Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
Jestem już, jestem :)
Tak późno, bo był lekki poślizg u lekarza i weszliśmy z półgodzinnym opóźnieniem, a potem jeszcze odwiedziliśmy teściową, bo aparat do mierzenia ciśnienia będzie mi teraz potrzebny. Trochę za wysokie ciśnienie mi wyszło podczas badania (140/85) i muszę teraz codziennie kontrolować. Dostałam już receptę i gdyby się utrzymywało przez 3-4 dni, to mam lekarstwo wykupić.
Ogólnie to wizyta do dupy, bo bez USG :36_17_1: Posłuchaliśmy serducha i lekarz stwierdził, że ślicznie bije i nie ma sensu robić USG, bo już chyba z 8 miałam!! Zła jestem, bo nie wiem nawet ile Kubełek waży :le:
Ale przynajmniej szyjkę mam zamkniętą, macica miękka, więc nie jest źle.

A teraz nadrabiam zaległości :)

Daffodil super kochana ze jestes juz po ja mysle ze to cisnienie bedzie ok ja zawsze na wizytach mam troszke wyzsze niz zwykle bo sie zawsze troche denerwuje, ale w razie czego wykupisz lek i bedzie suuuper.

Poglaszcz od ciotek brzunio :36_3_16:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

gunia43
pat-k
chce kupic taki laktator, w komplecie od razu jest butelka TT, co o tym myslicie? Laktator Tommee Tippee +akcesor. kurier 0z� (543387525) - Aukcje internetowe Allegro
Podobno najlepsze laktatory sa mustela elektryczne, ale moze taki wystarczy? Poradzcie prosze :kicia:

A ja czytalam opinie roznych mamus na gazecie.pl i pytalam kolezanek, ktore maja male dzieci i chyba sie wstrzymam z kupnem laktatora. Wszyskie moje kolezanki karmily a tylko jedna uzywala laktatora. Zobacze chyba jak to bedzie u mnie wygladalo a wtedy jak bedzie potrzeba - kupie.

Gunia jeśli nie chcesz kupować jakieś lepszego, to dobrze kupić taki najzwyklejszy w aptece za parę złotych, bo podobno na początku jak dzidziuś nie je dużo, to trzeba trochę pokarmu ściągnąć, bo ma się uczucie jakby piersi miały eksplodować. Podobno koszmarne uczucie. Oczywiście ściąga się minimalne ilości, żeby nie pobudzić laktacji.

mama2
pat-k
mama2

Ta mustella jest droga a np. Avent mi sie doskonale sprawdził wiec po co przepłacac... niby elektrycznym szybciej ale przy takiej dzidzi jest mnóstwo czasu na odciągniecie mleka

uf! mama2 dzieki wielkie za pomoc! te produkty dla dzieci to doslownie konsumencka dzungla! nowosci, podklady z ceratka, z pianka, gacie takie siakie.... kupie na razie to, co wiem, ze na pewno bedzie potrezbne i wiem do czego sluzy

Powiem ci jeszcze tak ze z corka (mogłam sobioe na wszytsko pozwolic) wiec kupowałam wszelskie nowinki i wynalzaki...dosłownie szłam do sklepu i juz na sile oglądałam co by jeszcze jej kupic, uwielbiałam takie zakupy i mnostwo rzeczy sie w praktyce nie sprawdziło. Pamietam jak jej takie rondo na głowe kupilam ze niby myjesz głowke a dziecko siedzi i nic mu nie kapie . Nigdy w zyciu !! rondo ja cisło w głowe ona za nie szarpała wrecz bała sie tego i co? najlepiej było glowke przechylic i umyc
JUz to widze oczami wyobrazni. O Boze, co to ludzie nie wymysla :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Daffodil
Tak późno, bo był lekki poślizg u lekarza i weszliśmy z półgodzinnym opóźnieniem, a potem jeszcze odwiedziliśmy teściową, bo aparat do mierzenia ciśnienia będzie mi teraz potrzebny. Trochę za wysokie ciśnienie mi wyszło podczas badania (140/85) i muszę teraz codziennie kontrolować. Dostałam już receptę i gdyby się utrzymywało przez 3-4 dni, to mam lekarstwo wykupić.
Ogólnie to wizyta do dupy, bo bez USG :36_17_1: Posłuchaliśmy serducha i lekarz stwierdził, że ślicznie bije i nie ma sensu robić USG, bo już chyba z 8 miałam!! Zła jestem, bo nie wiem nawet ile Kubełek waży :le:

