Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

witam kochane ja najpierw sie pochwale potem poczytam co rano napisalyscie no wiec wkoncu wygralam 8miesieczna walke z ubezpieczalnia compensa!!dostalam odszkodowanie za stluczke ktora miala miejsce w 18lipca!! prawie 9tys zl.az sie poplakalam jak do M zadzwonilam imu powiedzialam naprawde juz zygalam ta sprawa!stluczka niebyla duza ale straty ogromne bo niefortunnie uderzylam ze poszedl reflektor chlodnica zamkniecie maski a todrogie auto!volvo S60 wiec ceny nienormalne.ale wkoncu wygralam i jestem z siebie dumna!! wstawilam pranko ide pod prysznic i do hagawoonen ,moze caly dzien bedzie udany :Dskoro dobrze sie zaczol :D

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

pat-k
a potem, przechodzilam kolo nowo otwartej kliniki, i takie mieli promocyjne ceny i tak dobry sprzet zachwalali, ze.... poszlam na usg.
Wiem, wiem, ze to troche chyba glupio tak spontanicznie, ale to 32 tydzien i musialabym czekac jeszcze ponad 2 tyg na wizyte u swojego gina....
Trafilam na fajna babke od usg, duzo opowiadala, co widac, jak patrzec etc.

wiec, Tosia ma juz 2 kg i 100 gram!!! :whoot: Maly pulchniaczek!
i siedzi pupa do wyjscia niestety. ma coraz mniej czasu i miejsca, zeby sie obrocic... wiec mozliwe, ze czeka mnie cesarka jednak :(

Poza tym wszystko ok, serducho pięknie bije, lożsko sie jeszcze nie starzeje i jest juz bardzo wysoko, szyjka zamknieta i wystarczajaco dluga. I wszystkie organy wewn w porzadku. Widzialam jak pije wody plodowe lakomczuszek moj malutki :)

pat-k super wiadomości!! Tosia idzie łeb w łeb z Maksiem Mamy, nieźle dziewczyna sobie daję radę :) Super, że tak ładnie rośnie i dobrze się rozwija.
A co do położenia, to trzeba po prostu się z tym pogodzić, bo i tak jest to coś na co nie ma się wpływu. Można ćwiczyć, ale efekty też mogą być różne.
Ja się jutro dowiem jak się Kuba usadowił, ale na mój chłopski rozum siedzi tak jak Tosia, bo kopniaki częściej zaliczam na dole, na górze niby czasem też, ale rzadko. Poza tym brzuch też mam dość nisko, co raczej wskazuje na pupcię na dole.

Teoretycznie mamy jeszcze trochę czasu na obrót (mój lekarz uważa, że do 35. tygodnia), więc pozostaje czekać :)

Patka gratuluje takiej corci juz duzeji co najwazniejszej zdrowejjak rybka :Da ze szpitalem to tak jak mama2pisze jakmasz czas to jeszcze poczekaj ale jaksie odwroci to z mezem on tegochce i ty tez bedziesz sie lepiej czuc a Tosia zdrowa !!
Amelcia zadzwon do gina i przeloz wizyte,bo lepiej sprawdzic niz sie zamartwiac a co do wielkosci brzusia to niesugeruj sie opiniami innych!! ja szlam rodzic Oliwie 36/37tc i mi pielegniarki na izbie przyjec powiedzialy ze sobie z nich jaja robie bo ja w 6 miesiacu jestem zagladly w karte i przewrocily oczami a i jeszcze nieprzyjely dopuki na ich oczach kolejna seria wod plodowych niechlusla...

jola22
mama2
WITAM KOCHANE MAJOWKI
Jola super ze bedziesz mogla wspomoc sie znieczuleniem u n mnie takie znieczulenie 500 zł:nerw:
mama2 corun moja tez mi tak pomaga , myje po sobie talerzyki, szykuje sobie kromki (sama chce) takie są własnie córeczki , :36_1_11:

Ptaka
bardzo dobrze zrobilas ze wstapilas na to usg i Twoja Tosia to gigant ,:36_11_1: najwiekszy majowy dzidzius!!!!:15_5_17::15_5_17:
Z tym ułozeniem to faktycznie ma czas choc juz coraz to ciężej jej bezdie fiknac koziołka ale na pocieszenie Ci powiem ze moja cora malym dzieckiem nie byla a odwrocila sie w 34 tygodniu, takze wierze ze i u Ciebie jeszcze sie odwroci .:36_1_22::36_1_22:
a co do szpitala to faktycznie jak cesarka to tez bym poszła do tego o surowych zasadach ale gdyby naturalnie to tylko z mężem , nie odbieraj sobie tych chwil!!!

