Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

pat-k
a ja wlasnie mam wrazenie, ze od pewnego czasu brzuch przestal mi sie powiekszac... Jutro mam wizyte u gina popoludniu i chyba zaczynam sie denerwowac.
Dziewczyny trzymajcie jutro swoje magiczne kciukasy!

ja mam podobne wrażenie, gdyby nie pępek który się zmienia to nie zauwazyłabym różnicy. Kciukasy zaciśniete :)

katja79

Gunia ale czad jak Ty to znalazlas????:ok: co prawda mój maz wczoraj stwierdzil ze absolutnie nie jesli chodzi o tapete ale moze jeszcze zmieni zdanie:36_2_42:
Szukalam wzoru motylkow albo wazek zeby miec jakis wzor na szablon do malowania, bo wymyslailam, ze jak Maksiu ma zabki wszedzie to sie przyda jakis motyw nawiazujacy czyli trzyciny, wazki, kwitki, trawki. I tak po trudach wielkich odkrylam to cudo. Nie trzeba kupowac ale pomysl mozna sciagnac jakos czesciowo. Ja jestem pod wrazeniem. MOja kolezanka tez wpadla na fajany pomysl, ja go juz stosowalam kiedys w kuchni w Polsce. Kupila bordiure w kolorowe rybki i te rybki powycinala i bedzie naklejac na sciane. Tez fajnie.

Ewciaa
mama2
gunia43

mama2 - A moj Maks chyba pozycje zmienil, bo kopie mnie inaczej niz zwykle. Czuje go w lewym boku albo bezposrednio pod mostkiem, jak siedze. Czym on tam operuje - nozkami czy raczkami to nie weim, ale dziwnie. Inaczej niz zwykle. I tak sie zasanawiam, ze na logike plus moje wzmozone bieganie na siku ostatnio, ze moze zjechal juz glowka do dolu.... JUz sama nie wiem.

bardzo mozliwe ja mojego czuje zawsze wysoko nad pepkiem po prawej i jednoczesnie w pachwinie po lewej w pachwinie łapki pod prawym zebrem nozki:36_2_27:

ale wysoko czujecie swoje skarby, ja nadal czuje w okolicy pępka

rożnie, wczoraj cały dzień z prawej strony prawie w jednym miejscu, dzis z kolei z lewej, raz pod pępkiem innym razem zdecydowanie nad nim.

Daffodil
pat-k
a ja wlasnie mam wrazenie, ze od pewnego czasu brzuch przestal mi sie powiekszac... Jutro mam wizyte u gina popoludniu i chyba zaczynam sie denerwowac.

pat-k kciuki będą. Nic się nie martw, Tosia na pewno ślicznie rośnie :11_9_16:

pat-k brzuch nie jest zależny od rozwoju dziecka!! więc przestań sie martwić!!:) ostatnio jak byłam u ginekologa to siedziała babka-:hmm:chuda jak przeciąg i z takim brzuszkiem jak na 7-miesiąc ale jej się zapytałam na kiedy ma termin a ona mi że za 3-tygodnie:o_noo::o_noo::o_noo::o_noo::o_noo:myślałam że padnę !! zapytałam się o wagę malucha a ona mi na to że 3-kilo!! także mówię wam nie patrzcie na wielkie brzuchy tylko na ruchy maleństwa!! bo już niedługo będą rzadsze !!!od 30 tygodnia robią się coraz mniej wyczuwalne

http://www.suwaczek.pl/cache/76b1a6931d.png

pat-k

patka - Trzymam!!!!
A co do brzucha to ja sei ciesze, ze sie nie powieksza na razie, bo juz mam taki balon, ze sie boje co bedzie dalej. Mnie brzuch to rosnie tak skokowo. MOj z wierzchu nie jest jakis taki specjalnie wielki, ale czuje po kopniakach, ze bardzo rozrosl mi sei na boki i podchodzi mi juz porzadnie pod mostek, bo tam czuje kopniaki czesto jak siedze wlasnie przy kompie.