Daffodil najwazniejsze czyli serducho, szyjka i macica sprawdzone, chociaz rozumiem Twoje rozczarowanie, w koncu to wlasnie na usg czekamy z niecierpliwoscia.
Kiedy masz nastepna wizyte?

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

gunia43
mama2
A wiecie ze choc ja mam brzuszysko spore to nie odczuwam zadnych dolegliwosci kręgosłupowych , w nocy nie mam zadnych problemów z ułozeniem sie , wogóle czuje sie tak jakbym w ciązy nie byla i brzucha nie miała...jedyne co to to ze juz sama nie dokonam depilacji:36_2_31:

To tak jak ja. Na razie jest ok. Nawet depilacja na razie sie udaje, tylko mnij komfortowo jest niz zwykle :-)

U mnie kiepsko z depilacją. Dzisiaj przed wizytą u lekarza przy pomocy lusterka taką rzeźnię sobie między nogami zrobiłam, że coś strasznego :36_2_15: Następnym razem chyba M. będzie musiał pomóc.

mama2corun
Patka wozeczek super!!
i ten link tez fajny z tym sklepem naprawde duzy wybor tych wozeczkow i wszystkie ladne!!i ceny tez normalne.

no wlasnie siedze i porownuje ceny z allegro i na allegro duzo taniej. Jejku, ja po dzisiejszych zakupach mam juz bigos zamiast mozgu. :36_2_12:

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

pat-k
Daffodil

Daffodil najwazniejsze czyli serducho, szyjka i macica sprawdzone, chociaz rozumiem Twoje rozczarowanie, w koncu to wlasnie na usg czekamy z niecierpliwoscia.
Kiedy masz nastepna wizyte?

7. marca i USG wtedy będzie porządne, bo umówiłam się do tej kobiety, u której byłam na genetycznym i połówkowym. Mój lekarz mówił, że najlepiej wybrać się na takie porządne badanie w III trymestrze między 30-32 tygodniem. Już się nie mogę doczekać :)

pat-k
Daffodil
pat-k

no wlasnie... tez miewam napady paniki, ze chce do Polski i rodzic w Polsce... maz mnie przekonuje, ze bez sensu, ze bylabym sama z dzieckiem pierwsze miesiace, ze tu tez sa dobre szpitale itd

I ma rację. Są dobre szpitale, dobrzy lekarze, a opieką z całą pewnością bardziej przypomina tą w Polsce niż np. brytyjską. Ciężko byłoby Ci samej, a mąż też by pewnie strasznie tęsknił.

Daffodil masz racje. i ja tez tak sobie tlumacze, ze bylo by mi ciezko samej z dzieckiem, ale tez bardzo bysmy tesknili za soba. Moj maz mowi, ze bedzie codziennie z radosci na skrzydlach z pracy lecial :)
Ja bym umarla z tesknoty. Co innego jakby to jakis Czarny Lad byl albo Indie ale w Rosji mysle, ze podobnie jak w Polsce. Ja sie rodzi dziecko rodzice powienni byc razem. To laczy bardzo a poza tym mi sie wydaje, ze meza, na tym etapie nikt nie zastapi. Nawet mama.

Daffodil
gunia43
mama2
A wiecie ze choc ja mam brzuszysko spore to nie odczuwam zadnych dolegliwosci kręgosłupowych , w nocy nie mam zadnych problemów z ułozeniem sie , wogóle czuje sie tak jakbym w ciązy nie byla i brzucha nie miała...jedyne co to to ze juz sama nie dokonam depilacji:36_2_31:

To tak jak ja. Na razie jest ok. Nawet depilacja na razie sie udaje, tylko mnij komfortowo jest niz zwykle :-)

U mnie kiepsko z depilacją. Dzisiaj przed wizytą u lekarza przy pomocy lusterka taką rzeźnie sobie między nogami zrobiłam, że coś strasznego :36_2_15: Następnym razem chyba M. będzie musiał pomóc.

:hahaha: Jak to Rosjanie mowia: i straszno i smieszno. A lekarz przy badaniu nie pytal Cie skad te obrazenia? :shave2:

Kira89
Daffodil
Dzisiaj jeszcze Kira :)

co za pamięć :D ja szybko zdam relacje z wizyty i uciekam do babci bo jest chora i ktoś musi troche przy niej posiedzieć :)
otóż okazało sie że wszystkie wyniki są prawidłowe (morfologia glukoza 50g i mocz), niepotrzebnie tyle panikowałam. Mam tylko taki śluzik ale jak będę sie podmywać tantum rosa to będzie dobrze :) słyszałam bicie serduszka i jak to określił lekarz, słychać jakby koń galopował :D zmierzył małemu główke i powiedział, że wg tego to termin mam na 7 maja a nie na 11 jak była mowa wcześniej :P Filipek rozwija się prawidłowo, lekarz stwierdził, ze jak chce iść na basen to śmiało bo ruch mi się przyda :) także jestem już spokojna :D to właściwie wszystko :) do później :*

Gratulacje!

katja79
No ja sluchajcie godzine po kolacji mam cukier jak najbardziej w normie:smile_move::smile_move:

Katja moze wszystko u Ciebie ok z cukrem, tylko na przyklad jadlas dzien wczesniej buraki albo slodyczy wiecej? Mi kazali poscic 10 h przed badaniem i 2 dni przed nie jesc m.in. winogron, burakow i slodyczy

katja79
Hej kwoczki wlasnoe wrócilam ze szpitala no i niestety po powtórzeniu testu na glukoze okazalo sie ze mam cukrzyce:le::le:no i koniec znie dieta a w przyszlym tygodniu mam odebrac glukometr kurcze ale sie wkurzylam no , jak nie urok to...

Pesio! Ale sa gorsze rzeczy. MOja znajoma miala cukrzyce i urodzila zdrowego chlopaka i wcale nie duzego i do tego naturalnie. Tylko diete trzeba trzymyc. Przynajmniej bedziesz zdrowo jadla teraz. Spojrz na to tak :-)

gunia43
pat-k
Daffodil

I ma rację. Są dobre szpitale, dobrzy lekarze, a opieką z całą pewnością bardziej przypomina tą w Polsce niż np. brytyjską. Ciężko byłoby Ci samej, a mąż też by pewnie strasznie tęsknił.

Daffodil masz racje. i ja tez tak sobie tlumacze, ze bylo by mi ciezko samej z dzieckiem, ale tez bardzo bysmy tesknili za soba. Moj maz mowi, ze bedzie codziennie z radosci na skrzydlach z pracy lecial :)
Ja bym umarla z tesknoty. Co innego jakby to jakis Czarny Lad byl albo Indie ale w Rosji mysle, ze podobnie jak w Polsce. Ja sie rodzi dziecko rodzice powienni byc razem. To laczy bardzo a poza tym mi sie wydaje, ze meza, na tym etapie nikt nie zastapi. Nawet mama.

Dokladnie. Dla mnie maz jest najlepszym przyjacielem. Poza tym zalezy mi na tym, zeby od samego poczatku budowal wiez z dzieckiem. Nie uznaje weekendowych tatusiow

z laktatorem to tak ja niemialam mialam taki zwykly odciagacz z pompka w aptece za 7czy8zl kupiony bo to prawda jesli sie karmi to on w zasadzie zbedny.a z tym drobnym odciaganiem bo piersi maja niby eksplodowac to tak jak polozna przy Oliwi mi mowila lekki masaz pod prysznicem i leci jak niewiem co tzn ten nadmiar uchodzi.a niezapominajcie ze laktator stymuluje laktacje i moze spowodowac nawal pokarmu co moze doprowadzic do zapalenia.mi panie w szpitalu niepowiedzialy tego mialam za duzo pokarmu a Oliwia tyle niezjadala i mialam zapalenie 42stopni goraczki i bol piersi ze niemoglam dotknac a karmilam i lzy mi ciekly same 2 dni po wyjsciu ze szpitala i antybiotyk.wiec ostroznie.

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

na allegro ten wozeczek jest 400 zl tanszy! WĂłzek CAM CORTINA EVOLUTION X3 + fotelik + torba (548998174) - Aukcje internetowe Allegro

tylko ten uchwyt nad budka moze irytowac na dluzsza mete. juz widze jak ciagle zawadza i opada...
Daffodil a w X-landerach jest opcja spacerowki: przodem do mamy? Nie moge doczytac w tych opisach...

mama2corun
z laktatorem to tak ja niemialam mialam taki zwykly odciagacz z pompka w aptece za 7czy8zl kupiony bo to prawda jesli sie karmi to on w zasadzie zbedny.a z tym drobnym odciaganiem bo piersi maja niby eksplodowac to tak jak polozna przy Oliwi mi mowila lekki masaz pod prysznicem i leci jak niewiem co tzn ten nadmiar uchodzi.a niezapominajcie ze laktator stymuluje laktacje i moze spowodowac nawal pokarmu co moze doprowadzic do zapalenia.mi panie w szpitalu niepowiedzialy tego mialam za duzo pokarmu a Oliwia tyle niezjadala i mialam zapalenie 42stopni goraczki i bol piersi ze niemoglam dotknac a karmilam i lzy mi ciekly same 2 dni po wyjsciu ze szpitala i antybiotyk.wiec ostroznie.

noo, to ja bede najpierw masowac piersi pod prysznicem a dopiero potem szalec z laktatorem

pat-k
katja79
No ja sluchajcie godzine po kolacji mam cukier jak najbardziej w normie:smile_move::smile_move:

Katja moze wszystko u Ciebie ok z cukrem, tylko na przyklad jadlas dzien wczesniej buraki albo slodyczy wiecej? Mi kazali poscic 10 h przed badaniem i 2 dni przed nie jesc m.in. winogron, burakow i slodyczy

Hmmmm moze okaze sie teraz jak juz mam glukometr bede wiedziala ale wczoraj jak Wam pisalam bylam w pracy spotkac sie z kolezankami i jedna z nich miala urodziny i niby slodyczy jako takich nie jadlam ale ogólnie wyturlalam sie z tamtad od innych rzeczy no i sporo soku z kartonu wypilam a to jednak slodzony wiec jest tez taka mozliwosc ze sama przyczynilam sie do takich wyników ale tak jak juz pisalam okaze sie w najblizszych dniach czy jest cos nie tak.

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

pat-k
Daffodil
gunia43

U mnie kiepsko z depilacją. Dzisiaj przed wizytą u lekarza przy pomocy lusterka taką rzeźnie sobie między nogami zrobiłam, że coś strasznego :36_2_15: Następnym razem chyba M. będzie musiał pomóc.

:hahaha: Jak to Rosjanie mowia: i straszno i smieszno. A lekarz przy badaniu nie pytal Cie skad te obrazenia? :shave2:

Heh podejrzewam, że jest przyzwyczajony do takiego widoku u kobiet w bardziej zaawansowanej ciąży i dyplomatycznie nie skomentował :hahaha: