Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
pat-k
kwoczki, czy ktoras z was ma lozeczko firmy Klupś albo Drewex?
chce kupic zwykłe, najprostsze, bez szuflady, ale nie wiem jakiej firmie zaufac. zeby solidne bylo i bez toksycznych lakierow etc
Na razie takie znalazlam: �óşeczko RADEK II SOSNA KLUPS+MATERAC gryka-kok (545690434) - Aukcje internetowe Allegro

Ja mam dokładnie takie. Chyba kaskasto na czerwcówkach pisała kiedyś, że ona miała takie dla syna i była bardzo zadowolona. Teraz będzie dla kolejnego dzieciaczka :)
Więc raczej jest wytrzymałe. A wygląda też bardzo fajnie.

Super!! solidne jest w miare? tzn nic sie nie chwieje itp?
i razem z materacem dobra cena bardzo

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Ewciaa
Daffodil
Ewciaa
mamuski a jak tam u Was z piciem coca-coli??? bo ja raz na jakies 2 -3 tygodnie pije pare łyków

Ja piję bardzo sporadycznie, bo nie jestem wielbicielką. Za to mój mąż strasznym i jak on piję, to skuszę się raz na miesiąc.
Raz na dwa tygodnie na pewno nie zaszkodzi, więc nie ma się co przejmować.

ja też zabadzo nie lubie ale czasami mam ochote na coś orzeżwiającego bo ciągle tylko soki i mineralna i kawa bezkofeinowa i już mam pomału tego dość:36_2_31:
Ewciaa. Ocalilas mnie! Tak cos za mna caly czas chodzilo i nie wiedzialam co. Wlasnie mi sei przypomnialo, ze mam w domu kawe bezkofeinowa do zaparzania. Zaraz sobie zrobie. Mmmmm. Pycha! Tak namiastka zwyklej, ale tez smakuje niezle.

gunia43
Ewciaa
mamuski a jak tam u Was z piciem coca-coli??? bo ja raz na jakies 2 -3 tygodnie pije pare łyków

Ja tez raz na jakis czas skusze sie na Cole Light. Wczoraj np. pilam do kolacji, bo mialam ochote. Ale to jes mniej wiecej raz, dwa na jakis miesiac.

Tez mi sie zdarzylo pare razy zgrzeszyc z coca-cola, do pizzy na przyklad... :)

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

pat-k
chce kupic zwykłe, najprostsze, bez szuflady, ale nie wiem jakiej firmie zaufac. zeby solidne bylo i bez toksycznych lakierow etc
Na razie takie znalazlam: łóżeczko RADEK II SOSNA KLUPS+MATERAC gryka-kok (545690434) - Aukcje internetowe Allegro

ja mam po corce tyle czsu przetrwalo i jest jak nowe POLECAM

Daffodil
Ewciaa
Daffodil

U mnie ochota na colę pojawia się głównie jak postanowimy na obiad pizzę zamówić. Jak napchać się niezdrowym żarciem, to od góry do dołu :hahaha:
Na szczęście pizzę też jemy rzadko.

ja pizze tez jem bardzo żądko wtedy mam ochote na piwko jabłkowe
w tym roku czekają nas 2 wesela i pomysleć że nie będe mogła się napić nawet piwka :36_2_31:

Ja o weselach w tym roku to nawet myśleć nie chcę. Jedno już mamy za sobą, czekają nas na pewno jeszcze co najmniej trzy, a przy gorszych wiatrach nawet pięć.
Nie zrozumcie mnie źle, na wesela uwielbiam chodzić, zwłaszcza bliskich osób, ale jak jest jedno - dwa w roku. A tu jakaś plaga zupełna i słabo mi się robi, jak pomyślę ile kasy na to pójdzie...
NO to fakt! Ta kasa, zawsze doluje! Ale ja bym sobie poszla na jakies weselicho. Juz dawno na zadnym nie bylam. ostatnie bylo moje .-)

mama2
pat-k
Na razie takie znalazlam: łóżeczko RADEK II SOSNA KLUPS+MATERAC gryka-kok (545690434) - Aukcje internetowe Allegro

I tak patrze. Jaka cena fajna. Az sie usmiecha! .-)
Ja bede mialam mniej wiecej takie
IKEA | Łóżka | Łóżeczka | HENSVIK | Łóżko dziecięce

mama2
pat-k
Na razie takie znalazlam: �óşeczko RADEK II SOSNA KLUPS+MATERAC gryka-kok (545690434) - Aukcje internetowe Allegro

to kupuje :36_7_8:

gunia43
mama2
pat-k

sliczne

gunia43
Daffodil
Ewciaa

ja pizze tez jem bardzo żądko wtedy mam ochote na piwko jabłkowe
w tym roku czekają nas 2 wesela i pomysleć że nie będe mogła się napić nawet piwka :36_2_31:

Ja o weselach w tym roku to nawet myśleć nie chcę. Jedno już mamy za sobą, czekają nas na pewno jeszcze co najmniej trzy, a przy gorszych wiatrach nawet pięć.
Nie zrozumcie mnie źle, na wesela uwielbiam chodzić, zwłaszcza bliskich osób, ale jak jest jedno - dwa w roku. A tu jakaś plaga zupełna i słabo mi się robi, jak pomyślę ile kasy na to pójdzie...
NO to fakt! Ta kasa, zawsze doluje! Ale ja bym sobie poszla na jakies weselicho. Juz dawno na zadnym nie bylam. ostatnie bylo moje .-)

oj, a ja wesel nie lubie... Ci zawiani wujkowie (tzn wujkowie mlodej pary, a dla nas obcy faceci), ktorzy maja jedyna szanse zatanczyc z dziewczynami w wieku ponizej 50tki...
Zestresowana para mloda... a po oczepinach obowiazkowo ktos z kapeli sie upija i zaczyna sie falszowanie na calego.
Na ostatnim weselu, na ktorym bylismy, kucharz tak sie zlutowal po polnocy, ze biegal wsrod gosci z glowa dzika i podrywal ciotke Pana mlodego...
Tylko jedzonko weselne lubie :)

pat-k
Daffodil
pat-k

Ja mam dokładnie takie. Chyba kaskasto na czerwcówkach pisała kiedyś, że ona miała takie dla syna i była bardzo zadowolona. Teraz będzie dla kolejnego dzieciaczka :)
Więc raczej jest wytrzymałe. A wygląda też bardzo fajnie.

Super!! solidne jest w miare? tzn nic sie nie chwieje itp?
i razem z materacem dobra cena bardzo

Przyznam się, że nie skręcaliśmy go, na razie stoi w pudle za szafą :)

gunia43
mama2
pat-k

To też bardzo fajnie wygląda. Chociaż akurat białe, to zupełnie by u nas nie pasowało.

pat-k
gunia43
Daffodil

oj, a ja wesel nie lubie... Ci zawiani wujkowie (tzn wujkowie mlodej pary, a dla nas obcy faceci), ktorzy maja jedyna szanse zatanczyc z dziewczynami w wieku ponizej 50tki...
Zestresowana para mloda... a po oczepinach obowiazkowo ktos z kapeli sie upija i zaczyna sie falszowanie na calego.
Na ostatnim weselu, na ktorym bylismy, kucharz tak sie zlutowal po polnocy, ze biegal wsrod gosci z glowa dzika i podrywal ciotke Pana mlodego...

:hahaha: Na takim weselu z atrakcjami jeszcze nie byłam :) A wujkowie to rzeczywiście zmora :hahaha:

Elwirko dziekuje ci bardzo!!to ja kupie chyba piankowy ja spalam na takim Oliwia moj siostrzeniec wiec mysle ze bedzie ok.no bo wlasnie ten materacyk gryczany to twardy jak kamien masakra.
a ja od wczoraj wieczora tez mam krwotoki z nosa wieczorem ok19 raz potem ok4 ran jak z wc wracalam i dzis juz jak wstalam.bylam na kursie holenderskiego i narazie cisza nic sie niedziej wiec moze to tylko z powodu oslabienia.i juz przeszlo.a teraz nadrabiam co napisalyscie jak mnie niebulo.

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

mama2corun
Elwirko dziekuje ci bardzo!!to ja kupie chyba piankowy ja spalam na takim Oliwia moj siostrzeniec wiec mysle ze bedzie ok.no bo wlasnie ten materacyk gryczany to twardy jak kamien masakra.
a ja od wczoraj wieczora tez mam krwotoki z nosa wieczorem ok19 raz potem ok4 ran jak z wc wracalam i dzis juz jak wstalam.bylam na kursie holenderskiego i narazie cisza nic sie niedziej wiec moze to tylko z powodu oslabienia.i juz przeszlo.a teraz nadrabiam co napisalyscie jak mnie niebulo.

Nie ma za co, a co do krwotoków to u mnie tylko rano a później spokój.