"32 tydzien - macica zbliza sie do swojego maksymalnie wykokiego polozenia czyli mniej wiecej 12 sm powazej pepka"

Nie weim czy to mozliwe ale u mnie chyba juz tak jest wysoko.

amelcia8
cześć kobitki:) jak tak czytam to prawie wszystkie piszą o kopniakach lub ruchach w okolicy brzucha!! a ja cały czas czuję na dole ...całkiem na dole :36_7_7::hmm: i boję się już troszke że nie będzie chciało mojemu synowi się obrócić!!!:hmm:

Amelcia ja też się tym martwię. Bo po dzisiejszych harcach mojego synka jestem 100% przekonana, że pupsko ma na dole.
A tak strasznie chcę rodzić naturalnie, że chyba kwiczeć będę jak się nie odwróci :hmm:

lutka
a co myślicie o tym: niedrogie

NAKLEJKI NA �CIAN� DEKORACJE SZABLONY 11 WZOR�W (551648690) - Aukcje internetowe Allegro

motyw 7 taki chyba jak wodne rośliny co?
u Was też nie czyta wszystkich zdjeć?

U mnie prawie żadnych nie czyta :hmm: Ale te, które otworzyło świetne.
I widzę, że jakieś roślinki wodne byś tam znalazła i bąbelki :36_2_27: Super, fajnie, że teraz jest w czym wybierać.

Daffodil
amelcia8
cześć kobitki:) jak tak czytam to prawie wszystkie piszą o kopniakach lub ruchach w okolicy brzucha!! a ja cały czas czuję na dole ...całkiem na dole :36_7_7::hmm: i boję się już troszke że nie będzie chciało mojemu synowi się obrócić!!!:hmm:

Amelcia ja też się tym martwię. Bo po dzisiejszych harcach mojego synka jestem 100% przekonana, że pupsko ma na dole.
A tak strasznie chcę rodzić naturalnie, że chyba kwiczeć będę jak się nie odwróci :hmm:

wiesz zawsze pozostaje jeszcze poród pośladkowy :D

mama2corun
Patka kciuki zacisniete.
ja poprostu juz niemam sily na te moje dolegliwosci zoladkowe...:hmm: jeszcze caly dzien sama w domu nawet mi niema kto podac wode :(

biedactwo... popros swojego M, zeby kupil Ci wode butelkowana i popijaj caly czas malymi lykami. Dbaj, zeby sie nie odwodnic.
A lykasz jakis wegiel, smekte czy cos w tym rodzaju?

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Dziewczyny - znalazlam jeszcze ciut w temacie dekoracja.

To z technicznych rzeczy - moze sie przyda:

Jak przygotować szablon?, szablony, e-mieszkanie.pl

i jeszcze dwie stronki. Tyle tego, ze na pewno cos sie znajdzie dla kazdego:

Szabloneria - szablony malarskie i naklejki ścienne :: Naklejki dekoracyjne na ściany

TwojeWnetrze - naklejki na ścianę, naklejka do dekoracji ścian, nalepki ścienne, szablony malarskie, do malowania :: Flora

Katja - co do ruchow to ja jestem dwa tygodnie dalej w ciazy niz Ty, a Maks wlasnie dopiero po 28 tygodniu sie tak rozkrecil. teraz czuje go duzo mocniej niz wczesniej. Takze nie ma sie co martwic. Maja jeszcze sei rozkreci i urosnie ciut to bedziesz ja bardziej czula.

Ewciaa - zapisuj, zapisuj szablony. W koncu kiedys sie wyprowadzicie i bdziesz szakowac pokoic dla Zuzi. I to moze wczesniej, niz Ci sie wydaje.

Daffodil
amelcia8

Daffodil popros meza zeby pogadal z Kuba powaznie i po mesku na temat odwracania sie glowka w dol... kiedys z ruchami poskutkowalo :)

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie