Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

jola.grodecka
jola22
jola.grodecka

a wiec bardzo mi sie podobaja takie imniona jak Mikolaj ,Norbert,Maksymilian,Oskar no i jeszcze takie nie typowe ktore na pewno nie bedzie bo moj M mowi ze juz wymyslam Maxwell

Mi też się wszystkie imiona podobają - tylko, które teraz wybrać, wszystkie są ładne.

No wlasnie chyba poczekam jak urodze i zobacze jak wyglada i dobiore imie do niego nigdy bym nie pomyslala ze to takie ciezkie tak wybrac imnie dla dziecka ale moj maz mi nie pomaga tylko mowi jak chcesz i mnie to wkrza jak sie naprawde w..to dam mu imnie po tatusiu i juz
Ja nie moglam sie zdecydowac na imie dla chlopca. Dla dziewczynki mialam pare a dla chlopaka nic nie nie pasowalao. MIalam pare typow, ale do zadnego nie bylam przekonana. Maz mi pomogl w tym sensie, ze zaczal moiwc na nasze malenstwo po prostu Maksio i tak juz zostalo. Cwaniak jeden!

jola.grodecka
jola22
jola.grodecka

a wiec bardzo mi sie podobaja takie imniona jak Mikolaj ,Norbert,Maksymilian,Oskar no i jeszcze takie nie typowe ktore na pewno nie bedzie bo moj M mowi ze juz wymyslam Maxwell

Mi też się wszystkie imiona podobają - tylko, które teraz wybrać, wszystkie są ładne.

No wlasnie chyba poczekam jak urodze i zobacze jak wyglada i dobiore imie do niego nigdy bym nie pomyslala ze to takie ciezkie tak wybrac imnie dla dziecka ale moj maz mi nie pomaga tylko mowi jak chcesz i mnie to wkrza jak sie naprawde w..to dam mu imnie po tatusiu i juz
Jola.G Spisz sobie imiona ktore bierzesz pod uwage. A jak zobaczysz malego, to bedziesz wiedziala jakie imie do niego Ci pasuje! I sie tym juz wiece nie stresuj!

Ewciaa
isabela
jola22
Wiecie, co z listy wynika, że ja mam termin, jako ostatnia.
Chyba się załamię - wy wszystkie będziecie miały już maleństwa w domciu a ja nadal będę 2w1.

Jola, moja pierwsza corka miala sie urodzic 6 sierpnia - urodzilam ja 1 wrzesnia, druga mialam urodzic 3 marca, urodzilam 14 marca, teraz mam termin na 6 maja, pewnie urodze pozniej, jak to moj lekarz powiedzial - taka uroda (slonice maja gorzej chodza w ciazy 12 miesiecy) ;)

isabela to żeczywiście długo w ciązy chodziłąś, miesiąc później córe pierwszą urodziłaś?? o matko

isabela hi hi to ja tez zaliczam sie do slonic wiec nie mam sie co spieszyc na porodowke?ale do czerwca to nie chce nosic bo ja juz chyba nie bede miala sily

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

jola.grodecka
Daffodil
jola.grodecka

A u mnie to wręcz przeciwnie, walki straszne :) Co do Kuby dogadaliśmy się w miarę bez problemu, ale gdyby była dziewczynka, to dopiero by się działo :alajjj:

bo tak naprawde mial byc Mikolaj ale jego mamusia nagadala ze nie ladnie i nam w glowie namieszala a potem to Maksymilian i tez sapala Oskar powiedziala ze jak kot i powiedziala ze bym dala po dziatku no tez cos wymyslila? tylko nie wiem po ktorym ?Niech mnie w d... pocaluje jak chce wybierac imnie dla dziecka niech sobie zrobi jeszcze nie przekwita

teściową się wcale nie przejmuj, ale wiem o czym mówisz bo mam podobna teściową:ehhhhhh: wybierz imie jakie się podoba tobie i męzowi
moi rodzice tez nie chcieli żeby moja mała miała na imie zuzia ale jak z mężem tak chcemy i koniec kropka juz się do tego przyzyczaili nie mieli wyjścia :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

gunia43
pat-k
Ja smaruje brzucho po prysznicu wieczorem. Mam taki balsam dla dzieci Sanosan, niemiecki jakis, fajny bardzo. Gunia, znasz moze ta marke dzieciecych kosmetykow? ja jestem zachwycona, nie sa drogie a bardzo lagodne i super nawilzaja. Chce je kupowac tez dla Tosi.

Znam. Widzialam w drogerii, tylko nie pamietam ktorej. Ja kupuje Bübchen i tez jestem zadowolona. W NIemczech jest dosc ograniczona liczba marek, inaczej niz w pOlsce. Ale te wszystkie ktore znam sa bardzo fajne. Tutaj dbaja strasznie o dzieci, wiec kosmetyki dla nich tez sa super, bo skuteczne i przebadane w ta i z powrotem. Poza tym tu robia takie testy co roku, ze badaja kosmetyki pod roznymi wzgledami i zamieszczaja to wsystko w takim katalogu, tekze firmy sie staraja!!!

Tutaj jest link.
Te ktore maja etykiete gut i sehr gut, jak te w linku, sa przetestowane pod wieloma wzgledami, ekologicznie tez.
Jesli moge polecic to polecam rowniez Bübchen i NIvea - maja b. dobre opinie i nie uczulaja.

Guniu, link sie nie wkleil. Bubchen tez jest w Rosji, kupie raz na przetestowanie. W tym Sanosan jestem zakochana. gdybys kiedys szukala alternatywy dla Bubchen to polecam.
aha i ma znaczek sehr gut :)))

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

gunia43
pat-k
Ja smaruje brzucho po prysznicu wieczorem. Mam taki balsam dla dzieci Sanosan, niemiecki jakis, fajny bardzo. Gunia, znasz moze ta marke dzieciecych kosmetykow? ja jestem zachwycona, nie sa drogie a bardzo lagodne i super nawilzaja. Chce je kupowac tez dla Tosi.

Znam. Widzialam w drogerii, tylko nie pamietam ktorej. Ja kupuje Bübchen i tez jestem zadowolona. W NIemczech jest dosc ograniczona liczba marek, inaczej niz w pOlsce. Ale te wszystkie ktore znam sa bardzo fajne. Tutaj dbaja strasznie o dzieci, wiec kosmetyki dla nich tez sa super, bo skuteczne i przebadane w ta i z powrotem. Poza tym tu robia takie testy co roku, ze badaja kosmetyki pod roznymi wzgledami i zamieszczaja to wsystko w takim katalogu, tekze firmy sie staraja!!!

Tutaj jest link.
Te ktore maja etykiete gut i sehr gut, jak te w linku, sa przetestowane pod wieloma wzgledami, ekologicznie tez.
Jesli moge polecic to polecam rowniez Bübchen i NIvea - maja b. dobre opinie i nie uczulaja.

patka - Tutaj jest linka. Znow zapomnialam wkleic, tak sie rozpisalam...
sanosan - Natürlich aus Liebe

Ewciaa
Daffodil
Muszę się trochę ogarnąć, bo chcę dzisiaj pojechać do pracy, zawieźć zwolnienie i na ploty :)
A nie mogę się od forum oderwać i jeszcze w proszku jestem :) Zabieram się za makijaże itp, ale zaglądam cały czas :)

Daffodil w takim razie miłego plotkownia, tylko nie onas bo będziemy miec czerwone uszy wszytskie :)

Ewcia o Was nigdy w życiu :) Raczej muszę się dowiedzieć co w pracy się dzieje :)

Ewa, Jola, to bylo prawie 18 lat temu. Lezalam na patologii, corka miala dobra wage, ale czekali na niewiadomo co... Szpital miejski w Gdyni mial najgorsze opinie w calej Polsce, no i rzeczywiscie porody byly tragiczne. Polozne wtedy to stado wiecznie wkurzonych kretynek. Naet nie mam ochoty tego wspominac. Dobrze, ze teraz bedzie niedluzej niz 2 tygodnie. Lekarz mi juz powiedzial, ze jesli nie urodze w terminie to po tygodniu pojde na wywolanie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

jola.grodecka
Daffodil
jola.grodecka

A u mnie to wręcz przeciwnie, walki straszne :) Co do Kuby dogadaliśmy się w miarę bez problemu, ale gdyby była dziewczynka, to dopiero by się działo :alajjj:

bo tak naprawde mial byc Mikolaj ale jego mamusia nagadala ze nie ladnie i nam w glowie namieszala a potem to Maksymilian i tez sapala Oskar powiedziala ze jak kot i powiedziala ze bym dala po dziatku no tez cos wymyslila? tylko nie wiem po ktorym ?Niech mnie w d... pocaluje jak chce wybierac imnie dla dziecka niech sobie zrobi jeszcze nie przekwita
A mi kolezanka powiedziala ze Maks to jej sie nie podoba. A ja jej na to, ze to nie bedzie jej syn tylko moj i meza i nam sie podoba. Teraz trwa dyskusja u meza w pracy dlaczego nie chcemy dac Maksymilian przez X i I pisane, bo tak bardziej miedzynarodowo i inaczej dzieck bedzie mialo problemy w szkole i takie tam brednie. A tutaj tyle dzieci z roznych krajow i nadaja rozne imiona i nie ma problemow a do glupiego x sie przyczepili. Bez sensu caal dyskusja. Jak beda mieli swoje to nawet przez Ö Ä Ü i Q moga imiona pisac a moj synek bedzie przez KS i juz!

isabela
Ewa, Jola, to bylo prawie 18 lat temu. Lezalam na patologii, corka miala dobra wage, ale czekali na niewiadomo co... Szpital miejski w Gdyni mial najgorsze opinie w calej Polsce, no i rzeczywiscie porody byly tragiczne. Polozne wtedy to stado wiecznie wkurzonych kretynek. Naet nie mam ochoty tego wspominac. Dobrze, ze teraz bedzie niedluzej niz 2 tygodnie. Lekarz mi juz powiedzial, ze jesli nie urodze w terminie to po tygodniu pojde na wywolanie :)

Tam gdzie chcę rodzić czekają 10 dni i wywołują, więc też nie jest najgorzej.

pat-k
gunia43
pat-k

Tutaj jest link.

Guniu, link sie nie wkleil. Bubchen tez jest w Rosji, kupie raz na przetestowanie. W tym Sanosan jestem zakochana. gdybys kiedys szukala alternatywy dla Bubchen to polecam.
aha i ma znaczek sehr gut :)))
Ja tak naprawde to wybieram te produkty ktore maja to SEHR GUT, bo wiadomo, ze sa dobre dla skory i nie uczulaja.

lutka
Mój znajomy dał synkowi na imie Alex, własnie przez x mimo że w Pl mieszkają. Ich sparwa - choć ja wole spolszczoną wersję.

Mnie tez. Zwlaszcza ze jestem tutaj wsrod obcokrajowcow. NIech po imieniu i nazwisku widac, ze Polak to Polak. Ja nie mam ambicji bac NIemka na sile. Moze jakbym to przyjechala lata wczesniej a tak jestem Polka cala geba i tak juz zostanie.
Tutaj byla taka tendencja, jak ludzie przyjezdzali, ze kazali im imiona zmieniac na niemieckie, ze niby teraz to niemcami eda. A moja tesciowa sie postawila i ma nazwisko i imiona swoje i mojego meza zachowane. Teraz jest tylu auslenderow, ze juz przestali tu sie tym przejmowac. Moje kolezanki z kursu mialy dopiero imiona np. Nahmada Sansynskiarahm. To wymowic to serio trzeba pocwiczyc!

gunia43
jola.grodecka
Daffodil

A mi kolezanka powiedziala ze Maks to jej sie nie podoba. A ja jej na to, ze to nie bedzie jej syn tylko moj i meza i nam sie podoba. Teraz trwa dyskusja u meza w pracy dlaczego nie chcemy dac Maksymilian przez X i I pisane, bo tak bardziej miedzynarodowo i inaczej dzieck bedzie mialo problemy w szkole i takie tam brednie. A tutaj tyle dzieci z roznych krajow i nadaja rozne imiona i nie ma problemow a do glupiego x sie przyczepili. Bez sensu caal dyskusja. Jak beda mieli swoje to nawet przez Ö Ä Ü i Q moga imiona pisac a moj synek bedzie przez KS i juz!

gunia moj tez przez KS:36_15_29:
a najlepsze jest to ze moj byly maz wtraca sie i mowi "nie rań dziecka nie dawaj mu tak a imie" hoho kto jak kto ale ona nie bedzie brał udzialu w wyborze imienia

gunia43
gunia43
pat-k

Tutaj jest link.

patka - Tutaj jest linka. Znow zapomnialam wkleic, tak sie rozpisalam...
sanosan - Natürlich aus Liebe

tak tak u Guni to normalne ze zapomina i nie wkleja linków:36_2_15:

Wiecie, co tak się w.....am, że szok :36_2_31:- trzeci dzień czekam na paczkę z Avon.
Zapłaciłam za przesyłkę expressową (powinna być następnego dnia, nie było jej oczywiście), wczoraj kurier nawet dzwonkiem nie zadzwonił tylko wrzucił awizo i sobie pojechał, i dziś zrobił to samo.
A ja siedzę i na niego czekam.
Zadzwoniłam do UPS i zbeształam nic niewinnego pana - cholera jak można nie wcisnąć głupiego dzwonka - więcej czasu zajmuje mu wypisanie tego awizo.
Podniósł mi ciśnienie na maxa
:36_2_43::36_2_43::36_2_43:

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

jola22
Wiecie, co tak się w.....am, że szok :36_2_31:- trzeci dzień czekam na paczkę z Avon.
Zapłaciłam za przesyłkę expressową (powinna być następnego dnia, nie było jej oczywiście), wczoraj kurier nawet dzwonkiem nie zadzwonił tylko wrzucił awizo i sobie pojechał, i dziś zrobił to samo.
Zadzwoniłam do UPS i zbeształam nic niewinnego pana - cholera jak można nie wcisnąć głupiego dzwonka - więcej czasu zajmuje mu wypisanie tego awizo.

ja tez bym sie wsciekła..:36_2_31:..a Pan z UPS bedzie teraz unikał tel. od ciężarnych hihi

mama2
jola22

ja tez bym sie wsciekła..:36_2_31:..a Pan z UPS bedzie teraz unikał tel. od ciężarnych hihi

No - :36_2_31::36_2_31:

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829