Dziewczynki ja dzis wstałam w cudownym humorze i kurcze ciezko mi z mysla ze juz ostatni dzien dzisiaj hm....:no1:mam tyle checi ostatnio do pracy i energi...ze juz sama nie wiem :nerw::nerw::nerw:

Mama2 500 stów za znieczulenie - pogieło ich czy co???:nerw::nerw:

To są właśnie polskie realia :) U mnie też jest płatne, nie wiem dokładnie ile, ale z tego co pamiętam to chyba trochę mniej niż u Mamy.
We wtorek umówiliśmy się z położną, którą chcemy mieć przy porodzie, to pewnie wszystkiego się dowiem. Może nawet nam oddział pokaże, już się nie mogę doczekać :)

amelcia8
witam :) mam dziewczyny taki problem: Otóż mam od pewnego czasu bóle przypominające okres!! Do tego bardzo obfitą wydzielinę czasem aż przez spodnie przeleci!!!! Czy wy też tak macie??????dodatkowo martwię się brzuchem!! Która z was ma mały brzuch jak siedzi ??? Jak byłam u chirurga to aż kobieta si ę zdziwiła że to początek 8-miesiąca!! Jak stoje to jest brzuch wypukły i widać że jestem w ciąży ale on jest coś mały!! Kurcze nie wiem może fisiuję ale wizytę mam dopiero za tydzień!!

Hmmm... obfite upławy są w ciąży normą, ale nie wiem czy aż takie... Może to jakaś niegroźna infekcja? Rozmiarami brzucha się nie przejmuj, każdy brzucholek jest inny, inna ilość wód płodowych itp.

Amelcia ja tez uwazam zebys przełozyla wizyte i poszla jak najszybciej do lekarza a co do wydzieliny to moze masz jakis stan zapalny stad taka obfita. Prosze idz do lekarza , i staraj sie byc spokojna a brzuchem sie nie przejmuj to naprawde bardzo indywidualna sprawa jaki jest duzy

mama2corun brawo :36_1_11:

mama2corun
witam kochane ja najpierw sie pochwale potem poczytam co rano napisalyscie no wiec wkoncu wygralam 8miesieczna walke z ubezpieczalnia compensa!!dostalam odszkodowanie za stluczke ktora miala miejsce w 18lipca!! prawie 9tys zl.az sie poplakalam jak do M zadzwonilam imu powiedzialam naprawde juz zygalam ta sprawa!stluczka niebyla duza ale straty ogromne bo niefortunnie uderzylam ze poszedl reflektor chlodnica zamkniecie maski a todrogie auto!volvo S60 wiec ceny nienormalne.ale wkoncu wygralam i jestem z siebie dumna!! wstawilam pranko ide pod prysznic i do hagawoonen ,moze caly dzien bedzie udany :Dskoro dobrze sie zaczol :D

Gratulacje!! Świetnie, że wreszcie się udało :36_1_11: Dodatkowe pieniążki zawsze się przydadzą :)

Daffodil
jola22
A ja sie witam i spadam do pracy- bedę w domciu około 5.:36_2_24::36_2_24:
Trzymajcie kciuki żeby było u mnie w pracy spokojnie - choć to mało prawdopodobne.

Jola kciuki będą. Najlepiej ukryj się gdzieś za szafą i przeczekaj :)

Daffodil Ty to same dobre pomysly oj z kad Ty je bierzesz??hihi poprostu geniusz!!:36_2_46::36_2_46::36_2_46:

mama2corun
Daffodil
jola22
Trzymajcie kciuki żeby było u mnie w pracy spokojnie - choć to mało prawdopodobne.

Daffodil Ty to same dobre pomysly oj z kad Ty je bierzesz??hihi poprostu geniusz!!:36_2_46::36_2_46::36_2_46:

mama2corun dzięki :hahaha:

:

Daffodil
jola22

:sofunny::sofunny::sofunny: juz sobie wyobrażam Jole za szafa i tylko ten wielki brzuch by wystawał

amelcia8
witam :) mam dziewczyny taki problem: Otóż mam od pewnego czasu bóle przypominające okres!! Do tego bardzo obfitą wydzielinę czasem aż przez spodnie przeleci!!!! Czy wy też tak macie??????dodatkowo martwię się brzuchem!! Która z was ma mały brzuch jak siedzi ??? Jak byłam u chirurga to aż kobieta si ę zdziwiła że to początek 8-miesiąca!! Jak stoje to jest brzuch wypukły i widać że jestem w ciąży ale on jest coś mały!! Kurcze nie wiem może fisiuję ale wizytę mam dopiero za tydzień!!

Amelciu dziewczyny nasze na forum tez mialy takie bole i po wizycie u ginow okazalo sie, ze wszystko ok. natomiast jesli chodzi o wydzieline, to bardzo obfita moze zwiastowac zblizajacy sie porod, ale... czytalam w swojej ksiazce o ciazy, ze w 8 miesiacu zwieksza sie produkcja wydzieliny, wiec moze u Ciebie tez w normie, tylko wiecej niz zwykle?
Wielkoscia brzucha to juz w ogole sie nie przejmuj ani opiniami Pan w poczekalni. Sama marteilam sie tym kilka tygodni temu a na wizycie moj gin powiedzial, ze martwic to sie trzeba jak brzuch jest zbyt duzy (to moze oznaczac mnogowodzie) albo dno macicy zbyt nisko. a rozmiar sam w sobie, czyli ile wystaje przed Ciebie nie ma znaczenia.
Lutka tez ostatnio pisala, o ile dobrze pamietam, ze u niej szkole rodzenia ktoras z dziewczyn jest w 8msc a ma malutki brzuszek

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2corun

brawo!!!!! wygrac z ubezpieczalnia to jest na prawde cos!! zuch dziewczyna! :36_1_11:

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

jola22
Hej kobietki.

Ja przepadłam na cały dzień - a to dlatego że byłam w pracy. Okazało się że ktoś kto ustalał mój grafik jak wróciłam ze zwolnienia źle podał mi dni kiedy pracuje - no i rano doznałam szoku:whoot::whoot: kiedy do mnie zadzwoniono z pytaniem czy pojawię się dziś w pracy (ja byłam przekonana że mam wolne).

Byłam też na spotkaniu z anestezjologiem - no i powiedział że jest ok, czyli jestem uratowana i w razie czego dostane znieczulenie w kręgosłup.:36_1_11::36_1_11:
Jola22 - Super z tym znieczuleniem. Tez sei zastanawiam.

mama2
:
Daffodil
jola22

:sofunny::sofunny: juz sobie wyobrażam Jole za szafa i tylko ten wielki brzuch by wystawał

:sofunny: no chyba, ze szafa byla by wystarczajaco duza :sofunny:
ja to musialabym sie schowac za trzydrzwiowa

pat-k

Lutka tez ostatnio pisala, o ile dobrze pamietam, ze u niej szkole rodzenia ktoras z dziewczyn jest w 8msc a ma malutki brzuszek

nawet nie malutki, on wcale nei wyglądał na ciążowy mimo szczupłości dziewczyny! Tak więc amelcia nic się nie martw, weź to za dobrą monetę, po porodzie będzie Ci łatwiej wrócić do formy.

Tak wogóle to dzeń dobry, nie mam czasu wiec już zmykam :)

pat-k
a potem, przechodzilam kolo nowo otwartej kliniki, i takie mieli promocyjne ceny i tak dobry sprzet zachwalali, ze.... poszlam na usg.
Wiem, wiem, ze to troche chyba glupio tak spontanicznie, ale to 32 tydzien i musialabym czekac jeszcze ponad 2 tyg na wizyte u swojego gina....

i siedzi pupa do wyjscia niestety. ma coraz mniej czasu i miejsca, zeby sie obrocic... wiec mozliwe, ze czeka mnie cesarka jednak :(

Poza tym wszystko ok, serducho pięknie bije, lożsko sie jeszcze nie starzeje i jest juz bardzo wysoko, szyjka zamknieta i wystarczajaco dluga. I wszystkie organy wewn w porzadku. Widzialam jak pije wody plodowe lakomczuszek moj malutki :)
Patka - Wow. Waga Tosi sluszna :-) Serio, jestem pod wrazeniem. Ciesze sie, ze wszystko dobrze. A co obrocenia sie ma jeszcze czas.

gunia43
jola22
Hej kobietki.

Ja przepadłam na cały dzień - a to dlatego że byłam w pracy. Okazało się że ktoś kto ustalał mój grafik jak wróciłam ze zwolnienia źle podał mi dni kiedy pracuje - no i rano doznałam szoku:whoot::whoot: kiedy do mnie zadzwoniono z pytaniem czy pojawię się dziś w pracy (ja byłam przekonana że mam wolne).

Byłam też na spotkaniu z anestezjologiem - no i powiedział że jest ok, czyli jestem uratowana i w razie czego dostane znieczulenie w kręgosłup.:36_1_11::36_1_11:
Jola22 - Super z tym znieczuleniem. Tez sei zastanawiam.

zazdroszczę tej możliwosci :(

patka ale masz kluseczkę pod seruchem, super :36_1_11::36_1_11::36_1_11:

a ja sie smieje bo wczoraj do dyrektora napisalam meila ze jest nieslowny bo jak bylam w PL to go odwiedzilam i mowil ze do srody bedzie decyzja i cisza.Napisalam ze jak pamieta jestem w ciazy i ja zrobie w tym osmym miesiacu te 1300km ale tym razem go odwiedze z adwokatem,i niewiem czy przestraszyl sie adwokata czy perspektywy ewentualnego porodu na jego biurku hihi
Lutka ty niedobra tak nas zaniedbujesz??oj wiem wiem nasz mozg forumowy juz prostowala ze to wiosna idzie :D

mama2corun
Ewciaa
witam ja po wizycie, mała ma 1400g, jest położona główkowo:smile_jump::smile_jump::smile_jump:, jak narazie wszytsko dobrze ale mam małą infekcje dostałam globulki i zakaz "przytulania" z mężem, następna wizyta 30.03

no to Zuzia ladnierosnie:Dgratulaje i grzeczna dziewczynka juz glowka w dol :D super :36_1_11:
a ifekcja napewno sobie z nia poradzisz,a przytulanie z mezem no wspolczuje...ale co sie nierobi dla naszych kruszynek
ja posprzatalam ladnie w pokoiku Oliw znowu przestawilam lozeczko Oli musze sie liczyc z tym ze niezdazymy przed porodem sie przeprowadzic i musze miec tu jak najwygodniej zrobione.ide z Oliwka scoobiego ogladac.zajze pozniej buziaki

co do przytulania to ja zabardzo się nie zmartwiłam bo jakoś ochoty nie mialam, ale mąż smutny,:kiepsko: wprawdzie globulki mam na 12 dni i pewnie póxniej jak infekcja przejdzie można ale on w 9 miesiącu już sie boi, wiec wychodzi że będzie 4 miesiące bez "przytulania"

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

pat-k

to świetnie jaka już duża:36_1_11: może się jeszcze obróci a jak nie to cesarke da się przezyć i napewno będzie wszystko dobrze:36_1_11:

Ewciaaa zawzse mozesz tylko jemu zrobić przyjemność, poza tym z penetracji rezygnujecie, ale są inne formy zaspokojenia. Nie musicie całkowicie z tego rezygnować.

mama2cór wiem, ze Was zaniedbuję, ale to wina większego ruchu w sklepie oraz tego, ze krócej pracuje więc muszę się bardziej spinać z zadaniami :) tak więc kompletnie jestem nie w temacie, czytam jedynie kilka ostatnich postów żeby całkiem z obiegu nie wypaść.

W ten weekend planuje zrobić pierwszą porcję prania. Miejsce w szafie już zrobiłam. Teraz tylko nie iwem w jakich temp prać, białe nastawię na wyższą, ale kolorowe chyba tylko w 50. A co z pościelą? Doradźcie proszę :*

amelcia8

jesli chodzi o upławy to mam chyba podobne, cały czas nosze wkładke higieniczną ale ostatnio miałay jakis dziwny zapach i konsystencje i okazało się że to infekcja. ale jeśli są bezzapachowe ale obfite to jest to normalne tak mi lekarz mówił, a małym brzuchem się nie przejmuj lutka niedawno pisała jak u niej w szkole rodzenia maja małe brzuszki, niedługo wizyta więc wszystkiego się dowiesz:36_1_11:

mama2corun

no to super teraz możesz zaszaleć taki przypływ gotówki :36_1_11: