Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

figgga
lutka
Dziewczyny tak sobie ogladam galerie niektórych z Was, i zazdroszczę Wam tego, ze jesteście takie zadbane :( JA nie mam czasu na zakupy. Pracuję od 8 do 17 (czyli w godzinach otwarcia sklepów), ok 12 udaje mi się zerwać na obiad do domu. Soboty co druga pracujące, a w wolne nie mam siły łazić po sklepach. O dobrym fryzjerze nie wspomnę :/ BUUUU

lutka dawaj tu szybko swoją galeryjke jakąś. I zaraz się przekonamy, że niepotrzebnie narzekasz :))
Mnie też fryzjer goni bo odrosty mam już jakieś 3 cm.
A jeśli chodzi o mnie to zdjęcia nie są te najnowsze. Teraz jestem blada jak ściana.

Bladość to chyba wszystkim mamusiom w ciąży przeszkadza :)

Daffodil
Ewciaa
Daffodil

Heh no przecież nie ma sensu karać siebie za mandat męża :)
A to mój brzuchol:
[ATTACH]1659[/ATTACH]

Daffodil brzuszek rośnie rośnie :) a poznokcie śliczne pozazdrościć

Paznokcie to moja własna produkcja :) Ciąża się im przysłużyła, bo nie łamią się w ogóle, a manicure francuski sama robię, bazgram po nich ile wlezie, co z bliska widać :)

paznokcie boskie ja próbuje też coś robić z moimi ale po 1 dniu lakier odpryskuje :( niby paznokcie rosną i są ładne ale jakoś te lakiery są beznadziejne

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Daffodil
figgga
lutka
Dziewczyny tak sobie ogladam galerie niektórych z Was, i zazdroszczę Wam tego, ze jesteście takie zadbane :( JA nie mam czasu na zakupy. Pracuję od 8 do 17 (czyli w godzinach otwarcia sklepów), ok 12 udaje mi się zerwać na obiad do domu. Soboty co druga pracujące, a w wolne nie mam siły łazić po sklepach. O dobrym fryzjerze nie wspomnę :/ BUUUU

lutka dawaj tu szybko swoją galeryjke jakąś. I zaraz się przekonamy, że niepotrzebnie narzekasz :))
A jeśli chodzi o mnie to zdjęcia nie są te najnowsze. Teraz jestem blada jak ściana.

ja też chętnie bym poszła do solarium dawniej chodziłam z koleżanką i na solarium i na aerobik ale niestety teraz musze sobie odmówić

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

mama2
Elwira wracajcie wszyscy do zdrowia . Tera zpogoda jest mrożna. Brrrr łatwo o przeziebienie. A ja wierze ze bedzie wszystko dobrze z Pat-k w szpiatalu przebadaja ja na wszystkie strony!!
Ale pieknie śnieżek sypie. Ja dzis zaczynam robic pokój dla synusia:))

My na razie nie będziemy bardzo mieszkania przemeblowywać. Łóżeczko wstawimy po prostu do naszej sypialni, dopiero jak dzidziuś będzie większy, to będziemy przestawiać wszystko.

Daffodil
elwira
jak tam Pak-t co u niej słychać, o co chodzi z tym szpitalem?

Gunia i jak tam u ciebie?

u mnie mały "szpital" w domu ja chora, Kinga po treningach chodzi o kulach bo naciągnęła mięśnie w stopie, Gabi zaczyna narzekać na ból gardła i pies na antybiotykach tylko męża jeszcze nic nie złapało

U pat-k pojawiły się dziwne, bolesne skurcze i twardnienie macicy. Jej lekarz trochę to zbagatelizował, ale zadzwoniła do innego i kazał jej przyjechać do szpitala, bo przy tej jej miękkiej szyjce, to już poważne zagrożenie ciąży.
Na razie się nie odzywała, podejrzewam, że ją w szpitalu na parę dni zostawili.
Oby tylko wszystko było w porządku.

Jejku !!! Jak dobrze, że skonsultowała się z innym lekarzem.
Bogu Dzięki !!!!!!!!!!:36_2_46:

Trzymam za nia kciuki
Miejmy nadzieje, że w poniedziałek się odezwie.

http://s2.pierwszezabki.pl/021/021438990.png
KIEDY DECYDUJESZ SIĘ NA DZIECKO TO ZGADZASZ SIĘ ŻEBY OD TEJ CHWILI TWOJE SERCE PRZEBYWAŁO POZA TWOIM CIAŁEM

Ewciaa
Daffodil
figgga

ja też chętnie bym poszła do solarium dawniej chodziłam z koleżanką i na solarium i na aerobik ale niestety teraz musze sobie odmówić

Ja co tydzień chodziłam z mężem na basen. W ciąży zrezygnowałam, bo mnie trochę mój lekarz nastraszył. Niby najbezpieczniejszy sport podczas ciąży, odciąża kręgosłup itp., ale bardzo często kobiety w ciąży przynoszą stamtąd paskudne infekcje. Teraz podobno dużo łatwiej coś złapać.

Ewciaa
co do zadbania to ja też poszła bym do fryzjera ale jakos czasu brakuje a pozatym te głupie przesądy :(
ja zamierzam od lutego iść na chorobowe do porodu, a poźniej macierzyński i od 1 wzreśnia zamierzam wrócić do pracy

Ewcia jakkie przesądy? Coś tam słyszałam.
KUrcze ja muszę iść do fryzjera bo obiecalismy sobie sesję ciążową u fotografa

KIEDY DECYDUJESZ SIĘ NA DZIECKO TO ZGADZASZ SIĘ ŻEBY OD TEJ CHWILI TWOJE SERCE PRZEBYWAŁO POZA TWOIM CIAŁEM

mama2 - Hi, hi. Ja tez jakos ostatnio mam potrzebe zmian w mieszkaniu. Kazalam mezowi stol w pokoju przestawiac. No i nagle postanowilam przemalowac w sypialni.
elwira - u mnie w porzadku. Na kontroli u lekarza w czwartek samopoczucie dobre. Tylko spac nie moge. Chyba tak podswiadomie mysle o tych wynikach, bo wczesniej ze snem w ciazy nie mialam problemow . Wrecz przeciwnie...
A jak Twoje zdrowko? Bole glowy masz?

elwira
moje dziecko się uparło i jedziemy zaraz na jej egzamin z kickboxingu, mimo nogi bolącej chce spróbować zdawać zobaczymy jak to będzie, zanim pozwolę jej wejść na mate muszę pogadać z trenerem

dam wam znać jak jej poszło jeśli w ogóle pozwolą jej coś robić z ta kontuzja

Życz córci powodzenia od nas :) Byle tylko jeszcze bardziej sobie nóżki nie uszkodziła :/

Daffodil
Ewciaa
Daffodil

Ja co tydzień chodziłam z mężem na basen. W ciąży zrezygnowałam, bo mnie trochę mój lekarz nastraszył. Niby najbezpieczniejszy sport podczas ciąży, odciąża kręgosłup itp., ale bardzo często kobiety w ciąży przynoszą stamtąd paskudne infekcje. Teraz podobno dużo łatwiej coś złapać.
Ja chodzilam w drugim miesiacu na basen 2 razy w tygodniu. Ale zaczelam tam nagle starasznie marznac i nie moglam sie rozgrzac nawet w wodzie wiec przestalam. Moze zrobie jeszcze jakies podejscie do basenu ale dopiero po wynikach, bo nie mam teraz do tego glowy.

mama2
A co zrobicie z maluchami po macierzyńskiem.? Ja biore tesciowa:alajjj: ale wole to niz złobek lub nianke ( z niankami ma doswiadczenie opieowały sie moja córka do 4 roku zycia)

No ja właśnie mam z tym problem. Rodzice i teściowie pracują, zresztą moi rodzice i tak daleko. Pewnie skończy się na niańce. Na razie nie myślę o tym, będę się później zastanawiać :)

Ewciaa
Daffodil
Ewciaa

Daffodil brzuszek rośnie rośnie :) a poznokcie śliczne pozazdrościć

Paznokcie to moja własna produkcja :) Ciąża się im przysłużyła, bo nie łamią się w ogóle, a manicure francuski sama robię, bazgram po nich ile wlezie, co z bliska widać :)

paznokcie boskie ja próbuje też coś robić z moimi ale po 1 dniu lakier odpryskuje :( niby paznokcie rosną i są ładne ale jakoś te lakiery są beznadziejne

Polecam Ci JOKO utwardzacz 3w1 lub JOKO ceramiczną nano bazę. Na to lakier. Powinno trzymać.

Nie znam Pat bo świerzaczkiem jestem, ale też trzymam kciuki.
Co do słyszenia przez dziecko: od 17 tc czy 17 t od zapłodnienia? Rozmawiacie ze swoimi dzidziusiami? Ja jakoś się krępuję :/ czasem coś tak powiem głaskajac brzuszek ale bardzo nieśmiało jeszcze.