót do domu i te mysli klebiace sie po glowie cala dobe.... Nigdy nie robia cesarki w takich sytuacjach ze wzgledu na ryzyko dla matki ostatnio ten mój kolega lekarz opowiadal jak kobieta rodzila martwe dziecko w 41 tyg które wazylo 4700( udusilo sie pepowina) i mimo ze bylo takie duze tez nie robili cesarki bo wiadomo ze kobieta predzej czy pózniej urodzi a dziecku juz i tak pomóc sie nie da. Szkoda tylko ze nie ma odrazu wsparcia dla takich kobiet które traca malenstwo a podejscie lekarzy i pielegniarek tez pozostawia wieeele do zyczenia niestety...
biedulko ty. Wiele musialas przejsc. Al teraz juz bedzie wszystko w porzadku i majeczka ci wynagrodzi wszystkie te koszmary.
Ja przesylam ci mnostwo promykow z naszego marcowego nieba.

katja i ja cię pozdrawiam :) i teraz na pewno będzie wszystko ok:)):36_33_2:ale jak ty przechodzisz tę ciążę ??? Bo ja bym chyba z strachu i o to maleństwo umarła!!

Amelciu bylo mi naprawde bardzo ciezko, strach bral góre nad radoscia z ciazy...potem ta amniopunkcja i czekanie na wyniki...a jak juz je odebralam to spadl kamien z serca i cóz nie pozostaje nic innego jak wierzyc ze Maja bedzie zdrowa jak rybka

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

no to ja teraz wrzuce cosik na poprawe humorków dosyc tych smutasków

Instrukcja brania prysznica napisana przez kobiety...
1. Zdejmij ubranie i włóż je do odpowiedniego kosza na brudy (białe/kolorowe).

2. Przejdź w płaszczu kąpielowym do łazienki. Jeśli spotkasz po drodze swojego męża, zakryj nerwowym gestem każdy centymetr ciała i biegnij jak najszybciej!

3. Spójrz na swoje odbicie w lustrze i wypnij brzuch najmocniej jak możesz. Poskarż się teraz, że masz duży brzuch.

4. Wejdź pod prysznic. Poszukaj myjki do twarzy, myjki do rak, myjki do nóg, gąbki do reszty ciała i pumeksu.

5. Umyj włosy po raz pierwszy szamponem "4 w 1" z 83 witaminami.

6. Umyj włosy jeszcze raz po raz pierwszy szamponem "4 w 1" z 83 witaminami.

7. Użyj odżywki do włosów z dodatkiem oleju jojoba i suszonych bobrowych genitaliów. Zostaw odżywkę we włosach przez 15 minut.

8. Wetrzyj w twarz maseczkę z jajek, zmieszanych z miąższem z moreli. Wcieraj przez 10 minut, aż poczujesz, że twoja skora jest podrażniona.

9. Zmyj odżywkę do włosów. Zmywaj ją przynajmniej 15 minut, żeby mieć pewność, że twoje włosy są dobrze wypłukane.

10. Wydepiluj pachy i nogi. Nie zapomnij o "okolicach bikini", do tego wybierz jednak wosk.

11. Krzycz najgłośniej jak potrafisz, gdy twój mąż uruchomi spłuczkę lub odkręci gdzieś wodę.

12. Zakręć kurek pod prysznicem.

13. Osusz wszystkie mokre miejsca pod prysznicem za pomocą gąbki. Spryskaj uszczelki przy brodziku sprayem przeciwgrzybicznym.

14. Wyjdź spod prysznica. Osusz się ręcznikiem kąpielowym o powierzchni bilboardu. Włosy zawiń w drugi ręcznik.

15. Zbadaj każdy kawałek ciała, czy nie ma na nim pryszczy. Jeśli są, wyduś je paznokciami lub przy pomocy pincety.

16. Wróć do pokoju szczelnie owinąwszy się płaszczem kąpielowym i z ręcznikiem na głowie.

17. Jeśli spotkasz po drodze swojego męża, zakryj nerwowym gestem każdy centymetr ciała i biegnij jak najszybciej do pokoju, gdzie spędzisz następne 2 godziny ubierając się w świeże ubranie.

instrukcja brania prysznica napisana przez mezczyzn

1. Usiądź na łóżku, zdejmij ubranie i rzuć to wszystko na kupę.

2. Przejdź golusieńki do łazienki. Jeśli spotkasz po drodze swoją żonę, nie zapomnij w zachęcający sposób poruszać miednicą, żeby pokazać jej, jak dumny jesteś z tego, co masz miedzy nogami.

3. Obserwuj swoją zniewalającą męską sylwetkę w lustrze i wciągnij brzuch, aby sprawdzić, czy masz na nim mięśnie (oczywiście, że nie masz). Podziwiaj rozmiar swojego penisa, podrap się po genitaliach i ostatni raz wciągnij swój ostry męski zapach, podtykając
sobie palce pod nos.

4. Wejdź pod prysznic.

5. Nie szukaj myjki (i tak nie używasz).

6. Umyj twarz.

7. Umyj się pod pachami.

8. Pierdnij z całej siły i rozkoszuj się wspaniałą akustyką kabiny.

9. Umyj sobie genitalia i ich okolice, zostaw przy okazji na mydle trochę włosów łonowych.

10. Umyj sobie tyłek.

11. Weź jakiś szampon i umyj włosy.

12. Odsuń zasłonę i spójrz na swoje odbicie w lustrze z wyszczerzonymi zębami i z pokryta pianą głową. Zasuń zasłonę ale tylko do połowy.

13. Nie zapomnij się wysikać.

14. Krótkie płukanie.

15. Wyjdź spod prysznica. Nie zwracaj uwagi na wodę, która rozlała się na podłodze, bo nie zasunąłeś zasłony pod prysznicem do końca.

16. Wytrzyj się szybko. Oczywiście zasłona prysznica ocieka woda na podłogę, nie do brodzika.

17. Spójrz na siebie w lustrze. Napnij mięśnie, wciągnij brzuch, podziwiaj nadzwyczajny rozmiar swojego penisa.

18. Nie spłukuj po sobie brodzika.

19. Zostaw za sobą włączone ogrzewanie i światło.

20. Przejdź powoli, odziany jedynie w ręcznik na biodrach, do kupy twoich rzeczy w pokoju. Jeśli spotkasz po drodze swoja żonę, rozchyl ręcznik i pokaz jej z eleganckim rzutem bioder penisa, dodając: "Wow, widziałaś TO?"

21. Rzuć mokry ręcznik na łóżko.

22. W ciągu 2 minut załóż na siebie stare ubranie.

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

katja79
no to ja teraz wrzuce cosik na poprawe humorków dosyc tych smutasków

Instrukcja brania prysznica napisana przez kobiety...
1. Zdejmij ubranie i włóż je do odpowiedniego kosza na brudy (białe/kolorowe).

2. Przejdź w płaszczu kąpielowym do łazienki. Jeśli spotkasz po drodze swojego męża, zakryj nerwowym gestem każdy centymetr ciała i biegnij jak najszybciej!

3. Spójrz na swoje odbicie w lustrze i wypnij brzuch najmocniej jak możesz. Poskarż się teraz, że masz duży brzuch.

4. Wejdź pod prysznic. Poszukaj myjki do twarzy, myjki do rak, myjki do nóg, gąbki do reszty ciała i pumeksu.

5. Umyj włosy po raz pierwszy szamponem "4 w 1" z 83 witaminami.

6. Umyj włosy jeszcze raz po raz pierwszy szamponem "4 w 1" z 83 witaminami.

7. Użyj odżywki do włosów z dodatkiem oleju jojoba i suszonych bobrowych genitaliów. Zostaw odżywkę we włosach przez 15 minut.

8. Wetrzyj w twarz maseczkę z jajek, zmieszanych z miąższem z moreli. Wcieraj przez 10 minut, aż poczujesz, że twoja skora jest podrażniona.

9. Zmyj odżywkę do włosów. Zmywaj ją przynajmniej 15 minut, żeby mieć pewność, że twoje włosy są dobrze wypłukane.

10. Wydepiluj pachy i nogi. Nie zapomnij o "okolicach bikini", do tego wybierz jednak wosk.

11. Krzycz najgłośniej jak potrafisz, gdy twój mąż uruchomi spłuczkę lub odkręci gdzieś wodę.

12. Zakręć kurek pod prysznicem.

13. Osusz wszystkie mokre miejsca pod prysznicem za pomocą gąbki. Spryskaj uszczelki przy brodziku sprayem przeciwgrzybicznym.

14. Wyjdź spod prysznica. Osusz się ręcznikiem kąpielowym o powierzchni bilboardu. Włosy zawiń w drugi ręcznik.

15. Zbadaj każdy kawałek ciała, czy nie ma na nim pryszczy. Jeśli są, wyduś je paznokciami lub przy pomocy pincety.

16. Wróć do pokoju szczelnie owinąwszy się płaszczem kąpielowym i z ręcznikiem na głowie.

17. Jeśli spotkasz po drodze swojego męża, zakryj nerwowym gestem każdy centymetr ciała i biegnij jak najszybciej do pokoju, gdzie spędzisz następne 2 godziny ubierając się w świeże ubranie.

instrukcja brania prysznica napisana przez mezczyzn

1. Usiądź na łóżku, zdejmij ubranie i rzuć to wszystko na kupę.

2. Przejdź golusieńki do łazienki. Jeśli spotkasz po drodze swoją żonę, nie zapomnij w zachęcający sposób poruszać miednicą, żeby pokazać jej, jak dumny jesteś z tego, co masz miedzy nogami.

3. Obserwuj swoją zniewalającą męską sylwetkę w lustrze i wciągnij brzuch, aby sprawdzić, czy masz na nim mięśnie (oczywiście, że nie masz). Podziwiaj rozmiar swojego penisa, podrap się po genitaliach i ostatni raz wciągnij swój ostry męski zapach, podtykając
sobie palce pod nos.

4. Wejdź pod prysznic.

5. Nie szukaj myjki (i tak nie używasz).

6. Umyj twarz.

7. Umyj się pod pachami.

8. Pierdnij z całej siły i rozkoszuj się wspaniałą akustyką kabiny.

9. Umyj sobie genitalia i ich okolice, zostaw przy okazji na mydle trochę włosów łonowych.

10. Umyj sobie tyłek.

11. Weź jakiś szampon i umyj włosy.

12. Odsuń zasłonę i spójrz na swoje odbicie w lustrze z wyszczerzonymi zębami i z pokryta pianą głową. Zasuń zasłonę ale tylko do połowy.

13. Nie zapomnij się wysikać.

14. Krótkie płukanie.

15. Wyjdź spod prysznica. Nie zwracaj uwagi na wodę, która rozlała się na podłodze, bo nie zasunąłeś zasłony pod prysznicem do końca.

16. Wytrzyj się szybko. Oczywiście zasłona prysznica ocieka woda na podłogę, nie do brodzika.

17. Spójrz na siebie w lustrze. Napnij mięśnie, wciągnij brzuch, podziwiaj nadzwyczajny rozmiar swojego penisa.

18. Nie spłukuj po sobie brodzika.

19. Zostaw za sobą włączone ogrzewanie i światło.

20. Przejdź powoli, odziany jedynie w ręcznik na biodrach, do kupy twoich rzeczy w pokoju. Jeśli spotkasz po drodze swoja żonę, rozchyl ręcznik i pokaz jej z eleganckim rzutem bioder penisa, dodając: "Wow, widziałaś TO?"

21. Rzuć mokry ręcznik na łóżko.

22. W ciągu 2 minut załóż na siebie stare ubranie.
Cos w tym jest! :-)

mama2
Jestem juz w domu z L-4 eh....:36_2_18:
co do dzidziusia Stysi to liczyłam na cud ....:36_2_18::36_2_18:
Gunia ja w pierwszej ciazy brałam sporadycznie relanium ale ten lekarz nie chciał mi przepisac ,powiedział ze moge brac wszystkie ziołowe i waleriane w kropelkach!

mama2 nie smuc sie kochana zobaczysz po tygodniu przyzwyczaisz do tego ze nie pracujesz poswiec wiecej czasu na zabiegi kosmetyczne skóra napewno sie ucieszy :smile_jump: stroj sie dla siebie samej i tyle...zobaczysz nie bedzie tak zle ja juz polubilam role kurki domowej