Moja koleżanka właśnie mi wysłała SMS, urodziła synka przedwcześnie bo termin był na 25marca, ale mały oddycha sam i jest tylko pod obserwacja prze jakiś tydzień. Byla cesarka ale wszystko poszło sprawnie no a synuś wazy 2kg.

http://www.suwaczek.pl/cache/81f6d70ef3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/b444194b7a.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/de95d1bd24.png

Guniu takie lozeczko ma moj brat dostali od znajomego wlasnie nowe z okazji narodzin coreczki i sobie chwala :D wiec TY tez bedziesz zadowolona ja wlasnie tez mowilam M ze albo ciemne albo biale chce :D trafilo sie to drewniane ciemne i jestes zadowolona a i przetestowane zostalo bo moja Oliw je wyprobowala :D hehe i niz z nim sie niestalo pod ciezarem 17 kg ( a bo moja Oliw przybrala troszke na wadze)

a co do samopoczucia to niemeczy mnie juz biegunka ale apetyt taki co kot naplakal i glowa mnie boli ale mysle ze to z oslabienia jest sliczna pogoda wiec planuje po15 wziasc Oliwke i psa na spacer zeby kaczki nakarmic moze troszke dotlenienie troszke pomoze:15_2_138:

a syn znajomego M wazyl 3150 i 51 cm tatus pil 4 dni na co ja mu zeby zona sie juz zajol ale zona wczoraj do domu wrocila z synusiem i juz grzeczny jest moj M tez mu powiedzial ze nieladnie bo ona wczoraj wrocila a on podchmielony i musial kierowce wziasc chyba siostre zeby ja ze szpitala przywiozla.ale teraz juz dba o zonke.czekam na zdjecia.moj M powiedzial ze tylko jak ja bede w szpitalu pozwoli sobie na wypad z kolegami potem bedzie w domu zemna i objecuje ze tylko rano bedzie zawozil ludzi do pracy po18 ich odbieral a tak to bedzie zemna w domu.

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

pat-k
gunia43
Daffodil

A moje wesele bylo inne. Postanowilam sobie z mezem, ze bedzie super impreza i byla. Moze dlatego, ze przewazali dobrzyx znajomi, nie rodzina typu "a kim pani jest, aha ciocia X", z ktora w duzej czesci nie utrzymuje tak czesto kontaktu. Bylo duzo mlodych osob i super sie bawili, no i ciotki i wujkowie tez super sie rozkrecili i bylo naprawde przeuroczo. Tylko pan z kapeli mial ciagle pretensje ze za malo konkursow chcemy i za malo tancow. Ale ja sie nie przejmowalam. Jak milam ochote to tanczylam jak nie to nie, a jak chcialam sie napic to pilam. Bawilam sie najlepeij w swiecie, bylam wyluzowana i czerpalam radosc z naszego swieta. Maz niestety nie umial tak lekko tego wziasc ale i jemu sie potem udzielilo. Jednym slowem - fajnie bylo!!!! Az zalowalam ze nie robimy poprawin.

mama2corun
ja to tych krwotokow z nosa niemialam tylko katar krwisty a teraz to mysle ze to troszke z powodu oslabienia no i plus ciaza bo wciazy ponoc czesto sie zdarza.no bo jak juz wspominalam mamy ok2,5litra dodatkowej krwi.

tez tak słyszałam wiec na razie się nie martwię oby tak tylko zostało, a jutro mam znów wizytę rano 9:30 ale tylko badania tzn krew itd bo usg chyba już w szpitalu robić mi nie będą, sama nie wiem, przynajmniej nie teraz może w kwietniu.

http://www.suwaczek.pl/cache/81f6d70ef3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/b444194b7a.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/de95d1bd24.png

gunia43
Daffodil - pisalas, ze na gojenie krocza jest b. dobra Arnica Montana. To maja byc granulki homeopatyczne czy jakis wyciag czy nalewka?

Granulki. Koleżanka mówiła, że 5 trzeba wziąć jak rozpocznie się poród (najlepiej przed wyjazdem z domu, bo później mała szansa, żeby się pamiętało) i kolejne 5 po paru godzinach od porodu. Ale radziłabym się jeszcze kogoś dopytać, bo nie wiem czy czegoś nie pokręciłam.

elwira
mama2corun

Nie ma za co, a co do krwotoków to u mnie tylko rano a później spokój.

Moja koleżanka właśnie mi wysłała SMS, urodziła synka przedwcześnie bo termin był na 25marca, ale mały oddycha sam i jest tylko pod obserwacja prze jakiś tydzień. Byla cesarka ale wszystko poszło sprawnie no a synuś wazy 2kg.

No to super, że wszystko z dzieciaczkiem w porządku. Trzymam kciuki, żeby za tydzień mogła go już do domu zabrać.