Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

katja79
gunia43
katja79
Patka a jak robisz ta lazanie ze szpinakiem???

Kurcze. A ja nie wiem co mi sie stalo i w od pewnego czasu zaczal mi moj ulubiony szpinak... smierdziec. No i jesc juz go nie moge. Ostatnio nagotowalam gar zupy szpinakowej, ktora normalnie uwielbiam i zjadlam tylko talerz, suto zagryzajac chlebem, zeby smak zabic. Ach, ta ciaza!

No to ci sie pozmienialo ja chyba nie mam zadnych odmian smakowych ale zupy szpinakowej nigdy nie jadlam i z czym ja robisz ze smietanka i makaron czy ziemniaczki?
Prosto. Gotuje wywar na jarzynach albo z kostki, plus ziele angielskie i listek laurowy, w wywarze gotuje pokrojone w kosteczke ziemniaki. Kiedy sa miekkie wrzucam taki szpinak mrozony z torebki i razem jeszcze gotuje chwile, dodajac czosnek swierzy. Jak jest gotowe to trzeba dwa (lub wiecej ) jajka roztrzepac porzadnie i wlac na goraca zupe, zeby powstaly takie niteczki jajeczne, nie kluski -trzeby najlepeij energiczni widelcem je zoztrzepywac w czasie lania. I juz gotowe. Ja dodaje jeszcze mleka, zamiast smietany i duzo pieprzu. Kiedys to byla moja ulubiona zupka. Ale coz. Zmienilo sie, bo mi szpinak smierdzi :-)

pat-k
Daffodil widzialam Twoje nowe fotki na nk i mam taka refleksje, ze ciaze przede wszystkim jednak widac po wyrazie oczu :) Jakby nie ukrywac sie za drzewem ;), oczy wszystko zdradza :)

Ja tez widzialam i nawet kolmentarz wstawilam mam nadzieje ze sie nie obrazi nasza Daffodil ale tak sprytnie chowala brzunio za drzewem..

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

gunia43
katja79
gunia43
A ja mam sprzatac i jak zwykle sie zebrac nie moge. Pewnie zaczne dopiero wieczorem. Jakos w ciazy strasznie dom zapuscilam. Nic mi sie nie chce i energii zupelnie nie mam. Teraz najchetniej bym znow sie polozyla spac. Ale sei boje, ze jak stane to bede sie czuc jakby mnie ktos walcem tozjechal.

Z drugiej strony to wczoraj zmusilam wieczorem meza, zeby kolyske zlozyl, ze mnie to niby zmobilizuje do porzadkow.... Akurat!:what:

No i jak ta kolyska????? kurcze szkoda ze nie masz teraz tego aparatu, ona byla biala dobrze pamietam??ja juz sie nie moge doczekac lózeczka chociaz pewnie i tak jeszcze bym nie rozkladala zeby sie nie kurzylo chociaz wlasciwie tak mi sie wydaje a jakby juz bylo w domu to bym nie wytrzymala..:smile_jump:
Nie mam komody wiec wymyslilam, ze do kolyski poukladam rzeczy dla Maksia. Bede miala motywacje, zeby wyprasowac. A jak juz powkladam to potem wsyzstko przykryje, zeby sie nie kurzylo.

Gunia suuper plan:smile_jump:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

katja79
lutka
calkiem na krótko nie, ale coś takiego konkretniejszego bym chciała miec na głowie - raz miałam grzywkę taką do brwi i mnie wkurzała, więc taka długosć odpada. Katja niestety nie mam wpływu na to co mi zrobi na głowie :/ Ale salon ma dobrą renomę. Ryzyk fizyk :)

No to zaciskam kciuki a fryzurki bardzo fajne najbardziej podoba mi sie ta pierwsza taka subtelna i ta trzecia tez fajowa zreszta Ty masz sliczna buzke a ladnemu we wszystkim ladnie. Mnie tez korci jak cholercia tylko boje sie tego pózniej ukladania a wiadomo ze od maja bedzie z tym krucho a teraz spinam w kucyk i mam w nosie...
Lutka - moje typy tak samo jak Katji -1 i 3. Powodzenia!

lutka
gunia, koorowe zasłonki/roleta, dywanik, lampka +obrazki szybko ożywią pokój.

chyba juz kiedyś się pytałam: jak długo staralyscie się o fasolki?
Za trzecim razem gol. Bez pilnowania dni plodnych. Mysle, ze niezle, bo lekarz mi mowil, ze w moim wieku to moze byc ciezko. Ale ja wiedzialam, ze bedzie fasolka, bo juz wczesniej do meza przyjechalam tylko na tydzien i poszlo. I to na tabletkach anty. Wiec chyba sie nasze komorki przyciagaja wybitnie. Po ciazy musze bardzo uwazac na antykoncepcje. Chyba bede sie na 2 sposoby zabezpieczac, hi, hi!

mama2corun
boosze moja Oliwia o byle co placze odkad pojechala moja siostra normalniee wymusza placzem wszystko!!ale ja oczywiscie sie niedaje no bo bez przesady... ja daje obiad a ona nie bo chce gotowane jajko i becz oczywiscie udaje bo ani jej oczy sie niezaszklily...

Mala spryciara :-)
A aniolkow szedzie pod dostatkiem. Na pewno cos znajdziesz. Dzisiaj widzialam pieknego aniolka stroza i tak sie zastanawialam czy Maksiowi nie kupic. Tylko dosc drogi byl. Ale za to oryginalny bardzo. Takiego drugiego nigdzie nie widzialam. Ma drewniana glowke i reszte uszyta ze szmatek. Jeszcze zobacze...

mama2
katja79
gunia43

Jest zasada ponoc. Jak waski i wysoki pokoj to w szerz a jak szeroki i niski to pionowo. Co do efektu estetycznego to tak i tak ladnie.

No juz sama nie wiem ja bym te paski zrobila na scianie z oknem i to takiej niezbyt duzej wiec napewno musialyby byc w poziomie a jeszcze kremowe firaneczki lub lambrekin pewnie by rozjasnilo jeszcze no cóz zobacze co na to mój maz bo jeszcze z nim o tym nie gadalam, a Ty Guniu jakie kolory Maksiowi serwujesz w pokoiku?

uwazam ze to swietny pomysl ja mam w duzym pokoju jedna sciene w ciemnym bordo reszte w ecri swietnie to wyglada
Juz mam obraz przed oczami. Bardzo mi sie podobaja takie odwazne polaczenia. Ja w pokoju tez poszlam na calosc i walnelam na ciemno. Cala rodina sie dziwila, bo tu wsyzscy raczej na jasno. Moj maz byl przerazony ale jak zobaczylismy efekt koncowy to mu sie bardzo podobalo. Pokoj wyrazu wreszcie nabral, bo byl taki mdly, momo kolorowych dodatkow.

jola22
No i kupiłam sobie piżamkę do porodu, i nawet jestem w szoku, że taką udało mi się trafić.
Miałam kupić taką jak Mama2, ale nie miał by mi jej, kto z Polski przywieźć., więc kupiłam tutaj.
Oczywiście strzeliłam parę fotek i już się chwalę.

Jola22 - pizamka slodka. Taka wlsnie chcialam ale w koncu do porodu pojde w tej nowej czarnej w biale kropki. Do szpiatakl na potem kupuje pizamke, bo tu tak chodza wszystkie babki i tak tez bede sie swobodniej czula.
I jeszcze jedno - piekne masz wlosy Jola. Ja tez takie chce. Takie geste i fryzurka ladna taka.

katja79
gunia43
katja79

No juz sama nie wiem ja bym te paski zrobila na scianie z oknem i to takiej niezbyt duzej wiec napewno musialyby byc w poziomie a jeszcze kremowe firaneczki lub lambrekin pewnie by rozjasnilo jeszcze no cóz zobacze co na to mój maz bo jeszcze z nim o tym nie gadalam, a Ty Guniu jakie kolory Maksiowi serwujesz w pokoiku?
Wlasnie mam burze mozgu!!!! Waham sie miedzy niebieskim a zielonym. Oba w kazdym razie chce miec dosc intensywne. Ja bardziej urzadzam raczej sypialnie, niz pokoj tylko dla Maksa. Za rok bedziemy sie przeprowadzac to wtedy bede urzadzac tylko dla synka.
Na razie mam jasozolte sciany, bezowe kafle (ktorych nie lubie, ale juz tak jest w naszym mieszkaniu ) i do tego biela szafe z Ikei i biale lozeczko. Stasznie mdlo i musze z tym cos zrobic, bo az mnie drazni. jedynym kolorowym elementem jest w tej chwili posciel z Ikei w barwach
jak w linku tylko ze z domieszka zielonego jeszcze.
IKEA | Bettwäsche | Bettbezüge | ANDREA SATIN | Bettwäscheset, 2-teilig
I teraz tak kombinuje co z tym zrobic wszystkim i co dokupic, zeby bylo ladnie, pasowalo jedno do drugiego.
Sciagnelam wlasnie program do projektowania z Ikei i zobaczymy co mi wyjdzie....

Gunia ja tez jestem zwolenniczka polaczenia zieleni i niebieskiego i jak jeszcze bedzie bieli troszke to bedzie bosko ja zawsze staram sie laczyc takie kolorki które juz gdzies polaczone widzialam a jak juz robie cos zupelnie sama to zazwyczaj kupuje próbki farb i sprawdzam ale wracajac do kolorków u ciebie to ja ci proponuje popatrz sobie na kocyki juwel_m_19 i juwel_m_17 na tej stronce krainasnu KOCYKI BAWEŁNIANE 70x90 (538873118) - Aukcje internetowe Allegro to sa wlasnie takie polaczenia i wystarczy ze bedziesz sie tego trzymac i bedzie suuuper a w takich eksperymentach zeby nie bylo za mdlo zawsze dodawalam koloru a jak za pstro to bieli i sie wyrównywalo.
Hi, hi. Tem kocyk strasznie mi sie podoba. Tylko go niestety nie kupie bo nie mam juz sily wszystko z Polski zamawiac. Wiec bedzie z Ikei.
Co do kolorow to chyba zrobie na niebiesko a tak gdzie okno i tam gdzie drzwi to na jasno zielono. Przy czym niebieski wybralam dosc intensywny i duzo ciemniejszy, natomiast zielony taki jasny swierzy. Zobaczymy. W sobote jade po farby. Moze mi sie do tego czasu odmieni. No i czy dostane takie odcieni jakie sobie wykombinowalam.....

lutka
sexi mama :D już to widzę, jak spocone, z obolałymi kroczami lub podbrzuszami, neiwyspane paradujemy w seksownych koszulach.

I obolalymi cyckami. Ostatnio jak bylam w tym moim szpitalu zwiedzac najbardziej przerazily mnie okryte pieluchami i koszulkami wilekie obrzmiale piersi swierzych mam. Moj maz powiedzial mi, ze bylo mu ich szkoda, jak tam patrzyl na te wrzace buzujece od nadmiaru mleka wulkany!!!

jola22
katja79
jola22
No i kupiłam sobie piżamkę do porodu, i nawet jestem w szoku, że taką udało mi się trafić.
Miałam kupić taką jak Mama2, ale nie miał by mi jej, kto z Polski przywieźć., więc kupiłam tutaj.
Oczywiście strzeliłam parę fotek i już się chwalę.

Jola ale z ciebie sliczny grubasek:smile_jump::smile_jump:, a koszulka suuper z tego co pamietam to jak do tej pory tylko Gunia ma seksi koszulke czarna a tak poza tym wszystkie wyladujemy na porodówkach w szarosciach:smile_move:

Sama nie wiem, czemu wzięłam szarą - były jeszcze czarne, różowe, czerwone, jakieś w kwiatki.
Szary to taki bezpieczny niewyróżniający się kolor - może, dlatego, ale muszę kupić jeszcze jedną to wtedy zaszaleje z kolorem.

A moja czarna to juz wcale nie pasuje na taka impreze jak porod. Ale co mi tam!

katja79
pat-k
Katja, mi sie podobaja i kwiaty i paski, choc paski chyba wolalabym wezsze troche. sam pomysl z tapeta - super :)

Kurcze wlasnie mnie maz poinformowal ze on nie bedzie kladl tapety na wygipsowane sciany bo szkoda:le::36_2_24::36_2_24: niech to ges!!!! no to bedzie malowal te paski i tyle..
To niech maluje, jak taki jest! Zycz mu powodzenia ;-)

a mnie mama2 zarazila i zrobilysmy przemeblowanie w Oliwi pokoju odrazu mala przestala marudzic...tylko szczesliwa ze cos zemna robi jeszcze takie odpowiedzialne zadanie jak przemeblowanie to nie przelewki dumna jest jak paw zaraz po tym rysowala a teraz na pulsie godzina z Flinstonami wiec oglada.a ja leze na jej lozku i napatrzec sie niemoge na pokoik moich dziewczynek :D
a prasowanie dalej czeka az sie zmiluje...:36_2_46:
niewiem kiedy to nastapi ale chyba juz nie dzisiaj...ale jutro napewno poprasuje i zrobie pranie kolorowych ciuszkow Oliwi.
a kupilam Oli ogrodniczki taki ladny zielony kolor takie zielone jabluszko rozpinane cale i gdzie sie tylko da i bluze welurowa z wstawkami zielonymi bardzo ladne i wyglada jak kaplecik i dalam za to 4 euro.niestety aparatu wciaz brak :(

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

gunia43
mama2corun
Daffodil sliczne te zdjecia na naszej klasie ciaza Ci sluzy nie ma co no i pewnie malzenstwo jak tam ktos napisal...

I w ciazy i nie w ciazy ladnie!!! Z ciekawosci na nk oczywiscie zajrzalam :-) Z tym drzewem serio fajnie wyszlo.

Gunia Ty tez slicznota jestes:in_love:!!! i te desery ...(mowie o zdjeciu na NK)

mama2
[ATTACH]3251[/ATTACH]

[ATTACH]3252[/ATTACH]

tak troche pokombinowane ale bardzo podoba mi sie ten błekit i wogóle zwsze to jakas odmiana i SAMA wszystko robiłam:36_2_22::36_2_22:

Mama2 wszystko razem wygląda naprawdę ślicznie - i mi też się podoba ten błękit.
Masz gust kobietko - Maks ma pomysłową mamę.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829