Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
DZIEWCZYNY WCZORAJ POCZUŁAM SMYRANIE W BRZUSZKU!!!!!!!!!!:36_1_21::36_1_21::36_1_21:

Ja parcuje do tej pory byłam łącznie na 3 tyg. L-4 . Tak całkowicie planuje isc na L-4 od lutego,marca...do pracy dojezdzam autem ok 20minut czasem 30 minut.
U mnie biało za oknem...:wrrr:nasrój świateczny :)) i tylko humor mam zepsuty wczorajszym mandatem męża:36_2_42:

mama2 super! Ja dalej wyczekuję i nic, chyba muszę się uzbroić w cierpliwość :)
A mandat? Możesz mężowi zmniejszyć racje żywieniowe :) Aż się zwróci :)))

Daffodil tak sobie myślę, że we wszystkich czy tez większosci poradników piszą,ż epierwsze rucchy dziecka odczuwa się ok 20 tc przy pierwszej ciąży. JA też juz na forach naczytałam się, że i w 14 tc były, i 16. Nie ma co sugerowac się tym. Każda ciąża jest inna, moja koleżanka poczułą ruchy ok 21 czy nawet 22 tc. Najważniejsze to nie czekac za bardzo i nie czytać za dużo. Ja tez coś tam czasem czuję, le jakoś nie za bardzo skupiam się na tym, bo przeciez to mogą być jelita a nie koniecznie dzidzia. Pierwszego kopniaka na pewno nie pomylę z niczym innym ;)

mama2
lutka
mama2 co tam mandat, skoro czułas smyranie bobasa !!!!

AAAAAAAA ale ten mandat to 400zł mogłabym tyle rzeczy maleństwu za to kuic:36_2_46:

Daffodil a Ty nie miałas czasem wizyty 17 listopada? bo cos długo nie byłaś.

Ostatnią miałam 29 października, a teraz idę 26 listopada. Niby standardowa przerwa miesięczna, ale jakoś strasznie mi się dłuży. Może dlatego, że wszystkie już byłyście :)

lutka
Dorcia hihi pewnie że widać bancołek :36_1_11:
A z figgi faktycznie niezły lachon, choć z tym megawielkim biustem to troche chyba przesadzaiłaś :P

no moze nie mega ale duży a na fotkach nie widać bo już od tylu lat go maskuje..

http://s2.pierwszezabki.pl/021/021438990.png
KIEDY DECYDUJESZ SIĘ NA DZIECKO TO ZGADZASZ SIĘ ŻEBY OD TEJ CHWILI TWOJE SERCE PRZEBYWAŁO POZA TWOIM CIAŁEM

lutka
Daffodil tak sobie myślę, że we wszystkich czy tez większosci poradników piszą,ż epierwsze rucchy dziecka odczuwa się ok 20 tc przy pierwszej ciąży. JA też juz na forach naczytałam się, że i w 14 tc były, i 16. Nie ma co sugerowac się tym. Każda ciąża jest inna, moja koleżanka poczułą ruchy ok 21 czy nawet 22 tc. Najważniejsze to nie czekac za bardzo i nie czytać za dużo. Ja tez coś tam czasem czuję, le jakoś nie za bardzo skupiam się na tym, bo przeciez to mogą być jelita a nie koniecznie dzidzia. Pierwszego kopniaka na pewno nie pomylę z niczym innym ;)

No właśnie, u mnie też na razie jakieś bulgoty, ale coś takiego bardziej kojarzy mi się z żołądkiem. lutka poczekamy jeszcze trochę i po pierwszym kopniaku będziemy mieć pewność :)

Daffodil
mama2
Tak...juz myslałam nad kara dla niego i juz ma zadana pokute.. Miałam sie z nim nieodzywac pare dni zeby mu podokuczac ale mój poped seksualny :o_noo:zmusił mnie wczoraj wieczorem do pojednania.
Daffodil miałas wstawic zdjecie brzuszka!

Heh no przecież nie ma sensu karać siebie za mandat męża :)
A to mój brzuchol:
[ATTACH]1659[/ATTACH]

jeszcze biust wiekszy od brzuszka...ale juz niebawe sie to zmieni. Hihihi. A brzuszek zgrabniutki tak jak i jego włascicielka

lutka
Dziewczyny a tak wogóle to pracujecie, czy siedzicie w domu?

Ja niestety pracuję. I narazie na żadne zwolnienie nie pójdę. Oj dziewczyny jak ja wam zazdroszcze, że mozecie wziąść sobie wolne.
Jak wezmę zwolnienie to firma nie moze działać.

Ja pracuje na swoim i ostatnio dowiedziałam się od ksiegowej, że niestety nie przysługuje mi takze urlop wychowawczy. Masakra.

KIEDY DECYDUJESZ SIĘ NA DZIECKO TO ZGADZASZ SIĘ ŻEBY OD TEJ CHWILI TWOJE SERCE PRZEBYWAŁO POZA TWOIM CIAŁEM

Figga poważnie???!!! A niby dlaczego, dotypam się mojej księgowej, bo to jakies nienormalne. Ale wiem co czujesz, bo ja tez robię tak jak by na swoim (bo w rodzinnej firmie) i dopóki nie znajdziemy odpowiedniego pracownika, to lepiej by było żebym nagl eni emusiała iść na zwolnienie. A Ty figga jak to planujesz załatwić pod koniec ciąży i na "macierzyńskim"?

Daffodil
mama2
Tak...juz myslałam nad kara dla niego i juz ma zadana pokute.. Miałam sie z nim nieodzywac pare dni zeby mu podokuczac ale mój poped seksualny :o_noo:zmusił mnie wczoraj wieczorem do pojednania.
Daffodil miałas wstawic zdjecie brzuszka!

Heh no przecież nie ma sensu karać siebie za mandat męża :)
A to mój brzuchol:
[ATTACH]1659[/ATTACH]

Śliczny brzusio. Jeszcze malutki ale już widać.
I wogóle wszystkie dziewczyny macie piękne brzuszki i te większe i te mniejsze bo każda z nas ma w nich to co najpiękniejsze na świecie

Daffodil
Ale macierzyński masz? Ja niestety na wychowawczy też nie pójdę, bo finansowo by nam było ciężko tylko z pensją męża. Więc macierzyński, później ewentualnie jeszcze zaległy urlop i do pracy.

Macierzyński mi przysługuje ale tylko 3 miesiace.

figgga
Daffodil
Ale macierzyński masz? Ja niestety na wychowawczy też nie pójdę, bo finansowo by nam było ciężko tylko z pensją męża. Więc macierzyński, później ewentualnie jeszcze zaległy urlop i do pracy.

Macierzyński mi przysługuje ale tylko 3 miesiace.

No to bardzo krótko, przecież to jeszcze takie maleństwo będzie...
Ech to jest chyba jedyny moment, kiedy można być zadowolonym z tego, że nie pracuje się we własnej firmie.

lutka
Figga poważnie???!!! A niby dlaczego, dotypam się mojej księgowej, bo to jakies nienormalne. Ale wiem co czujesz, bo ja tez robię tak jak by na swoim (bo w rodzinnej firmie) i dopóki nie znajdziemy odpowiedniego pracownika, to lepiej by było żebym nagl eni emusiała iść na zwolnienie. A Ty figga jak to planujesz załatwić pod koniec ciąży i na "macierzyńskim"?

U mnie sytuacja wygląda tak. Pracuję na 1/4 etatu u mamy zatrudniona jako sprzedawczyni.
Ogólnie sama ten sklep prowadze bo mama mi go oddała. Oprócz tego prowadze firmę sprzątającą. Z moim kochaniem ale firma jest na mnie. Takie usługi z maszynami jak szorowarka, polerka, ciśnieniówka.

Więc u mnie wygląda to tak ze zeby firma działała musze zatrudnić pracownika. I dostanę jałmużnę od ZUS-u jak pójdę na zwolnienie. Oprócz tego musze zatrudnić kogoś do prowadzenia sklepu. A osobie prowadzącej działalność wychowawczy nie przysługuje.
Jedyne co dostanę od państwa napewno to becikowe.

Więc mi się poprostu nie opłaca iść na zwolnienie. Czuję się dobrze narazie. Ale jak bedzie trzeba to pójdę.