Maja

no to ja sie jeszcze pochwale jaki material chce zamówic dla Mai, chce uszyc lambrekin na okno i obszyc nim poduszki na kanapie zeby troszke rozweselic pokoik
IKEA ZASŁONY ZASŁONA OBRUS POSZEWKA MAMMUT OD SS (568167179) - Aukcje internetowe Allegro
napalilam sie na troszke inny ale niestety nigdzie nie jest dostepny ani w ikei ani na allegro wiec zadowole sie tym:smile_jump:

Maja

katja79
lutka
mojej koleżanki bratowa swoje pierwsez dziecko musiała urodzić siłami natury mimo ze było martwe - gdyby zdecydowała się na cesarkę, z kolejną ciażą musiała by długo czekać.

Dziewczyny a co by to dało gdyby taka wada została wykryta wczesniej? POodbno serduszko było nie do uratowania :(

nie wydaje mi sie zeby mozna bylo cos zrobic, pewnie malutka bylaby operowana odrazu po urodzeniu.

a co do porodów ja tez musialam urodzic martwe dziecko mój synek zmarl w 21 tyg wiec byl jeszcze malutki ale powiem Wam sam poród tragedia ten bol i taka pustka nie do opisania ale nie dalo sie inaczej...najgorszy jest powrót do domu i te mysli klebiace sie po glowie cala dobe.... nigdy nie robia cesarki w takich sytuacjach ze wzgledu na ryzyko dla matki ostatnio ten mój kolega lekarz opowiadal jak kobieta rodzila martwe dziecko w 41 tyg które wazylo 4700( udusilo sie pepowina) i mimo ze bylo takie duze tez nie robili cesarki bo wiadomo ze kobieta predzej czy pózniej urodzi a dziecku juz i tak pomóc sie nie da. szkoda tylko ze nie ma odrazu wsparcia dla takich kobiet które traca malenstwo a podejscie lekarzy i pielegniarek tez pozostawia wieeele do zyczenia niestety...

bidulko nasza, nie wiem co powiedzieć to musi być straszne przeżycie:36_2_52:, przytulam:36_3_9:

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

katja79
a gdzie sie nasza Ewcia dzisiaj podziewa????halllllooo Ewcia!!!!

jestem jestem, cały czas zaglądam i czytam Was, jakoś mam taki smutny dzień sama nie wiem czemu... i jeszcze przeczytałam co się stało u stysi że nawet nie maiłam ochoty pisać nic, przepraszam Was bardzo ale bezemnie sobie poradzicie :) byłam na spacerku i kupiłam małej skarpeki i sobie pantofle... chciałabym żeby nasze niunie były już z nami i żeby się skońćzył ten strach o nie... coraz bardziej boje się kupować rzeczy dla małej jak sobie pomyśle ile złego jest na świecie....

Ewciaa
katja79

jestem jestem, cały czas zaglądam i czytam Was, jakoś mam taki smutny dzień sama nie wiem czemu... i jeszcze przeczytałam co się stało u stysi że nawet nie maiłam ochoty pisać nic, przepraszam Was bardzo ale bezemnie sobie poradzicie :) byłam na spacerku i kupiłam małej skarpeki i sobie pantofle... chciałabym żeby nasze niunie były już z nami i żeby się skońćzył ten strach o nie... coraz bardziej boje się kupować rzeczy dla małej jak sobie pomyśle ile złego jest na świecie....

no masz ja ci dam smutki...dawaj foteczki tych pantofli i skarpet Zuzi popodziwiamy, a co do tych naszych zmartwien to mysle ze od maja zaczna sie nowe czy dobra kupa,,,dlaczego placze i tak w kólko zobaczysz ,a jak narazie nie mamy powodów do iepokoju trzeba wierzyc z calej sily ze nasze majowe sloneczka beda zdrowe i tyle!!

Maja

katja79
Ewciaa
katja79

no masz ja ci dam smutki...dawaj foteczki tych pantofli i skarpet Zuzi popodziwiamy, a co do tych naszych zmartwien to mysle ze od maja zaczna sie nowe czy dobra kupa,,,dlaczego placze i tak w kólko zobaczysz ,a jak narazie nie mamy powodów do iepokoju trzeba wierzyc z calej sily ze nasze majowe sloneczka beda zdrowe i tyle!!

zrobie zdięcia jak tylko aparat będzie działał :) ....katja ja wierze mocno bo wiara i zaufanie do lekarza nam została

katja79
no to ja sie jeszcze pochwale jaki material chce zamówic dla Mai, chce uszyc lambrekin na okno i obszyc nim poduszki na kanapie zeby troszke rozweselic pokoik
IKEA ZASŁONY ZASŁONA OBRUS POSZEWKA MAMMUT OD SS (568167179) - Aukcje internetowe Allegro
napalilam sie na troszke inny ale niestety nigdzie nie jest dostepny ani w ikei ani na allegro wiec zadowole sie tym:smile_jump:

Kolorowy i wesoly. Pasuje do obrazkow! Bedzie ladnie.

Ewciaa
...ale mi się nudzi....co Wy na nude robicie??? poszłabym do pracy

o masz nastepny pracus sie wylonil...ja rzadko sie nudze zawsze sobie cos wynajde zaraz jak zjem obiad biore sie za oklejanie segregatorów do Mai pokoiku kupilam taki sam papier jak maja byc te zaslonki ale najjlepszym sposobem na taki dzien Ewciu jest wyjecie wszystkich ciuszków Zuzi i ulozenie ich jeszcze raz...:smile_jump::ok:

Maja

Ewciaa
katja79

Ewciaa - trzeba nauczyc sie myslec pozytywnie. A po narodzinach dzieci tez sie bedziemy martwic. Im dziecko starsze to ponoc coraz wiecej problemow - tak mowila moja mama. Takze nie ma co przejmowac sie tym co sei nie stalo. Swiat pelen jest niespodzianek i tych dobrych i zlych. Trudno tak nad wszystkim sie zastanawiac i przejmowac, bo to nic dobrego nie daje, wrecz przeciwnie. Ja po smierci mamy musialam tez uczyc sie zyc na nowo bez ciaglego strachu o moich bliskich. Nie zawsze sie udaje, ale trzeba sie starac. Szkoda zycia na smuty. Glowa do gory!

katja79
Ewciaa

o masz nastepny pracus sie wylonil...ja rzadko sie nudze zawsze sobie cos wynajde zaraz jak zjem obiad biore sie za oklejanie segregatorów do Mai pokoiku kupilam taki sam papier jak maja byc te zaslonki ale najjlepszym sposobem na taki dzien Ewciu jest wyjecie wszystkich ciuszków Zuzi i ulozenie ich jeszcze raz...:smile_jump::ok:

katja kochana ja już je dziś układałam:yuppi: Ty masz pokoik dla Mai więc masz co robić, ja nie mam co robić bo mamy 1 pokój więc wiele nie zrobie, a pozatym mąż śpi

katja79
Ewciaa

A ja w ramach walki z nuda ide ..... pozmywac. Ble!

Ewciaa
katja79
Ewciaa

katja kochana ja już je dziś układałam:yuppi: Ty masz pokoik dla Mai więc masz co robić, ja nie mam co robić bo mamy 1 pokój więc wiele nie zrobie, a pozatym mąż śpi

a kiedy sie bierzesz za pranie i prasowanie???

Maja

katja79
Ewciaa
katja79

ja już wyprałam i prasowałam, za tydzień odbieram ze sklepu pościel, kocyki więc będe to prać:yuppi:

Ewciaa
katja79
Ewciaa

ja już wyprałam i prasowałam, za tydzień odbieram ze sklepu pościel, kocyki więc będe to prać:yuppi:

ach Ty spryciurko ale sie uwinelas...no to musisz poczekac na reszte, a Bozeczko juz odebraliscie?

Maja

katja79
Ewciaa
katja79

ach Ty spryciurko ale sie uwinelas...no to musisz poczekac na reszte, a Bozeczko juz odebraliscie?

jeszcze nie, łóżeczko pewnie zostawie na kwiecień i wózek też bo nie mamy gdzie to wszytsko kłaść, a Ty juz masz?? a wózek kiedy??